MENÜ

Trabzonspor'a piyango vurdu

Rusya'ya 2-0'lık avantajla gitmeye hazırlanan Bordo-Mavililer karşısında Rostov'un Avni Aker'de cezalı futbolcu oynattığı ortaya çıktı. Bu haber sonrasında Fırtına'nın ikinci maçı hükmen 3-0 kazanması ve tur atlaması gündemde.

Trabzonspor'a piyango vurdu

Avrupa Ligi'nde gruplara kalma hesapları yapan Trabzonspor'a müjde dolu bir haber geldi. Hüseyin Avni Aker'deki ilkmaçta Rostov'u 2-0 deviren Bordo-Mavililer, Rusya'da rövanş üzerine çalışırken UEFA'dan gelen haberle dünya futbolunda kolay kolay rastlanmayacak bir olaya tanıklık ettiğinin farkına vardı. 2011-2012 sezonunda Standard Liege-Wisla Krakov karşılaşmasındaki fiili hareketi nedeniyle
Reginal Goreiux 3 maç cezaya çarptırılmıştı. Liege formasıyla cezası tamamlanmadan Rostov'a transfer olan Haiti asıllı Belçikalı oyuncu, kulüp idarecilerine bu durum hakkında haber vermeyince, Trabzonspor maçında ilk 11'de yer aldı. Hemen bu sorunu tespit eden UEFA ise Sarı-Lacivertliler'e dün ihtarneme çekti ve konuyla ilgili savunmasını istedi.

Haberin Devamı

Karar salı günü verilecek

Cezanın infazı bitmeden uluslararası bir turnuvada sahne alan Reginal için Rostov, UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne de sevk edildi. Bu gelişmelerin ardından Trabzonspor'un rövanş maçını 3-0 hükmen kazanıp, direkt Avrupa Ligi gruplarına kalacağı gündeme belirdi. Salı günü kesin kararın verileceği ve UEFA'nın resmi açıklama yapacağı öğrenildi.

'Zaten turu geçmiştik'

UEFA'nın bu tutumunun ardından Karadeniz ekibinde yönetim de harekete geçti. Diplomatik ilişkilerden sorumlu profesyonelleri, problemle alakalı açıklamalarda bulundu. 2-0'lık ilk maçın ardından turu büyük oranda geçtiklerini belirten Genel Sekreter Köksal Güney, "Zaten turu geçecek bir sonuç aldığımızı düşünüyorduk. Hükmen galibiyet turu perçinleştirmiş olur. Biz yine aynı bilinç ile kesin karara kadar takım olarak hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi. Bu arada Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ise açıklama yapmadı.

YORUM YAZ