MENÜ

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: Basel maçına tüm başkanları davet ettik

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “UEFA kararı doğrultusunda 16 Şubat’ta Basel maçını oynayacağız. UEFA ve TFF Başkanı’nın yanı sıra Süper Lig’deki tüm kulüp başkanlarımızı davet ettik. Futbolun sadece futbol olmadığını göstermeliyiz” dedi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu: Basel maçına tüm başkanları davet ettik

Bordo-Mavili kulübün patronu Ahmet Ağaoğlu, TVNet’e konuk oldu. Ağaoğlu, hem deprem felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu hem de yardım kampanyalarının devam etmesi gerektiğini söyledi. Başkan, “15 milyon civarında bir nüfusu etkileyen büyük bir felaket. Bütün spor kulüpleri hemen aksiyon aldılar. Bizim şansımız bölgeye yakın olmamız. Malatya’ya 7-8 saatlik karayolu mesafemiz var. Biz duyar duymaz hemen gerekli temasları kurup, bölgeye tırlarımızı yolladık. Aklımıza ilk gelen, TS Club’taki bütün kışlık ürünleri oraya göndermekti. Devamında -30 dereceye dayanıklı uyku tulumları yolladık. Takım otobüsümüzü tahliye için gönderdik. Halkımızın duyarlılığı inanılmaz boyutta” dedi. 

Haberin Devamı


‘Gelirleri yollayacağız’ 
Ağaoğlu, “UEFA kararı doğrultusunda Basel maçını oynayacağız. UEFA Başkanı Ceferin’i, TFF Başkanımız Mehmet Büyükekşi’yi ve tüm Süper Lig kulüp başkanlarımızı 16 Şubat’ta evimizdeki maça davet ettik. Futbolun sadece futbol olmadığını, sosyal olgu olduğunu göstermek adına böyle bir girişimde bulunduk. Zaten maçın tüm gelirini deprem bölgesine yollayacağız. Kombine sahibi 25-27 bin taraftarımız var. Onlar da bir maçlığına kulübe devrederek ve bilet alarak desteklerini göstereceklerdir” ifadesini kullandı. 


‘Hepimizin sorumluluğu...’ 
Başkan şöyle devam etti: “Orada sahada günlerce uyumadan çaba gösteren, insanları kurtaran kahramanlarımız var. Allah hepsinden razı olsun. Gayrisafi millihasılanın yüzde 14’ünü oluşturan bir bölgeden bahsediyoruz. Çok büyük bir alan. 15 milyon etkilenen insan var. Her şeyi bu süreçte sadece devletten beklemek sağlıklı olmaz. Birey olarak, hepimizin bu topraklara karşı bir sorumluluğu var. O yardımlar devlet-millet bütünleşmesiyle bir araya gelirse, o zaman bir anlam ifade eder. Yaptıklarımızın daha fazlasını yapmak zorundayız ve yapacağız da.”

YORUM YAZ