MENÜ

Hatayspor'lu Saba Lobjanidze korku dolu anları anlattı! Öyle bir ses geldi ki ruhumuz sarsıldı...

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinden en çok etkilenen illlerin başında Hatay geliyor. Depremi bizzat şehirde yaşayan Hatayspor'lu futbolculardan Saba Lobjanidze korku dolu anları Gürcistan basınına anlattı. 28 yaşındaki oyuncu, deprem anından, futbolun durmasına, enkaz altında olan takım arkadaşı Atsu'nun son durumundan, neler olabileceğine kadar birçok konuda önemli ifadeler kullandı.

Hatayspor'lu Saba Lobjanidze korku dolu anları anlattı! Öyle bir ses geldi ki ruhumuz sarsıldı...

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık yıkıcı deprem felaketlerinin ardından Türkiye adeta matem yerine döndü. 7 günlük milli yas ilan edilirken dünyanın dört bir yanından da ülkemize yardımlar gelmeye başladı. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık yıkıcı deprem felaketlerinin ardından Türkiye adeta matem yerine döndü. 7 günlük milli yas ilan edilirken dünyanın dört bir yanından da ülkemize yardımlar gelmeye başladı. 

Haberin Devamı

Hataysporlu Saba Lobjanidze korku dolu anları anlattı Öyle bir ses geldi ki ruhumuz sarsıldı...

Atsu ve Taner Savut...
Ülkemizde sportif faaliyetler durdurulurken, Süper Lig maçları da 3-4 Mart'a kadar ertelendi. Birçok farklı branştan sporcuları kaybettiğimiz o korkunç felaketi Hatayspor'ın Gürcü yıldızı Saba Lobjanidze de kendi ülke basınına anlattı. Depremin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay'da o korku dolu anlara yakalanan tecrübeli futbolcu yara almadan kurtulsa da takım arkadaşı Christian Atsu ve Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'tan henüz haber alınamadı.
'Korkunçtu, yer hareket ediyor ve gökyüzü parlıyordu'
Büyük bir travma yaşayan Bordo-Beyazlı ekipte Saba da o anları korku dolu ifadelerle dile getirdi. Depreme evde yakalandığını söyleyen 28 yaşındaki futbolcu, "Bu korkunç deprem başladığında ben evdeydim ve tüm şehir uyuyordu... Saat sabahın dördüydü ve yaklaşık 2 dakika sürdü. Yaşananları kelimelerle nasıl aktaracağımı bilemiyorum. Evden zar zor çıktım. Bina tamamen çökmedi ama tavan ve içindeki her şey çöktü. Sekizinci katta uyuyordum ve hemen dışarı fırladım. Korkunçtu, yer hareket ediyordu ve bir şey parlıyordu. Gece gökyüzü gerçekten parlıyordu ve yerden öyle korkunç bir ses geliyordu ki ruhumuzu sarstı" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı


'Kimse böyle bir trajediyi hak etmez'
Yaşananları 'trajedi' olarak nitelendiren Saba, "Çok stresliyim ama sağlıklıyım. Korku ve en büyük trajedi, çocuklarını arayan anne babaların yüzlerine baktığınız zamandır. 11 katlı binanın 9. katında Atsu, 5. ve 7. katlarında ise 2 oyuncumuz ve 2 teknik direktörümüz oturuyordu. Mucizevi bir şekilde hayatta kalanlar oldu. Masanın altındaydılar ve bazıları o gün bulunup çıkarıldı. Gürcü halkıma çok teşekkür ederim, Türklere bu şekilde yardımcı oluyorlar. Milliyet, din fark etmez... Kimse böyle bir trajediyi hak etmez. Kim olursa olsun her şekilde yardım etmeliyiz" açıklamasını yaptı.

Hataysporlu Saba Lobjanidze korku dolu anları anlattı Öyle bir ses geldi ki ruhumuz sarsıldı...

'İhtimal çok düşük'
Hâlâ kendisinden haber alınamayan ve enkaz altında olduğu tahmin edilen takım arkadaşı Atsu'nun son durumuna dair bilgi veren deneyimli hücumcu, "Atsu hakkında kimse bana bir şey söylemedi. Belki Christian Atsu'nun kim olduğunu bile bilmeyenler vardır. Ama bilemiyorum... Böyle bir ihtimal çok düşük. Takımdaki herkesin evi yıkıldı. Aslında ayakta kalan bir ev yok" dedi.

Haberin Devamı

'Avrupa'da transfer kapandı ama...'
Hatayspor'un ligden çekilme kararını da değerlendiren yıldız oyuncu, "Başkanımız bu sezon ligden çekilme kararını bize bildirdi. Artık kimse futbola sıcak bakmıyor. Her şey durdu ama ben sezon sonuna kadar bu şekilde duramam. Hatayspor'la sözleşmem var ama milli takım maçları da geliyor ve ben profesyonel futbolcuyum. Hızlı bir şekilde yeniden antrenmanlara başlamak istiyorum. 1.5 yıllık sözleşmem var ve buna saygı duyuyorum, Hatayspor beni kiralık olarak gönderebilir. Avrupa'daki transfer dönemi kapandı ancak bizim için geçici olarak transferi açarlar mı, nasıl olur bu durum bilmiyorum" ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZ