MENÜ

Suudi Arabistan'dan UEFA'ya sert yanıt: Salah'ı da alacağız

Cristiano Ronaldo'nun Al-Nassr'a transfer olmasıyla beraber adından artık daha çok söz ettirmeye başlayan Suudi Arabistan takımları yeni hamlelere hazırlanıyor. Geçmişte de oyunculara büyük paralar harcayan Arabistan ekipleri bu sezon sayıları daha da yükselterek artık oyuncular için daha çekici hale geldi. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunurken kendisine cevap da gecikmedi.

Suudi Arabistan'dan UEFA'ya sert yanıt: Salah'ı da alacağız

Ronaldo'ya 2.5 yıl için 500 miyon Euro maaş ödeyen Al-Nassr oyuncuyu kadrosuna katarak dünyada büyük bir ses getirmiş ve birden her futbolsever tarafından bilinir takımlardan biri olmuştu. Durum sadece Portekizi yıldızdan ibaret kalmazken yeni isimler Arap Yarımadası'nın yolunu tuttu.

Haberin Devamı

BENZEMA'DAN SONRA KANTE

Geçtiğimiz haftalarda Real Madrid ile sözleşmesi biten Karim Benzema yıllık 200 milyon Euro kazanacağı 3 yıllık sözleşmeye imza atmış ve Al-İttihad'a transfer olmuştu. Sadece bununla da kalmayal Al-İttihad son olarak 20 Haziran akşamı 32 yaşındaki Fransız orta saha N'Golo Kante'yi kadrosuna kattı. 3 yıl boyunca 100 milyon Euro kazanacak olan Kante oldukça dolgun bir maaşa imza attı.

Suudi Arabistandan UEFAya sert yanıt: Salahı da alacağız

DÜNYA KUPASINA HAZIRLIK

2030 Dünya Kupası için aday ülkelerden olan Suudi Arabistan strateji değiştirerek önemli futbolculara yöneleceğini açıklamıştı. Bu doğrultuda da takımlar yıldız oyunculara yönelmeye başladı.

CEFERIN'DEN AÇIKLAMA: ÇİN'İN HATALARI

Yarımada'da yaşanan gelişmelerin ardından UEFA'nın patronu Aleksander Ceferin, "Bence Suudi Arabistan yerli futbol için hata yapıyor. Kariyerlerinin sonunda olan oyuncuları transfer ederek Çin'in hatalarını yeniden yapıyorlar. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi veya Karim Benzema hala oynuyorlar. Ancak kariyerlerinin sonuna geldiler. Kariyerlerinin bu aşamasında birçok oyuncu para kazanmak için böyle kulüplere gider. Ama her şey para değil. En iyi oyuncular en iyi müsabakaları kazanmak ister ve en iyi müsabakalar Avrupa'dadır. Oyununun zirvesinde veya kariyerinin başında Suudi Arabistan'a giden en iyi oyuncu söyler misiniz?" dedi.

Haberin Devamı

"ŞAMPİYONLAR LİGİ DEĞER KAYBEDECEK"

Asya Futbol Konfederasyonu pazarlama komitesi başkanı Hafız Al-Medlej, Ceferin'in açıklamalarına sert şekilde cevap verdi. Al-Medlej, " Kariyerlerinin sonundaki oyuncuları transfer etmiyoruz. Al Hilal, Barcelona'nın ilgilendiği 26 yaşındaki Rúben Neves'i trasfer edecek. Benzema, Real Madrid'de Ballon d'Or'u kazandıktan sonra Al-Ittihad'a geldi. Daha yeni başlıyoruz. Transfer edilebilir tüm oyuncular artık Suudi kulüpleri tarafından hedef alınacak. Çin'deki deneyimin bizimle hiçbir ilgisi yok, tamamen pazarlama. Orada futbol popüler değil. Arabistan'da bir devlet projemiz var ve kendimizi dört büyük takımla değil, hepsiyle sınırlayacağız. Çünkü Suudi Arabistan'ın futbol tutkusunun sınırı yok." dedi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi için de konuşan Al-Medlej, "Şampiyonlar Ligi, tüm Avrupa liglerinin tacındaki mücevherdir ve bu turnuva iki unsur üzerine kuruludur: Dev varlıklar olan kulüpler ve oyuncular. Avrupa'nın büyük yıldızlarının ayrılışı Şampiyonlar Ligi için büyük bir darbe olacak ve turnuva değerinden çok şey kaybedecek. La Liga'ya bakın, Ronaldo'nun Juventus'a gitmesiyle çok şey kaybetti. Ve Messi'nin PSG'ye gitmesiyle daha da kaybetti. Avrupalı ​​yıldızların ayrılışı sponsorluk ve televizyon sözleşmelerini etkileyecek." dedi.

"SALAH'I DA İSTİYORUZ"

Yeni transferler için de konuşan Al-Medlej, "Messi şu anda en iyi futbolcu ve onun imzası çok değerli olurdu. Umarız Manchester City'den Bernardo Silva gelir. Arap dünyasında ve Avrupa'da büyük popülariteye sahip olan Mohamed Salah'ın imzası için de çalışmalara başlamalıyız." açıklamalarında bulunarak adeta Avrupa futboluna mesaj verdi.

Suudi Arabistandan UEFAya sert yanıt: Salahı da alacağız

YORUM YAZ