MENÜ

Suriye'de tarihi ceza! Milli takım kaptanı futboldan men edildi

Suriye Pro Ligi'nde Al-Jaish'in Al-Wathba ile karşılaştığı maçta futbolun içinde görülmesi istenmeyen bir hareket yaşandı. Bir faul pozisyonunun ardından karışan saha içinde büyük olaylar çıktı. Hakem kararına tepki gösteren Ahmed Al-Saleh'in hareketi çok konuşulurken tarihi ceza da gecikmedi! İşte detaylar...

Suriye'de tarihi ceza! Milli takım kaptanı futboldan men edildi

Suriye Pro Ligi'nde 3 Şubat'ta oynanan Al-Jaish'in Al-Wathba maçında skandal bir olay yaşanmıştı. Faul kararının çıktığı pozisyonun ardından saha karışmış ve hakem kararına en büyük tepkiyi Ahmed Al-Saleh göstermişti. 

Haberin Devamı

Suriyede tarihi ceza Milli takım kaptanı futboldan men edildi

Suriye Milli Takımı'nın eski kaptanı 33 yaşındaki defans oyuncusu Ahmed Al-Saleh yaptığu sert faulun ardından hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı ve oyun dışı kaldı.

Karar karşısında adeta deliye dönen Al-Saleh hakeme fiziksel müdahelede bulunarak tekme attı, hakaret etti ve tükürdü. Bununla da yetinmeyen tecrübeli defans oyuncusunun sahadan çıkarken saha kenarındaki bir sandalyeyi de tekmelediği görüldü. Öfkeli oyuncu iki takım oyuncuları tarafından zor zaptedildi.

FEDERASYONDAN EN AĞIR CEZA

Maçın ardından da hakeme soyunma odasında hakaretler eden Ahmed Al-Saleh sakinleşmek bilmedi. Suriye Federasyonu Disiplin Kurulu hakemin raporunu incelemesinin ardından oyuncuyu ceza yağmuruna tuttu. İlk olarak oyuncuya 1.5 milyon Suriye Pound'u (597 Dolar) para cezası kesen federasyon daha sonra da 33 yaşındaki futbolcuyu futboldan tamamen men etti.

Haberin Devamı

Suriyede tarihi ceza Milli takım kaptanı futboldan men edildi

ANTRENÖRLÜK DAHİ YAPAMAYABİLİR

Bununla da yetinmeyen disiplin kurulu Suriye Spor Federasyonu Teşkilatı'ndan da ihraç edilmesini önerdi. Bu ihracın anlamı Ahmed Al-Saleh'in gelecek yıllarda da antrenörlük dahil hiçbir spor faaliyetlerinde yer alamaması. Federasyonun aldığı cezanın yanında da Al-Jaish kulübü oyuncusuna 3 milyon Suriye Pound'u ceza kesti.

YORUM YAZ