MENÜ

Şilili hakem Tobar, paçayı kurtardı!

Birçok hakemin, ‘ölüm tehdidi’ korkusuyla yönetmek istemediği Boca Juniors- River Plate arasındaki Libertadores Kupası’nın finalinin 2-2 biten ilk ayağında düdük çalan Şilili hakem Tobar, ateşli derbinin altından başarıyla kalktı.

Şilili hakem Tobar, paçayı kurtardı!

Güney Amerika futbolunun “Şampiyonlar Ligi” olarak kabul edilen Libertadores Kupası’nın finalinde merakla beklenen Superclasico’nun ilk maçında Boca Juniors ile River Plate, 2-2 berabere kaldı. Boca’nın 49 bin kişilik La Bombonera Stadı’nda oynanan karşılaşma öncesi tüm gözler, bu zorlu mücadeleyi yönetecek olan Şilili hakem Roberto Tobar’ın üzerindeydi. Çünkü birçok hakem, dünyanın en ateşli derbisi olarak kabul edilen ve sonunda iki ezeli rakipten birinin şampiyon olacağı maçları, yapılacak bir hata sonrası ölüm tehditleri alacağı korkusuyla yönetmek istememişti. Güney Amerika Futbol Federasyonu’nun sonunda görevi verdiği Tobar, beklenin aksine nefes kesen mücadeleyi kusursuza yakın bir şekilde tamamladı.

Haberin Devamı

Şilili hakem Tobar, paçayı kurtardı

40 yaşındaki hakem, 6 kez sarı kartına başvurdu.

Şimdi gözler 24 Kasım’da

Boca’ya 4, River’a 2 sarı kart gösteren 40 yaşındaki hakem, hem taraftarların hem de oyuncuların baskısına karşı koyarak, sorunsuz bir mücadele yönetti. Tribünlerde ise harika bir atmosfer yaratılırken, gazeteler özellikle 90. dakikada Tevez’in pasında kaleci Armani ile karşı karşıya kalan Boca’lı Benedetto’nun kaçırdığı golü ön plana çıkararak, bu pozisyonu kırılma anı olarak gösterdi. Şimdi herkes, 24 Kasım’da River’ın stadı Monumental’da oynanacak ve şampiyonu belli edecek rövanşı beklemeye başladı.

‘Açıkçası kazanmalıydık’

Ev sahibi Boca Juniors’un teknik direktörü Guillermo Barros Schelotto maçın ardından, “Açıkçası bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Oyuncularım çok iyi mücadele etti. Şimdi sakin olmalı ve yaklaşık 2 haftalık süreçte deplasmandaki şampiyonluk maçında her şeyimizi ortaya koymamız gerekiyor” dedi. Bu arada daha önce 3 maç ceza alan River Plate’in teknik direktörü Marcelo Gallardo, rövanştaki mücadelede de yedek kulübesinde yer alamayacak.

YORUM YAZ