MENÜ

Sarı fırtına: 0-3

D Grubu'nda Galatasaray'ın rakipleri Anderlecht ve Borussia Dortmund'un karşı karşıya geldiği maçta gülen taraf, 3-0'lık skorla Sarı-Siyahlılar oldu. Alman ekibine galibiyeti getiren goller; Ciro Immobile ve Adrian Ramos'tan (2) geldi

Sarı fırtına: 0-3

Şampiyonlar Ligi’nde D Grubu karşılaşmasında Anderlecht’e Constant Vanden Stock Stadı’nda konuk olan Borussia Dortmund, rakibini 3-0’lık skorla devirdi. Deplasmanda olmasına rağmen zayıf rakibi karşısında oyunun hakimiyetini ilk andan itibaren ele geçiren Jürgen Klopp’un öğrencileri, ilk golü henüz maçın başında buldu. 3. dakikada Sarı-Siyahlılar’ın Japonyalı yıldızı Shinji Kagawa’nın pasında buluşan İtalyan golcü, Ciro Immobile skoru 1-0 yaptı. Bu sayının ardından rakibini adeta teslim alan Dortmund; Pierre Aubameyang ve Kevin Grosskreutz’la girdiği pozisyonlarda gol sevinci yaşayamadı. Ev sahibi ekip de skoru değiştirecek bir atak oluşturmakta zorlanınca ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda maç koptu

Mücadelenin ikinci yarısına da baskılı başlayan Borussia Dortmund, Anderlecht’e üstünlüğünü yine kabul ettirdi. Sarı-Siyahlılar, 69. dakikada Adrian Ramos’la skoru 2-0 yaptı. Bu golün ardından maçı tamamen rakibin sahasına yıkan Dortmund, 79’da Adrian Ramos’la tabelayı bir kez daha değiştirdi: 3-0. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca oyun, bu sonuçla sona erdi. Dortmund, gruptaki ikinci maçından da galibiyetle ayrılarak D Grubu’nda 6 puanla zirveye çıktı. Anderlecht ise 1 puanda kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ