MENÜ

Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımlara müjdeli haber! Ekstra kontenjan detayı

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Galatasaray, Molde'yi 2-1 mağlup edip adını gruplara yazdırdı. Sarı-kırmızılı ekibin bu başarısı Devler Ligi'ne ekstra kontenjanın önünü açtı.

Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımlara müjdeli haber! Ekstra kontenjan detayı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda Molde'yi 2-1 mağlup edip gruplara kalmayı başardı. Sarı-kırmızılı ekip, Norveç ekibini elemesinin ardından Şampiyonlar Ligi'nde ekstra kontenjanın önünü açtı. İşte UEFA'nın gelecek sezondan itibaren hayata geçireceği formatın detayları...

Haberin Devamı

ICARDI, GOL PERDESİNİ AÇTI

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Icardi, iç sahadaki Molde maçını da boş geçmedi. Yıldız oyuncu, mücadelenin 5. dakikasında kazanılan penaltıda topun başına geçti ve dakikalar 7'yi gösterdiğinde topu ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı Molde karşısında 1-0 öne geçirdi.

ANGELINO ATTI, GALATASARAY RAHATLADI

Icardi'nin açılış golünden sonra Molde, özellikle ikinci yarıya baskılı başladı ve beraberlik golünü de buldu. Maçın sonlarına doğru heyecanlı dakikalar yaşanırken Molde'nin bir golü de VAR kararının ardından iptal edildi. Ancak, 90+3'te sahneye Angelino çıktı ve durumu 2-1'e getirerek Sarı-Kırmızılı temsilcimizi rahatlatan golü attı.

Şampiyonlar Liginde Türk takımlara müjdeli haber Ekstra kontenjan detayı

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARINDA YOLA DEVAM

Haberin Devamı

Galatasaray böylece, Şampiyonlar Ligi Play-Off'unda karşılaştığı Molde'yi iki maçta da mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nin yolunu tuttu. Cimbom'un yer alacağı torba ve muhtemel rakipleri de belli oldu.

EN ÇOK GALATASARAY KAZANDIRDI

Galatasaray'ın Molde galibiyetiyle Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalması, UEFA Ülke Puanı'nda büyük bir yükselişe neden oldu. Devler Ligi'de gruplara kaldığı için 4 bonus puanını da ülke puanına kazandıran sarı-kırmızılılar, Türk takımlarının bu sezon şu ana kadar topladığı 22 puanın 9.5'ine imza attı.

Türkiye bu sezon UEFA turnuvalarında temsilcileri en çok puan toplayan ülke oldu. Cim Bom'un son başarısıyla aradaki fark da açıldı. Türkiye 5.500 puanla birinci sıradaki yerini perçinlerken, 3625 puanlı ikinci sıradaki Polonya ile fark açıldı.

Şampiyonlar Liginde Türk takımlara müjdeli haber Ekstra kontenjan detayı

UEFA'DAN YENİ FORMAT

UEFA gelecek sezondan itibaren Şampiyonlar Ligi'nde yeni formata geçmeye hazırlanıyor. Buna göre bugüne kadar 32 olan takım sayısı artık 36'ya çıkacak.

Oluşacak 4 yeni kontenjandan 2’si, bir önceki sezon takımları Avrupa kupalarında toplamda en çok puanı toplayan iki ülkeye verilecek.

DEVLER LİGİ İÇİN EKSTRA KONTENJAN

Bu istatistikte Türkiye sezonu ilk ikide tamamlarsa bir sonraki sezon 1 numaralı kupaya bir fazla takım gönderebilecek. Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un iyi performanslarını sürdürmesi sezon sona erdiğinde ilk iki sıradaki yerin korunması, ekstra takım hakkının kazanılmasına yol açacak.

Haberin Devamı

 Şampiyonlar Liginde Türk takımlara müjdeli haber Ekstra kontenjan detayı

YORUM YAZ