MENÜ

Şampiyonlar Ligi'nde tarihi hezimet!

Liverpool,önceki gün Şampiyonlar Ligi Son 16 turunda14 dakikada 2-0 öne geçtiği RealMadrid mücadelesini 5-2 kaybetti. Kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi tarihinde 2-0 öne geçip 3 farkla mağlup olan ilk takım oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde tarihi hezimet!

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu, Liverpool-Real Madrid ve Eintracht Frankfurt-Napoli maçlarıyla devam etti. İki karşılaşmada, Türkiye'deki depremzedeler için maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu. Geceye damgasını vuran mücadelede ise Liverpool, 14 dakikada Nunez ve Salah'ın golleriyle 2-0 öne geçti. Ancak 21 ve 36'da sahneye çıkan Vinicius Junior, Madrid ekibini soyunma odasına 2-2'lik skorla götürmeyi başardı. Eflatun-Beyazlılar, ikinci devreye de fırtına gibi başladı. 47'de Militao, 55'te Karim Benzema, takımını öne taşıdı: 2-4. 67'de Benzema, bir kez daha sahneye çıkıp, takımına 5-2'lik zaferi getirdi. Liverpool, tarihi hezimetin ardından Kupa 1'de 2-0 öne geçtiği maçı 3 farklı kaybeden ilk takım oldu.

Haberin Devamı

'Kabul edilemez'

Takımın efsane isimlerinden Jamie Carragher, "Kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Anfield'a gelip Liverpool'u bu hallere düşüren bir takım hiç görmemiştim. Utanıyorum! Darmadağın oldum" yorumunu yaptı. Teknik direktör Jurgen Kloop ise, maçla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Başlangıçta olağanüstüydük. Tek kelimeyle mükemmeldik. 2-0 öne geçtik ve ilk yarının tamamında iyiydik. Ama ikinci yarıda pasif kaldık. İkinci gol ise komedi gibiydi. Olamaz, olmamalıydı. Tam 95 dakika, ilk yarı oynadığımız gibi bir oyun oynamamız gerekiyordu. Meydan okuyamadık, böyle bir şey kabul edilemez."

Napoli avantajı kaptı

Gecenin bir diğer maçında ise Napoli, Frankfurt karşısında avantajı aldı. İtalyan ekibi, deplasmanda 2-0’lık skorla zafere uzandı. Çizme temsilcisine galibiyeti golleri; Osimhen ve Di Lorenzo kaydetti.

YORUM YAZ