MENÜ

Robinho için çember daraldı: Tecavüz davasında karar verildi

Kariyerinde Real Madrid, Manchester City ve Milan gibi takımlarda forma giyen eski Brezilya Milli Takım oyuncusu Robinho için çember daraldı. Futbola 2020 yılında veda eden Robinho'nun tecavüz davasında karar verildi. İşte detaylar...

Robinho için çember daraldı: Tecavüz davasında karar verildi

Bir dönem dünya futbolunun en önemli yetenekleri arasında gösterilen Brezilyalı eski oyuncu Robinho, 2013 yılında Milan'da forma giyerken, geç bir kadına karşı toplu tecavüz olayına karıştığı gerekçesiyle İtalya'da dokuz yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberin Devamı

TEMYİZ BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Robinho, 2017 yılında İtalya'da suçlu bulunarak dokuz yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Brezilyalı eski yıldızın avukatları kararı temyize götürdü.

0cak 2022'de Roma'daki Yüksek Mahkeme, mahkumiyet kararına karşı yapılan temyiz başvurusunu reddetmişti.

HAPSE GİRECEK

Globo'da yer alan habere göre, Robinho'nun dokuz yıllık hapis cezasını çekmek için tutuklanması bekleniyor. Öncesinde Brezilyalı ismin avukatları Yüksek Adalet Divanı'ndan kararın ertelenmesini talep etti.

Robinho için çember daraldı: Tecavüz davasında karar verildi

CEZASINI BREZİLYA'DA ÇEKECEK

Robinho, suçu İtalya'da işledi ve İtalyan mahkemelerinde yargılandı. Brezilya Anayasası'na göre, ülkenin vatandaşlarından biri başka bir ülkede suçlu bulunduğunda Brezilya Devleti, vatandaşını iade etmek yerine kendi ülkesinde hapsediyor.

Haberin Devamı

HAPSİ GİRMEME İHTİMALİ DE VAR

Robinho'nun suçu işlediği tarihte, bir Brezilya vatandaşının yurt dışında işlediği bir suç nedeniyle Brezilya'da hapse girmesine sebep olacak bir yasa yoktu. Şu an böyle bir karar alınırsa bu kanunun geriye doğru işlemesine sebep olacaktır ki bu da kanunlara aykırı bir durum doğuruyor.

Ancak bazı hukukçular mahkemenin kararı uygulamasının önünde bir engel olmadığını savunuyor. Robinho, bir dönem Türkiye'de Sivasspor ve Başakşehir FK formaları da giymişti.

DANI ALVES HAPİSTEN ÇIKIYOR

Adı tecavüz suçuna karışan isimlerden bir diğeri de Dani Alves olmuştu. Eski ünlü futbolcunun Barcelona Temyiz Mahkemesi'nce 1 milyon euro kefalet ödemesi şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Robinho için çember daraldı: Tecavüz davasında karar verildi

YORUM YAZ