MENÜ

Rakiplerimizi tanıyalım...

İşte Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nda mücadele edecek olan Beşiktaş'ın rakipleri...

Rakiplerimizi tanıyalım...

MANCHESTER UNITED
İngiltere Premier Lig'in güçlü takımlarından biri olan Manchester United, son yıllarda yaptığı çıkışla rakiplerinin korkulu rüyası haline geldi.

Haberin Devamı

Maçlarını 76.212 kapasiteli Old Trafford'da oynayan Kırmızı Şeytanlar'ın teknik direktörlüğünü ise 1986 yılından bu yana, Sir Alex Furguson yapıyor.

Tarihi başarılarla dolu İngiliz ekibi, 1968, 2006 ve 2008 yılları olmak üzere Şampiyonlar Ligi'nde kupayı müzesine götürdü. Eski adıyla UEFA Kupası'nı en son 1991 yılında kazanan İngiliz ekibi, aynı yıl UEFA Süper Kupa'yı da kazanan takım oldu.

Bu sene en önemli oyuncularından biri olan Cristiano Ronaldo'yu Real Madrid'e kaptıran Kırmızı Şeytanlar, transfer döneminde Michael Owen'ı kadrosuna kattı.

KADROSU
Manchester United’in kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Van der Sar, Neville, Evra, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Owen, Anderson, Berbatov, Rooney, Giggs, Foster, Park, Tosic, Vidic, Carrick, Nani, Scholes, Welbec, Fabio, Rafael, O’Shea, Evans, Fletcher, Valencia, Obertan, Macheda, Gibson, Kuszczak, De Laet, Evans, Cleverley, Gray, Cathcart, Zieler.

Haberin Devamı


WOLFSBURG
Beşiktaş’ın grubunda yer alan Wolsfburg ise geçen sezon Almanya’da şampiyonluğa ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.Teknik direktör Felix Magath yönetiminde büyük başarı elde eden Alman ekibi, Magath’ın Schalke 04’e gitmesinin ardından takımın başına Armin Veh’i getirdi. Wolsfburg’da geçen sezonki şampiyonlukta Dzeko ve Grafite, attıkları gollerle büyük bir pay sahibi oldular.

Maçlarını 30 bin kişilik Volkswagen Arena’da oynayan Alman ekibi, Avrupa kupalarında ise fazla tecrübeye sahip değil. Wolsfburg, 38 Avrupa maçında 16 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 de yenilgi aldı. Rakip kalelere 59 gol bırakan Alman takımı, kalesinde ise 49 gol gördü.

KADRO
Alman ekibinin kadrosunda ise şu oyuncular bulunuyor: Alvim, Baier, Barzagli, Benaglio, Costa, Dejagah, Dzeko, Esswein, Gentner, Grafite, Hasebe, Hitz, Johnson, Josue, Kahlenberg, Lenz, Madlung, Misimovic, Martins, Pekarik, Riether, Santana, Schafer, Schind, Zielorz, Simunek, Zaccardo, Ziani.


CSKA MOSKOVA
2005 yılında sürpriz bir şekilde Uefa Kupası'nı kazanarak adından söz ettiren Rus temsilcisi CSKA Moskova, 1911 yılında kuruldu. 1992 yılında oynanmaya başlanan Rusya Ligi'ndeki iki şampiyonluğunu da son iki sezonda kazanan kırmızı-lacivertli takım, 3 kez de Rusya Kupası'nı müzesine götürdü. 2005 yılında sürpriz bir şekilde UEFA Kupası'nı kazanarak Avrupa futbolunun ilgi odağı olmayı başaran CSKA, maçlarını 78,000 kişilik Luzhniki Stadı'nda oynuyor.

Haberin Devamı

CSKA Moskova ise tanıdık isimlerle de dikkat çekiyor. Teknik direktörlüğünü geçmiş sezonlarda Fenerbahçe’yi çalıştıran Brezilyalı Arthur Zico’nun yaptığı Rus ekibinin kadrosunda, Türk oyuncu Caner Erkin de yer alıyor.

KADRO
CSKA Moskova’nın kadrosu şöyle: Igor Akinfeev, Pomazan Yevgeny, Alexei Berezutski, Vasili Berezutski, Anton Grigoriev, Sergei Ignashevich, Chidi Odiah, Deividas Semberas, Gregory Shennikov, Anton Vlasov, Evgeni Aldonin, Caner Erkin, Daniel Carvalho da Silva, Alan Dzagoev, Mark Dennis Hoffmann Gonzalez, Milos Krasic, Pavel Mamaev, Elver Rahimic, Jesus da Silva Ricardo, Moussa Maazou Ouwo, Tomas Necid, Vagner Silva de Souza.

Rus ekibi, Avrupa kupalarında 84 maç yaparken, 35 galibiyet, 20 beraberlik ve 29 yenilgi aldı. 108 gol atan CSKA Moskova, kalesinde 91 gol gördü.

YORUM YAZ