MENÜ

Pep Guardiola, Mikel Arteta'yı yıktı! (ÖZET) Manchester City-Arsenal maç sonucu: 4-1

İngiltere'de şampiyonluğun kaderinin çizileceği kapışmada 2 maç eksiğiyle 70 puanla ikinci sıradaki Premier Lig’in son şampiyonu Manchester City, 75 puanlı lider Arsenal’i ağırladı. Maviler dolu tribünleri önünde yıldızlarıyla adeta şampiyonluğun anahtarını Arsenal'in elinden aldı! Kevin De Bruyne'nin (2) dublesi, John Stones ve Erling Haaland'ın golleriyle 4-1 kazanan Manchester temsilcisi 2 maç eksiğe rağmen puan farkını 2'ye indirdi.

Pep Guardiola, Mikel Arteta'yı yıktı! (ÖZET) Manchester City-Arsenal maç sonucu: 4-1

İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk yarışı nefesleri keserken sezonun en kritik maçlarından birisi bugün oynandı. Mikel Arteta yönetimindeki Arsenal ile takipçisi Pep Guardiola'lı Manchester City, 3 puan için kozlarını paylaştı, dev maç büyük bir heyecana sahne oldu. 7 maçlık galibiyet serisinin ardından sırasıyla Liverpool, West Ham ve Southampton'la berabere kalarak ağır yara alan Topçular, liderlik koltuğunda oturuyor.

Haberin Devamı

İki takımın da hedefi zaferdi

75 puanı bulunan ve ezeli rakibinden 2 maç fazlası olan Arsenal, zorlu deplasmanda kazanıp kötü gidişatını durdurmaya çalışıyordu. 9 maçtır kaybetmeyen, 6 maçlık galibiyet serisi yakalayan City de taraftarı önünde 3 puanı kapıp avantajı eline geçirmenin peşindeydi.

Skoru Haaland belirledi

'Usta' ve 'Çırak'ın kapışmasında Guardiola yani usta kazandı. Etihat Stadyumu'nda adeta Arsenal'i sahadan silen Manchester ekibi 7'de Kevin De Bruyne'yle öne geçti, 45+1'de John Stones'un golüyle soyunma odasına 2-0 önde gitti. Tribünleri coşturan Maviler'de 54'te bir kez daha De Bruyne sahneye çıktı. 86'da eleştirilen isimlerden Rob Holding fileleri sarstı, 90+5'te maçın skorunu City'nin Norveçli gol makinesi Erling Haaland belirledi: 4-1.

Haberin Devamı

De Bruyne'nin gecesi

Belçikalı süperstarın 2 gol, 1 asistle yıldızlaştığı dev maçta çok rahat ve net bir galibiyet alan Guardiola'nın öğrencileri 2 maç eksiğine rağmen ezeli rakibiyle puan farkını 2'ye indirdi ve şampiyonluk yolunda çok dev bir adım attı. Ligin bu bölümüne kadar adeta peri masalı yaşayan Arteta'lı Topçular ise yıkıldı.

Pep Guardiola, Mikel Artetayı yıktı (ÖZET) Manchester City-Arsenal maç sonucu: 4-1

Manchester City-Arsenal 11'ler:

Manchester City: Ederson, Walker, Ruben Dias, Akanji, Stones, Rodri, İlkay Gündoğan, De Bruyne, Bernardo Silva, Grealish, Haaland

Arsenal: Ramsdale, White, Holding, Gabriel, Zinchenko, Partey, Xhaka, Odegaard, Bukayo Saka, Martinelli, Gabriel Jesus

Haaland'ın Augsburg Karşısında Yaptığı Hat-trick

YORUM YAZ