MENÜ

Son 3 yılda en çok penaltı kazanan takımlar! Dünya listesinin ilk 10 sırasında 2 Türk takımı var...

Süper Lig'deki hakem tartışmaları her geçen gün alevlenirken CIES ilginç bir araştırma ortaya çıkardı. Ocak 2020'den bu yana dünyada en çok penaltı kazanan 10 takım açıklandı. Listeye 2 Türk takımının birden girmesi dikkatlerden kaçmadı.

Son 3 yılda en çok penaltı kazanan takımlar! Dünya listesinin ilk 10 sırasında 2 Türk takımı var...

Süper Lig'de kıyasıya rekabet devam ediyor, zirve yarışından, küme hattına kadar her bölümde heyecan artıyor. Bu süreçte bol gollü maçlar izlediğimiz Süper Lig'de uzun yıllardır süregelen hakem tartışmaları da her geçen gün büyüyor. Kulüpler art arda açıklamalar yaparken tansiyon bir an olsun dinmiyor.

Haberin Devamı

İlginç rakamlar ortaya çıktı

Süper Lig'de hakem kararları konusunda gerilimler yaşanırken Uluslararası Spor Çalışmaları Merkezi (CIES) üç yıllık bir araştırma ortaya koydu, ilginç rakamlar ortaya çıktı. CIES, Ocak 2020'den beri en çok penaltı kazanan kulüpleri açıkladı. Tüm dünya üzerinde yapılan çalışmada ilk 10 sıra içinde iki Türk takımının yer alması dikkat çekti.

Zirve onların!

Zirvede 44 penaltı kazanan Kosta Rika temsilcisi Herediano yer aldı, 43'er penaltıyla Hırvat devi Hajduk Split ile Mısır'ın güçlü ekiplerinden Zamalek ikinci sırada kendini buldu.

Son 3 yılda en çok penaltı kazanan takımlar Dünya listesinin ilk 10 sırasında 2 Türk takımı var...

Ronaldo'lu Al Nassr da listede

Süper Lig'de bu sezonun en çok penaltı kazanan takımı olan Fenerbahçe de Portekiz devi Porto'yla birlikte 41 kez beyaz noktanın başına geçti. Kolombiya temsilcisi Deportivo Cali'ye 40, Cristiano Ronaldo transferiyle büyük sükse yaratan Suudi ekibi Al Nassr'a da 39 kez penaltı kararı çıktı.

Haberin Devamı

5 büyük ligden takım yok

Yunan ekibi PAOK, yine Suudi temsilcisi Al Hilal ve ülkemizden Galatasaray da 38'er kez penaltı kazanan ilk 10 takım arasında bulundu. Listede 5 büyük ligden (Premier Lig, La Liga, Serie A, Bundesliga ve Ligue 1) herhangi bir kulübün olmaması da dikkat çekti.

BÜYÜK UMUTLARLA GELMİŞTİ...

YORUM YAZ