MENÜ

Neymar başladığı yere geri dönüyor! Kulüp başkanı itiraf etti

Dünya futbolunun en yetenekli isimlerindne birisi olarak kabul edilen Brezilyalı süperstar Neymar'ın, futbola başladığı kulübe dönebileceğine dair kulüp başkanı önemli açıklamalarda bulundu. Kulüp başkanı, 31 yaşındaki yıldızla aralarında geçen transfer konuşmasını açıkladı.

Neymar başladığı yere geri dönüyor! Kulüp başkanı itiraf etti

Brezilya'nın yetiştirdiği en büyük futbolculardan birisi olan Neymar, Avrupa'daki kariyerine Barcelona formasıyla başladı ve kulüp kariyerinde kazanılacak en büyük kupalardan bazılarını kaldırmayı başardı. Ardından PSG'nin yolunu tuttu ve Fransa'da lig şampiyonlukları yaşadı. Ancak, daha sonra Suudi Arabistan ekibi Al Hilal'e transfer olarak Avrupa kariyerini şimdilik noktaladı ve yaşadığı sakatlığın ardından bu sezonu kapattı. Neymar için, tam da bugünlerde futbola başladığı kulübün başkanından transfer itirafı geldi. Detaylara göz atalım... 

Haberin Devamı

Temas halinde olduğu bildirildi

Neymar, kariyerine 2009 yılında Santos'ta başladı ve 4 yıl sonra astronomik bir ücret karşılığında Barcelona'ya transfer oldu. Brezilyalı oyuncu, Paris Saint-Germain'de dünyanın en pahalı oyuncusu olmayı sürdürdü, ancak Parc des Princes'te geçirdiği süre boyunca form ve kondisyon açısından sıkıntı yaşadı ve yaz aylarında Suudi Pro League takımı Al-Hilal'e satıldı. Şimdi Santos başkanı Teixeira, kulübün Brezilya'nın en üst düzey liginden son anda düşmesine rağmen Neymar'ın Vila Belmiro'ya olası bir dönüş için temas halinde olduğu bildirildi.

Neymar başladığı yere geri dönüyor Kulüp başkanı itiraf etti

Santos başkanı açıkladı

Santos, geçtiğimiz hafta kulübün ikonu Pele'nin anısına 10 numaralı formasını emekliye ayırdı ve Teixeira, Neymar'ın transfer dönüşünü imzaladığı güne kadar 11 numaralı formanın da kimseye verilmemesini istedi. Santa Cecília TV'ye verdiği röportajda şunları söyledi: “Dün onun telefonda konuştum. Şöyle dedi: "Başkanım, siz zaten saat 10'da birinci lige dönene kadar emekli oldunuz, o yüzden ben dönene kadar saat 11'de emekli olun.' Zaten mutluyum (gülüyor) şimdiden umutluyum. Onu takımımıza alacağım, böylece 11'i korumaya da çalışabiliriz... Umarız Neymar gelecekte geri döner."

Haberin Devamı

Brezilya onu bekliyor!

Neymar, Al-Hilal formasıyla şimdiye kadar yalnızca üç Suudi Pro League maçına çıktı ve bu sezon, kulüpte forma giymesi beklenmiyor. 31 yaşındaki oyuncu, Brezilya'nın Ekim ayında Uruguay'a karşı oynadığı Dünya Kupası ön eleme maçında ön çapraz bağlarından sakatlanmıştı ve ardından ameliyat olmuştu. Selecao, Neymar'ın gelecek yaz ABD'de düzenlenecek Copa America'ya zamanında dönmesini umuyor.

Neymar başladığı yere geri dönüyor Kulüp başkanı itiraf etti

Kaos patlak verdi 

Santos, 7 Aralık'ta evinde Fortaleza'ya 2-1 mağlup olduktan sonra 111 yıllık tarihinde ilk kez küme düştü. Maçın son düdüğünün ardından sahaya saldırı gerçekleşti ve daha sonra taraftarların stadı ateşe vermesiyle şehirde kaos patlak verdi.

Brezilya Serie A, 2023 sezonundaki her maçın 10. dakikasında Pele'yi anarken, Teixeira ikinci ligde de Pele'nin anısını onurlandırmaya devam etmenin önemini vurguladı. "Bu yılın Brezilya ligine Kral Pelé'nin adı verildi" dedi ve ekledi: "Bu göreve devam edeceğiz. En üst lige geri döneceğiz ama o zamana kadar en görkemli formamızı giymeyeceğiz."

Haberin Devamı

Maaşı astronomik bir seviyede...

Neymar, 2009 ile 2013 yılları arasında Santos formasıyla çıktığı 139 maçta 72 gol atarak Copa Libertadores da dahil olmak üzere altı kupa kazandı. Brezilyalı yıldızın yakın gelecekte geri dönüp dönmeyeceği henüz bilinmiyor ancak kendisinin 2025 yılına kadar Al-Hilal'de sözleşmesi bulunuyor ve Arabistan'da yıllık yaklaşık 200 milyon Euro maaş kazanıyor.

Neymar başladığı yere geri dönüyor Kulüp başkanı itiraf etti

YORUM YAZ