MENÜ

Lionel Messi çılgınlığı! Tam 1 milyon dolar...

MLS kulübü Inter Miami, Lionel Messi transferinin ekmeğini yemeye devam ediyor. Kulüp, Arjantinli süperstar sayesinde büyük bir değer kazanmış durumda. İşte detaylar...

Lionel Messi çılgınlığı! Tam 1 milyon dolar...

Lionel Messi, Paris Saint-Germain'deki sözleşmesinin sonuna ulaştıktan sonra 2023'te serbest oyuncu olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı. Onun gelişinden birkaç hafta sonra Inter Miami, Ligler Kupası zaferini kutluyordu. Ayrıca ABD Açık Kupa finaline de ulaştılar. Şimdi ise bu başarı, sadece saha içinde kalmamış gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Lionel Messi çılgınlığı Tam 1 milyon dolar...

1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Inter Miami'deki Lionel Messi çılgınlığı tüm hızıyla devam ediyor. MLS kulübü, Arjantinli süperstar geldiğinden bu yana dünyada daha fazla popüler oldu ve bu durum her geçen gün farklı bir boyuta evriliyor. Sportico'da yer alan habere göre kulübün değeri 1 milyar dolara ulaşmış durumda. Haberde, kulübün ortak sahiplerinden David Beckham'ın ve diğer üyelerin Messi'den maksimum derecede faydalandığı bildiriliyor.

SADECE 3 KULÜP BU DEĞERE ERİŞTİ

ABD'de 1 milyar değere ulaşan ilk kulüp Inter Miami değil. MLS'te Los Angeles FC 1,15 milyar dolar, Atlanta United 1,05 milyon dolar, Los Angeles Galaxy ise yine Inter Miami gibi 1 milyon dolar değerinde. Ancak yıllık değer artışı söz konusu olduğunda hiç kimse Inter Miami'nin yanına yaklaşamıyor. Zira Inter Miami'nin değeri yüzde 74 oranında artarken, Los Angeles FC yalnızca yüzde 28 oranında artış gösterdi. Bunda da en büyük faktörün Lionel Messi olduğu gelen bilgiler arasında.

YORUM YAZ