MENÜ

Liam Gordon hayata dönüşünü anlattı: Şaka yapıyorum sandılar

Walsall'da forma giyen 23 yaşındaki oyuncu Liam Gordon, ilk antrenmanında bir anda kendini yerde buldu. Genç oyuncu yaşadığı ender görülen sakatlığı, futbola ve hayata dönüşünü anlattı.

Liam Gordon hayata dönüşünü anlattı: Şaka yapıyorum sandılar

23 yaşındaki Guyana asıllı İngiliz oyuncu Liam Gordon, formasını giydiği İngiliz ekibi Walsall ile sezon öncesi antrenmanlarından büyük bir sakatlık yaşadı.

Haberin Devamı

Bir anda kendini yere bırakan oyuncu, yarım saat kadar sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaşadığı sakatlık o kadar büyüktü ki, doktorlar tarafından bacağının kesilmesinin gerekebileceğini öğrenmişti.

NEDEN SAKATLANDI?

İki kilometrelik düz bir koşu yapan Gordon, koşusunu tamamladıktan sonra bir anda yere yığılmıştı. İlk anda arkadaşları şaka yaptığı sanmasına rağmen, bacaklarındaki kan dolaşımını etkileyen bir sendrom yaşamıştı.

Liam Gordon hayata dönüşünü anlattı: Şaka yapıyorum sandılar

Bacağından beş günde üç operasyon geçiren genç oyuncu büyük bir mücadele verdi. İnanılmaz bir şekilde üç ay içerisinde sahalara geri döndü. Şimdi Walsall'ın FA Cup'ta Leicester City ile oynayacağı karşılaşmada forma giymeye hazır.

'OLAĞANÜSTÜ BİR AN OLACAK'

Liam Gordon, Leicester City ile oynanacak olan karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu.
"Tüm yaşadıklarımdan sonra, gerçekten olağanüstü bir an olacak. Yakın zamanda Premier Lig'i kazanmış olan Leicester City'e karşı oynayabileceğim için arada kendimi çimdikliyorum."

Haberin Devamı

Liam Gordon hayata dönüşünü anlattı: Şaka yapıyorum sandılar

'ŞAKA YAPIYORUM SANDILAR'

"Antrenman sahasında iki kilometrelik bir koşuya başlamıştım. Kan dolaşımım tamamen bacaklarımdaydı. Koşuyu bitirdikten sonra bir anda yere yığıldım. İlk anlarda şaka yapıyorum sandılar.

Sonrasında durumun ciddi olduğunu andılar. Kulübe yeni imza atmıştım. Tüm bu anlar gözümün önünden geçerken yerde yatıyordum.

Takımda yeniydim. İnsanların benim hakkımda bir antrenman koşusunu kaldıramayacak kadar zinde olmadığımı düşünecekleri için endişelenmiştim. Ancak sonrasında durumun böyle olmadığı ortaya çıktı.

Doktorlar sorunun kaval kemiğimde olduğunu açıkladılar."

Liam Gordon hayata dönüşünü anlattı: Şaka yapıyorum sandılar

'SENİ ÖLDÜRMEYEN ŞEY GÜÇLENDİRİR DERLER'

"Ambulansa bindirildim. Bana hemen oksijen verildi. Ağrı hala dayanılmazdı. Bir gün eşim bana doğumdan daha büyük bir acı olmadığını söylerse, ona, 'Gerçekten mi? Bunu dene' diyeceğim.

Kulüp müdahale etmeseydi benim işim biterdi. Kendimi baygın ve soğuk hissettim.
Neyse ki kulüp taramalarımı yatırdı ve çabucak meselenin özüne indi. Kulüp sadece kariyerimi değil, aynı zamanda hayatımı da kurtardı.

Hastanede doktorlar ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Altı gün sonra ameliyat edildim. Bu kariyerime mal olacak bir enfeksiyona bağlı olan birşeydi. Bacağımın kesilebileceğini bile söylediler." Gordon, beş gün içinde olduğu üç ameliyatla kariyerini kurtardı ve uzun süren bir rehabilitasyon süreci yaşadı.

Haberin Devamı

Liam Gordon hayata dönüşünü anlattı: Şaka yapıyorum sandılar

'MICHAEL FLYNN HARİKAYDI'

"Teknik Direktör Michael Flynn harikaydı. Başlangıçta sessiz kaldı. Bu da rehabilitasyon sürecini üzerimde baskı olmadan atlatmama yardımcı oldu. Taraftarlar bana hep destek mesajları gönderdi. Bu büyük bir motivasyon sağladı.

Yaşadığım bu durum Tanrı'ya olan inancımı artırdı. Kulübün fizyoteraspistleri Ellie Hargreaves ve Ewan Turnbull olmadan bunları aşamazdım."

YORUM YAZ