MENÜ

La Liga’nın 11. haftasında dev maç! 'El Clasico' heyecanı

İspanya La Liga’nın 11. haftasında Real Madrid ve Barcelona kozlarını paylaşacak.

La Liga’nın 11. haftasında dev maç! 'El Clasico' heyecanı

İspanya La Liga’nın 11. haftası sezonun ilk 'El Clasico' mücadelesine sahne olacak. Ligin iki güçlü takımı Barcelona ile Real Madrid, yarın TSİ 17.15’te Lluis Companys Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. La Liga’da geride kalan 10 haftada 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde eden Real Madrid 25 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Yoluna namağlup devam eden Barcelona ise 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak topladığı 24 puanla üçüncü basamakta bulunuyor.

İki takım ligde 187. kez rakip olacak

Barcelona ile Real Madrid, La Liga’da bugüne kadar 186 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Real Madrid, 77 galibiyet elde ederken, Barcelona ise 74 kez rakibine üstünlük sağladı. İki takım arasında oynanan 35 müsabaka ise berberlikle sonuçlandı. Eflatun-beyazlılar bu maçlarda 299 gol atarken, Barça ekibi ise 298 gol buldu.

Haberin Devamı

En çok forma giyen Ramos, en golcü Messi

İki takım arasında ligdeki rekabette en çok forma giyen oyuncu 34 maçla Sergio Ramos oldu. Ramos’u 29’ar maçla Sergio Busquets ve Lionel Messi takip etti. Ligde oynanan El Clasico’larda en çok gol atan isim ise 18 golle Lionel Messi oldu. Messi’nin ardından en golcü oyuncular listesinde 14 golle Alfredo Di Stefano ve 12 golle de Cesar Rodriguez yer aldı.

Barcelona, bu sezon ligdeki tek namağlup takım

La Liga'da geçen sezonu şampiyonlukla tamamlayan Barcelona, bu sezona da iyi bir performansla başladı. Ligde şu ana kadar oynadığı 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen Barça, 7 galibiyet ve 3 beraberlikle 24 puan topladı. Barcelona, evinde oynadığı tüm lig maçlarını kazanırken, Getafe, Mallorca ve Granada deplasmanlarından beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

La Liga’nın 11. haftasında dev maç El Clasico heyecanı



Real Madrid, ligin en az gol yiyen ekibi

Ligde 10 hafta sonunda topladığı 25 puanla Girona'nın önünde averajla liderlik koltuğunda oturan Real Madrid, bu maçlarda 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi elde etti. Bu sezon tek mağlubiyetini derbide Atletico Madrid'e karşı yaşayan başkent ekibi, kalesinde gördüğü 7 golle ise ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Barcelona’da 4, Real Madrid’de 3 eksik

Ev sahibi Barcelona'da sakatlıkları bulunan Frenkie de Jong, Pedri, Jules Kounde ve Sergi Roberto, Real Madrid karşısında forma giyemeyecek. Konuk Real Madrid'de ise sakatlıkları devam eden Thibaut Courtois, Eder Militao ve milli futbolcu Arda Güler bu maçta oynayamayacak.

La Liga’nın 11. haftasında dev maç El Clasico heyecanı



Karşılaşmayı Jesus Gil Manzano yönetecek

Barcelona ile Real Madrid arasında oynanacak mücadelede hakem Jesus Gil Manzano düdük çalacak. Manzano’nun yardımcılıklarını Angel Nevado ile Javier Martinez yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Manuel Garcia Gomez olacak.

La Liga’nın 11. haftasında dev maç El Clasico heyecanı

YORUM YAZ