MENÜ

Konferans Ligi'ndeki rakiplerimiz kimler? Birlikte tanıyalım...

UEFA Konferans Ligi'nde temsilcilerimiz Medipol Başakşehir ile DemirGrup Sivasspor'un rakipleri belli oldu. Başakşehir, Gent'le, Sivas da Fiorentina ile eşleşirken biz de iki rakibi detaylıca inceledik. Hadi gelin rakiplerimizi tanıyalım...

Konferans Ligi'ndeki rakiplerimiz kimler? Birlikte tanıyalım...

UEFA Konferans Ligi'nde son 16 Turu eşleşmeleri belli oldu. Dün akşam Trabzonspor 1-0 kazandığı maçın rövanşında Basel'e 2-0 kaybedince Kupa 3'e veda etmiş ve Avrupa'daki temsilcilerimiz 3'e inmişti. UEFA Avrupa Ligi'nde Son 16 Turu'nda Fenerbahçe 2008'de elediği Sevilla ile yeniden eşleşirken Konferans Ligi'nde de Medipol Başakşehir ile DemirGrup Sivasspor'un rakipleri belli oldu.

Haberin Devamı

Konferans Ligindeki rakiplerimiz kimler Birlikte tanıyalım...

İlk maç 9 Mart'ta

A Grubu'ndan; Fiorentina, Hearts ve Rigas Skola'nın önünde 13 puanla lider çıkan Başakşehir, KAA Gent'le eşleşti. İlk maçı 9 Mart Perşembe günü deplasmanda oynayacak Turuncu-Lacivertliler, rövanş maçını 15 Mart Çarşamba günü İstanbul'da oynayacak. Hadi birlikte Belçika temsilcisini tanıyalım...

Konferans Ligindeki rakiplerimiz kimler Birlikte tanıyalım...

KAA Gent

1864 yılında kurulan kulüp 34 yıldır Belçika Pro Ligi'nde mücadele ediyor. İstikrarıyla dikkat çeken Mavi-Beyazlı ekip bu zamana kadar 6 kupa kazanmayı başardı. 2014-2015'te Belçika Ligi'nde zafere ulaşarak tarihinin ilk ve tek lig şampiyonluğunu kazanan Gent son olarak 21-22 sezonunda Belçika Kupası'nın sahibi oldu. 3 kez daha Belçika Kupası'nı müzesine götüren Gent bir kez de Belçika Süper Kupası'nı almayı başarmıştı.

Haberin Devamı

En önemli yıldızları sakat

20 bin kapasiteli Ghelamco Arena'da maçlarını oynayan Belçika temsilcisinin kadro değeri 67.4 milyon Euro. En önemli yıldızları ise 7.5 milyon Euro'luk piyasa değerine sahip olan Tarik Tissoudali. Ancak Faslı futbolcunun çapraz bağları yırtıldığı için uzun süredir sahalardan uzak. Başakşehir maçında da forma giymesi beklenmiyor. Gent'in teknik direktörlüğünü Hein Vanhaezebrouck yapıyor. 2014-2017 yılları arasında Gent'i çalıştıran ve kulübe tarihindeki ilk lig ve Süper Kupa mutluluğunu yaşatan Belçikalı çalıştırıcı 4 Aralık 2020'de yeniden Mavi-Beyazlılar'ın başına geçti. 

Konferans Ligindeki rakiplerimiz kimler Birlikte tanıyalım...

3-4-1-2 tercihi

O sezon sonunda da Belçika Kupası'nı kazandı. Kulüp tarihinde önemli bir yer edinen Vanhaezebrouck daha çok üçlü savunma sistemini tercih ediyor. Avrupa'daki son Karabağ maçında da 3-4-1-2 tercihiyle sahaya yayılan Gent 25.8 yaş ortalamasına sahip. Kadrosunda bulunan 28 oyuncunun da 7'sini milli takımlara yollayan başarılı ekip zorlu yollardan geçerek Konferans Ligi'nde son 16'ya kaldı.

Grupta 8 puan, Play-Off'ta seri penaltılar

Avrupa Ligi Play-Off'uyla sezona başlayan Gent, Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Omonia'ya iki maçta da 2-0'lık skorlarla mağlup olarak Kupa 2'ye veda etti. Konferans Ligi'nde F Grubu'na düşen Djurgarden, Molde ve Shamrock'la kapışan Belçika temsilcisi çıktığı 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 8 puan topladı ve zorlukla kendisini Son 16 Play-Off'una attı. Play-Off'ta Azerbaycan temsilcisi Karabağ ile kozlarını paylaşan Gent ilk maçı 1-0 kaybetse de rövanş karşılaşmasını 1-0 kazandı ve seri penaltı atışlarında rakibine 5-3'lük üstünlük sağlayarak son 16 biletini kaptı.

Haberin Devamı

Konferans Ligindeki rakiplerimiz kimler Birlikte tanıyalım...

Özleme son verdi

Geçen sezonu 5. sırada tamamlayan Gent bu sezon da 26. hafta sonunda hanesine yazdırdığı 42 puanla 5. sırada yer alıyor. İnişli çıkışlı performansıyla dikkat çeken Mavi-Beyazlılar ligdeki 3 maçlık galibiyet özlemine OH Leuven maçında son vermişti.

KAA Gent

Kuruluş: 1864

Renkleri: Mavi-Beyaz

Teknik direktörü: Hein Vanhaezebrouck 

En önemli yıldızı: Tarik Tissoudali (7.5 milyon Euro)

Takım değeri: 67.4 milyon Euro

Formasyon: 3-4-1-2

Kupaları: 1 Belçika Ligi, 1 Belçika Süper Kupası, 4 Belçika Kupası

Konferans Ligindeki rakiplerimiz kimler Birlikte tanıyalım...


Lider tamamladılar

3 yıldır üst üste Avrupa bileti alan Sivasspor bu sezona Kupa 2'de başlamıştı. Ancak Yiğidolar Play-Off'ta İsveç ekibi Malmö'ye 3-0 ve 2-0'lık skorlarla kaybedince Konferans Ligi'ne düştü. Avrupa macerasına kötü başlayan Kırmızı-Beyazlılar, Konferans Ligi'nde şov yaptı. G Grubu'nu 11 puanla, Cluj, Slavia Prag ve Ballkani'nin önünde lider tamamlayan Rıza Çalımbay'ın öğrencileri, son 16 Turu'nda İtalyan temsilcisi Fiorentina ile eşleşti. İlk maçı 9 Mart Perşembe günü deplasmanda oynayacak Yiğidolar, rövanş maçını da 15 Mart Çarşamba günü Sivas'ta oynayacak. Hadi birlikte İtalyan temsilcisini tanıyalım...

Haberin Devamı

Konferans Ligindeki rakiplerimiz kimler Birlikte tanıyalım...

Fiorentina

1926 yılında kurulan İtalyan ekibi, Çizme'nin en başarılı ekiplerinden... 2'si İtalyan şampiyonluğu olmak üzere tam 14 kupayı müzesine götüren Fiorentina 19 yıldır Serie A'da mücadele ediyor. Teknik direktörlüğünü Vincenzo Italiano'nun yaptığı Fiorentina'nın renkleri Mor-Beyaz.

235 milyon Euro'luk takım

Karşılaşmalarını 43 bin 146 kapasiteli Artemio Franchi Stadyumu'nda oynayan Çizme temsilcisinin lakapları Mor Menekşeler ile Zambaklar. İtalyan ekibinin en önemli yıldızı ise 2022 Dünya Kupası'nda da Fas Milli Takımı'yla klasını konuşturan Sofyan Amrabat. 26 yaşındaki orta sahanın güncel piyasa değeri tam 25 milyon Euro. Fiorentina'nın da takım değeri Alman istatistik sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre 235.75 milyon Euro olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Konferans Ligindeki rakiplerimiz kimler Birlikte tanıyalım...

Yaş ortalaması 26.2

Teknik direktör Italionu, oyun formasyonu olarak daha çok 4-3-3'ü tercih ediyor. 26.2 yaş ortalamasına sahip olan Mor-Beyazlılar bu sezon beklentilerin altında kaldı. Serie A'da 23 maçta 25 puan toplayan ve orta sıralarda yer alan Fiorentina, Avrupa'ya da direkt Konferans Ligi'nde başladı.

Konferans Ligindeki rakiplerimiz kimler Birlikte tanıyalım...

Başakşehir'in arkasında kalmıştı

Konferans Ligi Play-Off'unda Hollanda temsilcisi Twente ile kapışan Fiorentina 2-1 kazandığı maçın rövanşında golsüz berabere kalınca gruplara kalmayı başardı. Temsilcimiz Medipol Başakşehir, Hearts ve Rigas Skola'nın da bulunduğu A Grubu'na düşen Çizme ekibi 13 puan toplasa da temsilcimiz Başakşehir'in averajla arkasında kalarak grubu ikinci sırada tamamladı. Son 16 Play-Off'un da ise Portekiz temsilcisi Braga'yı ilk maçta 4-0 ikinci karşılaşmada da 3-2 devirerek turu geçen ekip olmayı başardı. 

Fiorentina

Kuruluş: 1926

Renkleri: Mor-Beyaz

Teknik direktörü: Vincenzo Italiano

En önemli yıldızı: Sofyan Amrabat (25 milyon Euro)

Takım değeri: 235.75 milyon Euro

Formasyon: 4-3-3

Kupaları: 2 İtalya Ligi, 1 Kupa Galipleri, 6 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 1 Mitropa Kupası ve 3 yerel kupa

YORUM YAZ