MENÜ

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi Finali deneyimini yorumladılar

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde Inter'i 1-0 mağlup eden Manchester City, kupaya uzanırken arkadaşımız Çağrı Davran ve görüşlerini paylaşan yabancı basın mensupları bu final deneyimini yorumladılar.

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi Finali deneyimini yorumladılar

İstanbul, dünya futbolunun en önemli organizasyonlarından birine ev sahipliği yaptı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ni 1-0 kazanmayı başaran Manchester City, kupanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

15 YILDA KUPA CANAVARI

Üst düzeydeki hocalık kariyerinde 15. yılını yaşayan City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, toplamda 35. kupasına ulaştı. Guardiola, "Geçmişte çok yaklaştık olmadı ama bu kez başardık" dedi.

İstanbuldaki Şampiyonlar Ligi Finali deneyimini yorumladılar


Dünyanın en iyi teknik adamları arasında gösterilen Pep Guardiola, 2016 yılından beri başında olduğu Manchester City'de şu ana kadar transferlere 1.2 milyar Euro harcadı. Guardiola sonunda, kulübün en büyük hedefi olan Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı başardı.

İstanbuldaki Şampiyonlar Ligi Finali deneyimini yorumladılar

Önünde Ferguson var

2008'de Barcelona A Takımı'nın başına geçen ve üst düzeydeki hocalık kariyerinde 15. yılına giren Guardiola, 3. kez Devler Ligi'ni ve toplamda da 35. kupasını kazanma başarısı gösterdi. Teknik adamlık kariyerinde 42. yılını geçiren ve 35 kupa gören Mircea Lucescu'yu yakalayan Katalan futbol adamının önünde ise 39 senede toplamda 49 şampiyonluk yaşayan Alex Ferguson bulunuyor.

Haberin Devamı

Guardiola, maç sonunda Hakan Çalhanoğlu'nu teselli etti.

İstanbuldaki Şampiyonlar Ligi Finali deneyimini yorumladılar

ÇAĞRI DAVRAN: İSTANBUL'A ÇOK YAKIŞTI

Finali tribünden takip eden Çağrı Davran, organizasyonu şu sözlerle yorumladı:

'Şampiyonlar Ligi finali, benim için tartışmasız futbolun 1 numaralı olayı... Emeği geçen herkese teşekkürler. Çünkü İstanbul ve Atatürk Olimpiyat Stadı, çok başarılı bir organizasyona imzasını attı. 100 binden fazla yabancı şehre akın etti, 400 milyonu aşkın futbolsever TV'den maçı izledi. Harika bir reklam oldu.. Ve ülkemize 200 milyon Dolar'a yakın döviz girişi gerçekleştiği açıklandı'

"Futbolda Şampiyonlar Ligi finali benim için Dünya Kupası'na eş değer ve hatta bir adım önde diyebilirim. Kesinlikle en iyilerin yeri burası... Zaten sadece müziği, sizi havaya sokmaya yetiyor! İşte böyle bir organizasyonun finaline ikinci kez (2005) ev sahipliği yapmak büyük gurur. 2019 Madrid'den sonra ikinci Devler Ligi finalimi yaşadım. Basın tribünündeki birçok Türk gazeteci de İstanbul sayesinde bu ilki yaşadılar. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 70 bini aşkın taraftar, ekranları başında 400 milyondan fazla futbolsever, Manchester City-Inter finaline tanıklık etti"

Haberin Devamı

'Daha fazla kullanmalıyız'

"Futbolun efsaneleri, ünlü isimler derken 100 binden fazla yabancıyı İstanbul'da ağırladık. Reklamın kralını yaptık. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamasına göre final sayesinde ülkemize 200 milyon Dolar'a yakın döviz girişi oldu. Final, Atatürk Olimpiyat Stadı'na yine çok yakıştı. Zeminden tutun, her şey mükemmeldi. Keşke, bu güzel futbol mabedini, Fransızlar'ın Stade De France ve 2024'teki finale ev sahipliği yapacak İngilizler'in Wembley statları gibi daha fazla kullanabileceğimiz bir hale getirebilsek..."

'En büyük eleştiri trafik'

"Açılış töreni ve sonuyla harika bir organizasyon gerçekleştirdik. Eksikler elbette olacaktır ama Türkiye, bu maçın altından başarıyla kalktı. Madrid'de Portekizli arkadaşımın elinden biletini çalmışlardı, hem de polisin gözü önünde. Polis, 'Yapacak bir şey yok' dedi.Hırsız kaçtı, gitti. Madrid'de stada giriş sırasında ufak çaplı bir kaos da yaşanmıştı. Geçen yıl Paris'teki izdiham, biletsiz seyircilerin içeri girmesi, finalin 35 dakika geç başlaması tam bir skandaldı. Bizim adımıza en büyük eleştiri, trafikti"

Haberin Devamı

'Emekçilere ayrı bir teşekkür'

"Özellikle yola erken çıkamayanlar, 20 milyona yakın nüfuslu İstanbul'da (Final olmasa da bu şehirde trafik hep sorun) bu çileyi derinden hissetti. Çıkışta da saat geç olmasına rağmen evlerine ya da otellerine dönmek konusunda zorluk çekenler vardı. Bana göre genel olarak; ciddi bir olay yaşanmadan, kazasız belasız, harika bir final gerçekleşti. Bu maçın ülkemizde oynanmasına katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürler. Özellikle saatlerce görev yapan başta polislerimiz, özel güvenlik çalışanları, stat çevresinde ve içindeki tüm personele ayrıca teşekkür edilmeli. Bu arada benimle birlikte maçı izlemeye gelen yabancı meslektaşlarıma da finali kısaca yorumlattım. Bir de onların gözünden finale bakabilirsiniz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karşılaşmayı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA Başkanı Infantino ve UEFA Başkanı Ceferin'le birlikte takip etti.

İstanbuldaki Şampiyonlar Ligi Finali deneyimini yorumladılar


JOHN CROSS (DAILY MIRROR - İNGİLTERE): ORGANİZASYON MÜKEMMELDİ

Haberin Devamı

"İstanbul'u seviyorum ve favori şehirlerim arasında. Çılgın ve kaotik. Bunu da statta tam olarak hissettim. Ancak zaten bu yüzden final burada oynandı. Trafik ve ulaşım sorunu vardı ama her finalde bunlar oluyor. Aynı hikaye, seneye Wembley'de de olacak. Geçen yıl Paris'te tam bir felaket yaşanmıştı. Bu finalde ise stat çevresi ve içindeki organizasyon mükemmeldi"

IVAN CARDIA (TUTTOMERCATOWEB - İTALYA): BURASI ÇOK KALABALIK

"Inter'in finali kaybetmesi sebebiyle elbette üzgünüm. Ancak İstanbul'daki finalde büyük bir sorun yaşandığını düşünmüyorum. Dürüst olmam gerekirse; hem olumlu hem de olumsuz anlamda şehir, çok kalabalık. Her anım çok kolay geçti diyemem. Ancak bu kalabalık nüfuslu kentte, son derece iyi bir final gerçekleştiğini düşünüyorum" 

ALBERT RUBIO (MARCA - İSPANYA): SON DERECE TATMİN EDİCİYDİ

"Benim adıma son derece güzel bir final oldu. Açılıştaki ışık gösterisi ve şovları çok beğendim. Stadyum çevresinde ve içindeki kontroller, güvenlik önlemleri, beni son derece tatmin etti. Kendi adıma eksik gördüğüm tek şey, stadyum içinde yönlendirici anlamında, İngilizce konuşan insan sayısının azlığıydı" 

 

İstanbuldaki Şampiyonlar Ligi Finali deneyimini yorumladılar

YORUM YAZ