MENÜ

İlkay Gündoğan, Manchester City'den Barcelona'ya transferinin gerçek sebebini ortaya çıkardı!

Geçtiğimiz sezon Manchester City ile kazanmadık kupa bırakmayan İlkay Gündoğan, oynadığı futbolla takımın en iyi oyuncularından birisi olmuş ve sezona damga vurmuştu. Ancak, tüm bunlara rağmen İlkay, sezon sonu geldiğinde İngiltere'den ayrılıp İspanya'nın yolunu tuttu. İşte, İlkay Gündoğan'ın Barcelona'yı seçmesindeki asıl neden...

İlkay Gündoğan, Manchester City'den Barcelona'ya transferinin gerçek sebebini ortaya çıkardı!

İlkay Gündoğan, geçen sezon Pep Guardiola yönetiminde üç kupa kazanmasının ardından Manchester City'den ayrıldı ve serbest oyuncu olarak Barcelona'ya imza attı. Yıldız futbolcu, şimdi böylesine genç bir kadroda olmaktan heyecan duyduğunu; Gavi, Pedri ve Ansu Fati gibi oyuncuların tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olmayı hedeflediğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

'HER ZAMAN BARCELONA'YI TAKİP ETTİM'

Türk asıllı Alman orta saha, konuyla ilgili şunları söyledi: "Bir rüya gerçek oldu. Çocukluğumda Pep ve (Frank) Rijkaard yönetiminde Barça'yı izlediğimi hatırlıyorum. O zamandan beri neredeyse tüm sezonlarda kulübü takip ettim. Açıkçası birkaç kez burada, stadyumda bulundum. Burada oynadım ve Camp Nou'ya seyirci olarak da geldim. Şimdi kendimi çok gururlu hissediyorum ve bu kulübün bir parçası olduğum için çok mutluyum.

İlkay Gündoğan, Manchester Cityden Barcelonaya transferinin gerçek sebebini ortaya çıkardı

"Harika bir futbol bekliyorum. Takımda çok fazla potansiyel olduğunu düşünüyorum. Çok genç bir kadromuz var ve umarım tecrübemle genç oyuncuların bir sonraki seviyeye ulaşmasına yardımcı olabilirim. Potansiyel var. Bunu önümüzdeki sezon göstermemiz gerekiyor ve ben de bu yüzden geldim. Motivasyon ve özveriyle doluyum."

Haberin Devamı

Barcelona sezon öncesinde Juventus, Arsenal ve Tottenham gibi takımlarla hazırlık maçı yapacak. İlkay da bu karşılaşmalarda sahada olmayı umuyor.

İlkay Gündoğan, Manchester Cityden Barcelonaya transferinin gerçek sebebini ortaya çıkardı

YORUM YAZ