MENÜ

IFAB yeni kuralları duyurdu! Emiliano Martinez'in hareketleri olay olmuştu

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, 1 Temmuz tarihinden itibaren devreye girecek kararları açıkladı. Arjantinli kaleci Emiliano Martinez'in Dünya Kupası'nda penaltı atışlarındaki hareketleri sonrası yeni kural geldi.

IFAB yeni kuralları duyurdu! Emiliano Martinez'in hareketleri olay olmuştu

IFAB 1 Temmuz'dan sonra alınacak kararları açıkladı. Penaltı vuruşları özelinde kaleciler için yeni kural getirildi. VAR, uzatma dakikaları, oyuncu sağlığı ve kaleciler gibi konuların masaya yatırıldığı kurulda, futbola yeni kurallar getirildi.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası'nda Arjantinli kaleci Emiliano Martinez'in penaltı atışları sırasında rakiplerinin üzerinde psikolojik baskı oluşturabilecek hareketleri üzerine bu konuya yeni bir düzenleme yapıldı.

IFAB yeni kuralları duyurdu Emiliano Martinezin hareketleri olay olmuştu

Kullanılan penaltı atışı sonrası Martinez'in rakip takıma yaptığı hareketler tepki toplamıştı.

Gelecek dönemden itibaren kaleciler, penaltı atan rakiplerinin dikkatini dağıtacak hareketler yapamayacak. Temmuz ayından itibaren uygulamaya girecek olan bu kararların detayları ise önümüzdeki dönemde belli olacak.

TARİHİ İSTİKRAR

Diğer taraftan Dünya Kupası şampiyonu Arjantin'in tecrübeli file bekçisi Emiliano Martinez, turnuva sonrası 'Altın Eldiven' ödülünün sahibi oldu. Ödülünü alan Martinez'in milyonların önünde yaptığı hareket sosyal medyada gündem oldu. Bunun yanında 30 yaşındaki kaleciye sert eleştiriler de geldi.

Haberin Devamı

IFAB yeni kuralları duyurdu Emiliano Martinezin hareketleri olay olmuştu

 

YORUM YAZ