MENÜ

Gremio'ya veda eden Luis Suarez imkansızı başardı

1 Ocak itibariyle Gremio ile sözleşmesi sona erecek olan Uruguaylı yıldız Luis Suarez, Brezilya Ligi'nde harika bir sezon geçirdi. Yıldız oyuncu burada gösterdiği performansla bir imkansıza imza atmış oldu. İşte detaylar...

Gremio'ya veda eden Luis Suarez imkansızı başardı

Son olarak Brezilya'da Gremio forması giyen Luis Suarez, sözleşmesinin sona ermesinin ardından takımına veda etti. Yıldız oyuncunun yeni adresinin Lionel Messi'nin formasını giydiği Inter Miami olması bekleniyor.

Haberin Devamı

SON AŞAMAYA GELİNDİ

Sky Sports'ta yer alan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri ekibiyle görüşmelerde bulunan Luis Suarez'in her konuda anlaşma sağladığı ve kısa süre içerisinde yeni takımına imza atacağı bilgisine yer verildi.

Gremioya veda eden Luis Suarez imkansızı başardı

GOLLERİYLE ANILSA DA GERÇEK ÇOK FARKLI

Luis Suarez, genellikle futbolseverler tarafından golcü kimliğiyle tanınır. Uruguaylı yıldız, 2009/2010 sezonunda Hollanda Eredivisie'de 35 golle gol kralı olmuştu.

2013/2014 sezonunda Premier Lig'de 31 gol atan Suarez yine gol kralı olurken, 2015/2016 sezonunda La Liga'da attığı 40 golle bir kez daha bu sevinci yaşamıştı.

RESMEN HAYAL KIRIKLIĞI

Suarez ayrıca, 2013/2014 sezonunda Dünya Kupası Elemeleri Güney Amerika Grubu'nda, 2015/2016 sezonunda İspanya Kral Kupası'nda ve 2009/2010 sezonunda Hollanda Kupası'nda da en çok atan oyuncuydu.

Haberin Devamı

Gremioya veda eden Luis Suarez imkansızı başardı

İMKANSIZI BAŞARDI

Luis Suarez, bu golcü kimliğinin yanı sıra asist krallıklarıyla da dikkat çekiyor. Tecrübeli golcü, Hollanda, İngiltere, İspanya, Brezilya ve Uruguay Milli Takımı'nda asist krallığı yaşayarak tekrarlanması zor bir rekora imza attı. Suarez son olarak forma giydiği Brezilya Serie A'da 11 asistle asist krallığını Hulk ile paylaştı.

Gremio'da bu sezon tüm kulvarlarda 53 maça çıkan Suarez, 26 kez gol sevinci yaşarken 17 kez de asist yaparak, 44 gole doğrudan katkı sağladı.

Gremioya veda eden Luis Suarez imkansızı başardı

YORUM YAZ