MENÜ

Genoa - Juventus maçında hakemden iki büyük hata! Kenan Yıldız zor kurtuldu

Serie A'da dün gece oynanan Genoa - Juventus maçının 53. dakikasında Hakem Davide Massa ve VAR'ın kararı büyük bir tepkiye yol açtı. Öte yandan milli oyuncu Kenan Yıldız büyük bir tehlike atlattı. İşte detaylar...

Genoa - Juventus maçında hakemden iki büyük hata! Kenan Yıldız zor kurtuldu

İtalya Serie A'nın 16. haftasında zirve mücadelesi veren Juventus deplasmanda Genoa'ya konuk oldu. Luigi Ferraris'te oynanan karşılaşmanın ilk yarısını konuk ekip 28. dakikada Federico Chiesa'nın penaltıdan kaydettiği golle 1-0 önde kapattı.

Haberin Devamı

Genoa ikinci yarının başında, 48. dakikada eski Trabzonsporlu Ekuban'ın asisti, Gudmundsson'un golüyle beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda Juventus pozisyonlar bulsa da fileleri havalandırmayı başaramadı.

HAKEME BÜYÜK TEPKİ

Karşılaşmanın 53. dakikasında Juventus'ta Cambiaso'nun ceza sahasına gönderdiği top Genoa savunmasında Bani'nin açık kolundan döndü. Konuk ekip oyuncuları ve teknik heyet penaltı itirazlarında bulunurken, Hakem Davide Massa oyunu devam ettirdi, VAR'dan da bir uyarı gelmedi.

Genoa - Juventus maçında hakemden iki büyük hata Kenan Yıldız zor kurtuldu

'NET PENALTI'

Dazn'da hakem yorumcusu olarak görev yapan eski hakem Luca Marelli, maçın ardından pozisyonu yorumladı. Marelli, Bani'nin elle oynadığı pozisyon için, "Kolla yapılan temas çok bariz ve cezalandırılması gerekirdi. Bu bir penaltı. VAR, kalça ile yapılan ilk dokunuşa aldanmış olabilir, ancak bu açıkça bir penaltı. VAR'ın Massa'yı neden izlemeye davet etmediğini anlayamıyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KENAN YILDIZ BÜYÜK BİR TEHLİKE ATLATTI

Vincenzo Montella'nın göreve gelmesinin ardından A Milli Takım'da yer almaya başlayan genç oyuncu Kenan Yıldız, Genoa karşısında 88. dakikada oyuna girdi.

Genoa - Juventus maçında hakemden iki büyük hata Kenan Yıldız zor kurtuldu

18 yaşındaki oyuncu topla birlikte ilerlerken, Ruslan Malinovskyi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Ukraynalı oyuncu açık bir şekilde tabanıyla Kenan'ın bacağına sert bir müdahalede bulundu. Hakem Davide Massa sadece sarı kartla yetindi. Bu pozisyonu da yorumlayan Marelli, "Malinovskyi'nin Kenan Yıldız'a yaptığı çok tehlikeli faul nedeniyle kırmızı kart görmesi gerekirdi." diye konuştu. İtalyan Tuttosport ise bu pozisyon için 'Ciddi bir sakatlığa sebep olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Genoa - Juventus maçında hakemden iki büyük hata Kenan Yıldız zor kurtuldu

YORUM YAZ