MENÜ

Galatasaray'da 13 ayrılık! Okan Buruk'un raporu ortaya çıktı...

Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, önümüzdeki sezon köklü bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Okan Buruk'un raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına şimdiden başlayan Sarı Kırmızılılar, birçok isimle de yollarını ayıracak. Cim Bom'da 13 veda bekleniyor.

Galatasaray'da 13 ayrılık! Okan Buruk'un raporu ortaya çıktı...

Süper Lig'de topladığı 70 puanla en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, 30 Nisan Pazar günü derbide Beşiktaş'la kozlarını paylaşacak. Dolmabahçe'den 3 puanla ayrılması halinde şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj yakalayacak olan Aslan, önümüzdeki sezonun da transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Önemli isimlerle görüşmelerini sürdüren Cim Bom'da ayrılıklar da olacak. Okan Buruk'un talebi doğrultusunda 13 isimle yolların ayrılması planlanıyor. İşte Galatasaray'da yaşanan son dakika gelişmeleri...

Haberin Devamı

ICARDI GALATASARAY'DA ÇOK MUTLU

Galatasaray'ın yıldız santrforu Mauro Icardi, geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Fransa'nın saygın gazetesi L'Equipe'e konuşan 30 yaşındaki futbolcu, transferi için kulübü PSG ile Galatasaray'ın anlaşmasını beklediğini söyledi. "Galatasaray'da çok mutluyum" diyen Arjantinli süperstar, "Transferde ilk tercihim Galatasaray olacak. Tabii ki transferimin gerçekleşmesi için son kararı iki kulüp kendi arasında görüşerek verecek" açıklamasını yaptı. Bonservisi PSG'de bulunan Icardi, geçtiğimiz günlerde de "Paris'te dünyanın en iyileriyle birlikteydim ama burada görmediğim kadar ilgi görüyorum. Sanki dünyanın en iyi oyuncusu benmişim gibi hissediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Galatasarayda 13 ayrılık Okan Burukun raporu ortaya çıktı...

ANLAŞMA HENÜZ YAKIN DEĞİL

L'Equipe'teki haberin devamında Mauro Icardi'nin Galatasaray'da çok mutlu olduğu tekrar vurgulanırken, Sarı-Kırmızılı kulüple uzun süreli bir kontrat yapmak istediği yazıldı. Ayrıca PSG BaşkanıNasser El-Khelaifi'nin Türkiye'deki yayıncı kuruluşun sahibi olmasının, Galatasaray'ın transfer görüşmelerinde işine yaradığı da haberin detayları arasında yer aldı. Gazete, PSG'nin Icardi'yi kadroda tutmak istemediğini, ancak Galatasaray'la anlaşmanın henüz pek yakın olmadığını ve görüşmelerin sürdüğünü de ekledi.

KISA SÜRELİ GOMIS KRİZİ YAŞANDI

Süper Lig'de emin adımlarla şampiyonluğa ilerlerken, üstelik 3 maçlık yeni bir galibiyet serisi de yakalamışken, Galatasaray camiasında herkes Nef Stadyumu'nda oynanacak Karagümrük sınavında 3 puana garanti gözüyle bakıyordu. Aslan maça da iyi başladı, öne geçti. Ancak Karagümrük'ün üst üste bulduğu 3 gol; Muslera'nın kritik hataları, Icardi'nin 'Panenka' denemesi yüzünden kaçırdığı penaltı, oyuncuların birçoğuna sirayet eden form düşüklüğü, her ne kadar skor 3-3'e gelmiş olsa da keyifleri kaçırdı. Ancak asıl sancılı süreç henüz başlamamıştı. Teknik direktör Okan Buruk'un basın toplantısında Gomis'le ilgili sözleri, krizi başka bir boyuta taşıdı.

Galatasarayda 13 ayrılık Okan Burukun raporu ortaya çıktı...

FESİH GÜNDEMDEYDİ

Başarılı teknik adam, Gomis'in Alanyaspor maçında onun yerine Barış Alper oyuna alındığı için artık oynamak istemediğini ilettiğini açıkladı. Hem de Fransız futbolcu bu kararını, Icardi'nin Karagümrük karşısında oynamayacağının neredeyse kesinleştiği gün olan perşembe akşamı Okan hocaya aktarmıştı. Sonrasında başkan Dursun Özbek'in, "Bu karar kabul edilemez" çıkışıyla, 37 yaşındaki futbolcunun kontrat feshi gündeme geldi ve kriz daha da derinleşti.

Haberin Devamı

GERGİN HAVA YUMUŞADI

Kanayan yaraya ilk pansumanı yapan ise Kaptan Muslera öncülüğündeki bir grup oyuncu oldu. Sarı-Kırmızılı futbolcular, teknik direktör Okan Buruk'a giderek, Gomis'in üzgün olduğunu ve affedilmesi gerektiğini bildirdi. Futbolculardaki birlik beraberlik havasından çok memnun kalan Buruk, Gomis'in de hatasının farkına varıp özür dilemesiyle beraber af kararını verdi. Böylece Fransız santrfor takıma geri dönerken, Florya'daki gergin hava da yumuşamış oldu.

Galatasarayda 13 ayrılık Okan Burukun raporu ortaya çıktı...

FENERBAHÇE'NİN KAYBI SONRASI DERİN NEFES

Galatasaray cephesini asıl keyiflendiren gelişme ise akşam saatlerinde yaşandı. Cim Bom'un şampiyonluk yarışındaki en yakın takipçisi Fenerbahçe, önde götürdüğü İstanbulspor maçında uzatmalarda yediği golle, tıpkı Galatasaray gibi evinde 3-3 berabere kaldı. Cim Bom'un puan kaybettiği haftada Fener'in fırsatı kaçırması, tam da Beşiktaş deplasmanı öncesi Sarı-Kırmızılılar'ın tekrar rahat nefes almasını sağladı.

Haberin Devamı

Galatasarayda 13 ayrılık Okan Burukun raporu ortaya çıktı...

MERTENS'İN SÖZLEŞMESİ UZUYOR

Galatasaray, Napoli'den ayrılan Dries Mertens ile sezon başında 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Yıldız oyuncu ilk sezonunda takımın vazgeçilmezlerinden biri olurken, tararftarın da favori oyuncuları arasında yer aldı. Mertens'in sözleşmesinin 1 yıl daha uzaması için Süper Lig maçlarının 25'inde ilk 11'de yer alması gerekiyor. Yıldız oyuncu Beşiktaş maçıyla birlikte bu sayıya ulaşmış olacak.

Galatasarayda 13 ayrılık Okan Burukun raporu ortaya çıktı...

2.9 MİLYON EURO KAZANACAK

Kariyerine Galatasaray'da devam edecek olan Belçikalı golcü gelecek sezon 2.9 milyon Euro kazanacak. Ayrıca yıldız oyuncu takımda ikinci kaptan olarak düşünülüyor. Dries Mertens bu sezon 27 maçta 7 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

Haberin Devamı

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI!

TARAFTARLI İDMAN İPTAL

Galatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesi Nef Stadyumu'nda taraftara açık olarak yapılması planlanan antrenman iptal edildi. Teknik ekibin, takımdaki konsantrasyonu bozmamak adına bu projeden vazgeçtiği öğrenildi. Aslan son idmanı yine Florya'da basın ve taraftara kapalı gerçekleştirecek.

Galatasarayda 13 ayrılık Okan Burukun raporu ortaya çıktı...

BEŞİKTAŞ DERBİSİ ÖNCESİ MÜJDE

Cim Bom'da nisan ayının transfer taksitleri, Beşiktaş derbisi de düşünülerek hesaplara yatırıldı. Geçmiş dönemden kalan kısa vadeli alacakları da geçtiğimiz haftalarda ödeyen Galatasaray Yönetimi'nin böylece takıma borcu kalmadı. Galibiyet primlerini de haftası haftasına ödeyen Sarı-Kırmızılılar, şimdi futbolculardan derbi zaferi bekliyor.

Galatasarayda 13 ayrılık Okan Burukun raporu ortaya çıktı...

PRİM BELLİ OLDU

Galatasaray'da Beşiktaş maçına yönelik motivasyon çalışmaları başladı. İpleri sıkı tutan Sarı-Kırmızılı yönetim, Karagümrük beraberliği nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan teknik ekibe tam destek verdi. Başkan Dursun Özbek ile Erden Timur'un, Okan Buruk'la bizzat görüştüğü ve güven mesajlarını ilettiği öğrenildi. Florya'da bir hamle de takım için yapılırken, yönetimden yine bir prim müjdesi geldi. Son Karagümrük maçı için 6 milyon TL galibiyet primi belirleyen Galatasaray Yönetimi, Beşiktaş derbisine özel olarak 10 milyon TL'lik zafer primi açıkladı.

OKAN BURUK NEŞTERİ VURDU! 13 AYRILIK...

Sarı-Kırmızılılar, Vodafone Park'taki dev mücadeleden de puan ya da puanlar çıkararak, zirvedeki avantajını korumaya ve Fenerbahçe'yi baskı altında tutmanın hesaplarını yaparken Okan Buruk'un önümüzdeki sezon 13 ismi kadroda düşünmediği öğrenildi.

Galatasarayda 13 ayrılık Okan Burukun raporu ortaya çıktı...

Emre Taşdemir

İstikrarsız bir görüntü çizen Emre Taşdemir, forma şansı bulduğu anları iyi değerlendiremedi. 27 yaşındaki sol bekle yollar ayrılacak. Emre'ye Süper Lig'den birçok talip olduğu gelen haberler arasında.

Juan Mata

Sezon başı transfer döneminin son gününde kadroya katılan Juan Mata, tecrübesiyle fark yarattı. Sözleşmesi sona erecek İspanyol yıldızın sezon sonu futbol kariyerini noktalaması bekleniyor. Mata'nın teknik heyete katılabileceği belirtiliyor.

Yusuf Demir (kiralık)

Tam 6 milyon Euro'luk bir bonservis yatırımıyla transfer edilen Yusuf Demir, 17. haftada oynanan Ankaragücü maçında aldığı 7 dakikalık sürenin ardından bir daha ligdeforma bulamadı. Sarı Kırmızılılar, 19 yaşındaki kanat oyuncusunun toparlanması için yeni bir formül arayışında. Okan Buruk'un vereceği rapora göre, Yusuf'un Süper Lig'de bir takıma kontratına süre garantisi eklenmesi koşuluyla kiralık gönderilebileceği belirtiliyor.

Bafetimbi Gomis

Karagümrük maçında forma giymek istemeyen Gomis, küçük çaplı bir krize neden olmuştu. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan 37 yaşındaki Fransız forvete yeni sözleşme teklif edilmesi beklenmiyor.

Mostafa Mohamed

5 milyon 750 bin Euro satın alma opsiyonuyla Nantes'a kiralanan Mohamed kadroda düşünülmüyor. Mısırlı forvetten gelecek bonservisin transferde kullanılması hesaplanıyor.

Alexandru Cicaldau

6.5 milyon Euro bonservisle Craiova'dan gelen Rumen orta saha, hayal kırıklığından öteye geçemedi. Al Ittihad'da kiralık oynayan Cicaldau ile yollar ayrılacak.

Olimpiu Morutan

Galatasaray'ın Serie B takımlarından Pisa'ya kiralık verdiği Olimpiu Morutan, Çizme'de gösterdiği performansla dikkat çekmeyi başardı. 24 maçta 6 gol 7 asistle oynayan genç yeteneği, Pisa Kulübü kadrosunda tutmak istiyor. 5 milyon 750 bin Euro'luk opsiyonun yerine, 3.5 milyon Euro'luk teklif yapmaya hazırlanan Pisa'ya, bir de Serie A'dan rakip çıktı. Salernitana'nın da Morutan'ın menajeriyle temasa geçtiği ve Galatasaray'a resmi transfer teklifi yapacağı öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar da bu transfere sıcak bakıyor.

Emre Kılınç

Kiralık olarak Ankaragücü'nde oynayan Emre ile yola devam edilmesi beklenmiyor. Süper Lig'den birçok talibi olan 28 yaşındaki oyuncu kadroda düşünülmüyor.

Oğulcan Çağlayan

Haziran 2024'e kadar sözleşmesi bulunan Oğulcan, kiralık dönemlerinde de yokları oynadı. Eyüpspor ve Giresunspor'un ardından Pendikspor'a kiralanan Oğulcan'la yolların kesin olarak ayrılması bekleniyor.

Taylan Antalyalı

Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi devam eden Taylan, kiralık gittiği Ankaragücü'nde formayı bırakmadı. 28 yaşındaki orta sahanın kariyerine Süper Lig'de devam etmesi bekleniyor.

Christian Luyindama

Kiralık gittiği Antalyaspor'da formaya hasret kalan Kongolu stoperle yollar ayrılacak. Sarı Kırmızılı ekip kurmayları, 8 milyon Euro bonservisle Liege'den transfer edilen Luyindama'dan bonservis geliri elde edilmeye çalışacak.

Alpaslan Öztürk

Sezon başı Eyüpspor'a kiralanan Alpaslan, Okan Buruk'un kadro planlamasında olmayan isimlerden. Tecrübeli stopere veda edilecek.

Sam Adekugbe

Deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Hatayspor'dan transfer Kanadalı sol bekin sözleşmesi sona eriyor. Adekugbe'nin sezon sonu Hatayspor'a dönmesi bekleniyor.

Bafetimbi Gomis'in FC Nantes'e Attığı Gol

YORUM YAZ