MENÜ

Galatasaray - Bayern Münih maçı öncesi çarpıcı ifadeler: Stadımızda neler yapabileceğimizi bilemezsiniz

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda temsilcimiz Galatasaray sahasında Bayern Münih'i konuk edecek. Sarı-kırmızılılarda Akademi ve Gençlik Geliştirme Koordinatörü olarak görev yapan Alman Marco Pezzaiuoli, zorlu mücadele öncesi ülkesinin basınına konuştu.

Galatasaray - Bayern Münih maçı öncesi çarpıcı ifadeler: Stadımızda neler yapabileceğimizi bilemezsiniz

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Bayern Münih'i konuk edecek olan temsilcimiz Galatasaray'da Akademi ve Gençlik Geliştirme Koordinatörü olarak görev yapan Marco Pezzaiuolii Almanya'dan Sport1'e özel röportaj verdi. Marco Pezzaiuoli, Bayern Münih'e karşı alçakgönüllü olmayacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Marco Pezzaiuoli'nin açıklamaları şu şekilde:

Soru: Galatasaray Şampiyonlar Ligi grubunda ikinci sırada ve yakın zamanda Manchester United'ı deplasmanda yendi. Bu sezon henüz bir maç kaybetmediler. Bu nasıl gerçekleşti?

Marco Pezzaiuoli: Bu harika, kesinlikle tüm teknik heyetin başarısı. Teknik direktör Okan Buruk mükemmel bir iş çıkarıyor. Erden Timur geçen hafta scouting departmanının çalışmalarının harika olduğundan bahsetti. Tüm bu değerli çalışmaların meyvesi takımın kalitesidir. Ancak tünelin sonuna gelmiş olmaktan çok uzağız, elbette Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmak istiyoruz. FC Bayern büyük bir engel, bu yüzden Salı gecesi zirveye çıkmak için üst düzey bir performansa ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Soru: Lukas Podolski geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Galatasaray'ın Süper Lig'de son on yılın en iyi kadrosuna sahip olduğunu söyledi. Bu kadronun içinde ne var?

Marco Pezzaiuoli: Takımımıza dışarıdan bakan insanlar ilk olarak isimleri ve bireysel oyuncuların deneyimlerini görüyor. Ancak futbol hala bir takım sporudur. Önce birlikte büyümemiz gerekiyor. Teknik direktörümüzü ne kadar övsem azdır. Bu biraz zaman aldı ve daha önce de belirttiğim gibi yolun sonunda değiliz. Ancak şimdiden bu kadar iyi bir şekilde bir araya gelmiş olmamız dikkate değer. Antrenör ekibimiz ve yeni oyuncularımız geç bir araya geldi. Teknik direktörümüz eleme maçları nedeniyle hazırlık aşamasında tüm oyuncuları çağıramadı ve sabır gösterdi. Bu kesinlikle başarının anahtarıydı. Yeni gelen oyuncuların taktiksel, fiziksel ve atletik olarak belirli bir seviyeye ulaşması gerekiyordu. Başlangıçta biraz inişli çıkışlıydı ama takım giderek birbirini tanımaya başladı ve bir bütün haline geldi.

Soru: Mauro Icardi veya Kerem Demirbay gibi önemli oyuncuları Galatasaray'a getirmeniz nasıl mümkün oldu?

Marco Pezzaiuoli: Kulüp ve tarihi İstanbul şehri, kendilerine sunulan konseptle birlikte çocukları ikna etti. Kısa vadede değil, orta ve uzun vadede plan yapıyoruz. Başkan ve Erden Timur, Okan Buruk ile birlikte onları ikna etmek için gerçekten harika bir iş çıkardılar. Atmosfer ve konsept yeni oyuncular için kesinlikle elle tutulur bir şeydi ve onları kulüp hakkında meraklandırdı.

Haberin Devamı

Galatasaray - Bayern Münih maçı öncesi çarpıcı ifadeler: Stadımızda neler yapabileceğimizi bilemezsiniz

Soru: Kerem Demirbay Galatasaray'da nasıl gidiyor?

Marco Pezzaiuoli: Galatasaray için mutlak bir değer. Bundesliga'daki tecrübesi sayesinde... Kişisel olarak ve karakter olarak takımımıza mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Ayrıca bizimle çok çabuk kaynaştı. O harika bir takviye. Kendisi Türk ve bu onun işini biraz daha kolaylaştırdı.

Soru: Galatasaray'ın güçlü yönleri nelerdir?

Marco Pezzaiuoli: Takımın bütünlüğü ve bireysel kalite. Takım geç bir araya geldi. Herkes her bir oyuncunun yavaş yavaş takıma katılması gerektiği konusunda sabırlıydı. Bu bizim için 17 maçtır yenilmediğimizi ve geriye düştükten sonra bile geri döndüğümüzü gösteriyor. Çocuklarda büyük bir kazanma arzusu ve inanılmaz bir karakter var. Lig, antrenör ekibine ve takıma ilham veriyor. Elbette ManUnited galibiyeti özeldi ama iç saha maçlarımız da özel çünkü taraftarlarımız bizi çılgınca ileri itiyor. Oyuncuların kendilerini aşabilecekleri muazzam bir atmosfer var. Umarım Bayern karşısında da böyle olur.

Haberin Devamı

'200'LERDEKİ GALATASARAY GİBİ...'

Soru: FC Bayern'e karşı hala büyük bir saygı var mı?

Marco Pezzaiuoli: Aslında evet. Bayern'e saygı hala var ama futbol gelişti. Diğer kulüpler de uykuda değil. Münih takımı olağanüstü bir hücum hattına sahip. Tablodaki mevcut üçüncülük, takımın neler yapabileceğini ifade etmiyor. Şampiyonlar Ligi'nde Bayern grupta ilk sırada ve oyuncular kendilerini aşıyor ve en üst seviyede oynadıklarında ve marş çalındığında kıpırdıyorlar ve harika performans gösterebiliyorlar. Umarım Bayern bize karşı bu heyecanı hissetmez. (gülüyor) Ama kesinlikle on bir milli oyuncu olacak. Ancak tevazuya düşmeyeceğiz.

Galatasaray - Bayern Münih maçı öncesi çarpıcı ifadeler: Stadımızda neler yapabileceğimizi bilemezsiniz

Soru: Bayern'in kadro sıkıntısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Şimdi Leon Goretzka da yok.

Marco Pezzaiuoli: Bunu yargılamak bana düşmez. Bayern'in sahasında Şampiyonlar Ligi'nde muazzam deneyime sahip ve aynı zamanda milli takımın temel taşları olan oyuncular var. Orta sahada bize karşı kimin oynadığının bir önemi yok. Onlar harika isimler ve harika oyuncular. Bayern hafif bir favori ama stadımızdaki bu enerjiyle neler yapabileceğimizi asla bilemezsiniz.

Haberin Devamı

Galatasaray - Bayern Münih maçı öncesi çarpıcı ifadeler: Stadımızda neler yapabileceğimizi bilemezsiniz

YORUM YAZ