MENÜ

Fransız basını Bayern Münih mağlubiyetinin ardından PSG'yi yerden yere vurdu

Şampiyonlar Ligi ilk 16 turunda Bayern Münih ile eşleşen Paris Saint-Germain bir kez daha kabusu yaşadı. Fransız basının ağır eleştirdiği PSG'de oyuncular yerden yere vurulurken özellikle Mbappe ve Messi eleştirileri odak noktası oldu.

Fransız basını Bayern Münih mağlubiyetinin ardından PSG'yi yerden yere vurdu

 

Daha önce 2020 Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'e 1-0 yenilen ve kupayı kaybeden PSG, bu sene de tekrar ilk 16 turunda Alman devi ile eşleşti. İlk maçı evinde 1-0 kaybeden Paris ekibi turu zora sokmuştu.

Haberin Devamı

İkinci maç için Almanya'ya deplasmana giden Paris beklentileri karşılayamadı ve 2-0 mağlup olarak toplamda 3-0'lık skorla turnuvanın dışında kaldı. Geçen seneden sonra bir kez daha ilk 16'da Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Paris Saint-Germain ağır eleştirilere maruz kaldı.

FRANSIZ BASININDAN ZEHİR ZEMBEREK ELEŞTİRİLER

Eşleşme Fransa basınında büyük yer alırken PSG son derece sert ithamlarla karşılaştı;

Le Monde'a göre PSG hiçbir zaman Bayern Münih'i yenebilecek gibi görünmezken yıllar boyunca yapılan pahalı transferlerin Avrupa'da etkisiz olduğunu eleştirildi.

Le Parisien gazetesi manşetlerinde, PSG'nin hala Bayern seviyesinde olmadığını yazarken Marco Verratti'yi de ağır eleştirdi. Verratti'nin hatası sonucunda yenilen gol hakkında "Oyunu bazen keyifli ama çoğu zaman tehlikeli. Ateşle oynadı ve yandı" yorumlarında bulundu.

Haberin Devamı

Fransız basını Bayern Münih mağlubiyetinin ardından PSGyi yerden yere vurdu

Le Figaro "Başka bir Avrupa fiyaskosu" yazarak Paris'i eleştirdi. Şampiyonlar Ligi'nde 2017, 2018, 2019 ve 2021'de olduğu gibi yine son 16 turunda elenerek taraftarın sabrının sınandığından bahsetti. Aynı zamanda PSG ile Bayern arasındaki sınıf farkının acı verici olduğunu belirtti.

L'EQUIPE'DEN MESSI VE MBAPPE'YE AĞIR YORUMLAR

Maçın ardından oyuncuların ve teknik adamların performansını puanlayan L'Equipe özellikle iki yıldız Mbappe ve Messi hakkında acımasız davrandı.

TÜRK GÜZELLE TAKİPLEŞTİ

Lionel Messi hakkında "Bu kadar önemli maçta hayal kırıklığı yarattı" ifadelerini belirten L'Equipe, Mbappe hakkında da benzer yorumlarda bulundu ve Bayern Münih stoperi Dayot Upamecano'ya üstünlük kuramadığını belirtti.

Aynı zamanda Neymar'ın sakatlığından dolayı oynayamadığı maçta Brezilyalı yıldızın yokluğu takımın performansını etkilediği görüldü.

Fransız basını Bayern Münih mağlubiyetinin ardından PSGyi yerden yere vurdu

Oyuncuların ve teknik adamların puanlamaları şu şekilde:

C. Galtier: 3
Donnarruma: 6
Marquinhos: ilk yarıda oyundan çıktığı için değerlendirmesi yok
Sergio Ramos: 6
Danilo Pereira: 6
Nuno Mendes: 7
A. Hakimi: 4
F.Ruiz: 5
Verratti: 2
Vitinha: 4
Mbappe: 3
Messi: 3

Turu geçen Bayern Münih'in de puanları:

Nagelsmann: 7
Stanisic: 6
Upamecano: 8
De Ligt: 6
Goretzka: 8
Kimmich: 6
Coman: 6
Müller: 6
Musiala: 6
A. Davies: 6
Choupo-Moting: 7

YORUM YAZ