MENÜ

Flamengo, Vitor Pereira'yla yolların ayrıldığını resmen açıklandı

Brezilya ekiplerinden Flamengo, çıktığı 4 kupanın 3 tanesinde finalde kaybedip bir tanesinde de yarı finalde elenen teknik direktörü Vítor Pereira ile yollarını ayırdığını açıkladı. Pereira'nın yerine geçecek en güçlü aday olarak Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus gösterilmişti.

Flamengo, Vitor Pereira'yla yolların ayrıldığını resmen açıklandı

Portekizli teknik direktör Vitor Pereira'nın Flamengo kabus gibi başlayan macerası yine kabus gibi sona erdi.

Haberin Devamı

Haziran 2015-Ağustos 2016 ve Temmuz 2021-Aralık 2021 tarihleri arasında iki dönem Fenerbahçe'de görev yapan Pereira, 13 Aralık 2022'de Dorival Junior yerine Flamengo'nun teknik direktörlük görevine getirilmişti. 54 yaşındaki teknik adamın Flamengo kariyeri beklediğinden çok daha kısa sürecek gibi gözüküyor. Vitor Pereira, Brezilya'nın en kaliteli kadrolarından birisine sahip olan Flamengo ile henüz Serie A başlamadan çıktığı 4 kupada da mutlu sona ulaşamadı.

İLK DARBE BREZİLYA SÜPER KUPASI'NDA GELDİ

Portekizli teknik adam, Flamengo ile ilk finaline Brezilya Süper Kupası'nda Palmeiras karşısında çıktı. Gol düellosuna sahne olan karşılaşmada Palmeiras rakibini 4-3 mağlup ederek Brezilya Süper Kupası'nı müzesine götürürken Flamengo sezona istediği gibi başlayamadı.

Haberin Devamı

Flamengo, Vitor Pereirayla yolların ayrıldığını resmen açıklandı

ÖNCE KULÜPLER DÜNYA KUPASI SONRA RECOPA

Libertadores Şampiyonu olarak Dünya Kulüpler Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan Flamengo, yarı finalde hiç de beklemediği bir mağlubiyet ile karşılaştı. Brezilya ekibi, Suudi Arabistan ekibi Al-Hilal'e 3-2 mağlup olarak Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda finale çıkma başarısı gösteremedi. Flamengo, Al Ahly'i 4-2 mağlup ederek şampiyonayı 3'üncü sırada tamamladı.

Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın ardından 22 Şubat'ta Recopa Sudamericana Finali'nin ilk maçında Ekvador ekibi Independiente del Valle'ye konuk olan Flamengo, deplasmandan 1-0'lık mağlubiyetle döndü. 1 Nisan'da oynanan rövanş karşılaşmasında rakibini 1-0 mağlup eden Brezilya ekibi, rakibine penaltılarda yenilerek kupayı Ekvador ekibine kaptırdı.

SON DARBEYİ EZELİ RAKİBİ VURDU

Flamengo'ya kötü geçen sezonda en ağır darbeyi ise ezeli rakibi Fluminense vurdu. Carioca Ligi Finali'nin ilk maçında rakibini sahasında 2-0 mağlup ederek avantaj yakalayan Flamengo, rövanş karşılaşmasında ise çok ağır bir mağlubiyet yaşadı. Rakibine deplasmanda 4-1 mağlup olan Flamengo, henüz Serie A başlamadan kazanabileceği son kupadan da zaferle ayrılamadı.

TARAFTARLAR İSTİFAYA DAVET ETTİ

Flamengo'nun Fluminense'ye mağlup olduğu Carioca Ligi Finali rövanş karşılaşmasında taraftarlar, Portekizli teknik adamı istifaya davet etti. Tribünleri dolduran taraftarlar, karşılaşma esnasında "Flamengo'nun sana ihtiyacı yok" tezahüratlarında bulunarak tecrübeli teknik adamın istifasını istediklerini gösterdi.

Haberin Devamı

MENAJERİ RESMEN AÇIKLADI

PEREİRA AYRILIĞI RESMEN AÇIKLANDI

Flamengo, yaşanan son hüsran sonrası kararını verdi. Kulüp bugün yaptığı resmi açıklamayla teknik direktörü Vitor Pereira ile yolların ayrıldığını duyurdu.

Flamengo'dan yapılan resmi açıklama şöyle; Clube de Regatas do Flamengo, teknik direktör Vitor Pereira ve teknik ekibinin artık profesyonel kadrodan sorumlu olmadığını bildiriyor. Yönetim kurulu profesyonele teşekkür eder ve kariyerine devam etmesi için şans diler.

BREZİLYA BASINI: A PLANI JESUS

Brezilya'nın ünlü spor radyolarından Redeçao SporTV Muhabiri Eric Faria, büyük bir iddiada bulundu. Faria'nın iddiasına göre, Vitor Pereira ile yolları ayırma kararı alan Flamengo'da a planı Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus... Pazartesi günü Vitor Pereira ile yollarını ayırması beklenen Brezilya ekibi bu andan itibaren Jorge Jesus ile temasa geçecek.

YORUM YAZ