MENÜ

Fildişi Sahilleri'nin peri masalı! Golcüsü kanserden döndü, turnuva devam ederken hocası kovuldu

Afrika Uluslar Kupası finalinde Fildişi Sahilleri, 1-0 geriye düştüğü mücadelede Nijerya'yı 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bu zafer Fildişi Sahilleri'nin peri masalının mutlu sona ermesini sağladı. İşte o hikaye...

Fildişi Sahilleri'nin peri masalı! Golcüsü kanserden döndü, turnuva devam ederken hocası kovuldu

Fildişi Sahilleri'nde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nda final mücadelesi dün gece Alassane Outtara Stadyumu'nda oynandı. İlk yarısı Niherya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 62. dakikasında Franck Kessie'nin golüyle beraberliği sağlayan Fildişi Sahilleri, 81. dakikada Sebastien Haller'in golüyle 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fildişi Sahilleri kupayı müzesine götürdü.

KANSERİ ATLATTI, KUPAYI GETİREN GOLÜ KAYDETTİ

Temmuz 2022'de 31 milyon Euro karşılığında Borussia Dortmund'da transfer olan Haller'e kanser teşhisi konmuştu. Uzun bir tedavi süreci geçiren yıldız oyuncu bu süreçte sahalardan da uzak kalmıştı.

Kısa süre önce sahalara geri dönen 29 yaşındaki oyuncu turnuva süresince gösterdiği performansı finalde kupayı getiren golü kaydederek taçlandırdı.

TURNUVADA TEKNİK DİREKTÖR KOVULDU

A Grubu'nda yer alan Fildişi Sahili, grupta sadece Gine'yi yenebildi. Diğer iki maçta mağlup oldu. Grubu üçüncü tamamlayan Fildişi Sahilleri, en iyi üçüncüler arasında yer alarak bir üst tura yükseldi.

Haberin Devamı

Federasyon, turnuvanın ortasında Fransız teknik adam Jean-Louis Gasset'i göndererek takımı yardımcısı Emerse Fae'ye emanet etti.

Son 16 turunda Senegal'i eleyen Fildişi Sahilleri, çeyrek finalde Mali, yarı finalde Demokratik Kongo'yu eleyerek finale geldi.

Fildişi Sahillerinin peri masalı Golcüsü kanserden döndü, turnuva devam ederken hocası kovuldu

NİJERYA İLE AYNI GRUPTAYDILAR

A Grubu'nda Fildişi Sahilleri ile Nijerya aynı gruptaydı. O maçı Nijerya 1-0 kazanmıştı. Finalde de Nijerya 1-0 öne geçmesine rağmen Fildişi Sahilleri geriden gelerek 2-1 kazandı.

ARDA GÜLER, PREMIER LİG'E

DROGBA ÇILGINA DÖNDÜ

Zaferin ardından, turnuva boyunca ülkesini tribünden destekleyen efsane isim Didier Drogba da sahaya inerek oyuncularla bu zaferi doyasıya kutladı.

Fildişi Sahillerinin peri masalı Golcüsü kanserden döndü, turnuva devam ederken hocası kovuldu

YORUM YAZ