MENÜ

FIFA'dan resmi açıklama! İşte Ukrayna ve Rusya kararları

FIFA, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off Turu yarı final mücadelesinde oynanacak olan İskoçya-Ukrayna maçının Haziran ayına ertelendiğini duyurdu. FIFA'dan yapılan açıklamada ayrıca Rusya ile eşleşen Polonya'nın, doğrudan finale yükseldiği belirtildi.

FIFA'dan resmi açıklama! İşte Ukrayna ve Rusya kararları

FIFA, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off Turu yarı final mücadelesinde oynanacak olan İskoçya-Ukrayna maçının, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle Haziran ayına ertelendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada 3 Mart 2022'de Ukrayna Futbol Federasyonu'nun, FIFA'ya, mevcut koşullar altında bir takımın hem seyahatini hem de antrenmanını organize etmenin imkansızlığı nedeniyle eleme maçlarının yeniden planlanmasını talep ettiği belirtilirken, 24 Mart 2022'de oynanması planlanan İskoçya-Ukrayna maçının Haziran ayına ertelendiği aktarıldı.

Yapılan açıklamada ayrıca Rusya'nın hem FIFA hem de UEFA müsabakalarına katılımının askıya alınma kararı nedeniyle Rusya ile eşleşen Polonya'nın doğrudan finale yükseldiği ve İsveç-Çekya maçının galibiyle karşılaşacağı duyuruldu.

YORUM YAZ