MENÜ

Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos... Yıldız isimler forma giyemeyecek!

Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, çeyrek finalde Yunan futbolunun lokomotif kulüplerinden olan Olympiakos ile eşleşti. Ara transfer döneminde önemli takviyeler gerçekleştiren Olympiakos'ta çok sayıda yıldız oyuncu, Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos... Yıldız isimler forma giyemeyecek!

Olympiakos, 47 lig şampiyonluğuyla Yunan futbolunun açık ara en başarılı takımı konumunda. En son 2021- 22 sezonunda mutlu sona ulaşan Kırmızı-Beyazlılar, bu sezon iddialı bir kadro kurdu. Ancak işler hiç de beklendiği gibi gitmedi.

Haberin Devamı

Sezona İspanyol teknik adam Diego Martinez ile girdiler. Ligde ve Avrupa’da istenen sonuçlar gelmeyince Martinez ile yollar ayrıldı, koltuğun yeni sahibi, bir dönem Beşiktaş’ı çalıştıran Carlos Carvalhal oldu. Portekizli’den beklentiler büyüktü ama o da sadece 2 ay görevde kalabildi. Geçtiğimiz ay takımın başına İspanyol teknik adam Jose Luis Mendilibar getirildi.

Fenerbahçenin rakibi Olympiakos... Yıldız isimler forma giyemeyecek

Atina ekibi, ligde normal sezonu lider PAOK’un 3 puan gerisinde 3. sırada tamamladı. Şampiyonluk turunda ilk maçta Fatih Terim’in çalıştırdığı Panathinaikos’a kendi sahalarında 3-1 yenilerek yine hayal kırıklığı yarattılar.

Fenerbahçenin rakibi Olympiakos... Yıldız isimler forma giyemeyecek

FİNAL EZELİ RAKİBİN SAHASINDA

Olympiakos için ligde şampiyonluk zor görünüyor. Bu nedenle Konferans Ligi’ne daha fazla ağırlık verebilirler. Bu turnuvada onları motive eden önemli bir durum daha var. Konferans Ligi Finali’ne Kırmızı- Beyazlılar’ın ezeli rakibi olan AEK’in stadı ev sahipliği yapacak. Olympiakos için böylesi sıkıntılı bir sezonda ezeli rakibin sahasında Avrupa Kupası kaldırmak fazlasıyla büyük bir teselli olacaktır.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin rakibi Olympiakos... Yıldız isimler forma giyemeyecek

OLYMPIAKOS'A KARŞI KARNEMİZ İYİ DEĞİL

Fenerbahçe, Olympiakos ile daha önce bir kez eşleşti. 2021-22 sezonunda Avrupa Ligi’nde A Grubu’nda yer alan iki takımın maçlarında Yunan ekibi Atina’da 1-0, Kadıköy’de ise 3-0 galip gelmişti. Sarı- Lacivertliler grubu 3. sırada tamamlayarak Konferans Ligi’ne inerken, 2. olan Olympiakos, Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmişti.

TRANSFER YAPTILAR AMA...

Yönetim, sezonun ilk yarısındaki hayal kırıklığı sonra ara transfer döneminde önemli isimleri kadroya kattı. Ancak bunların birçoğu UEFA listesine yetişmedi. Bu nedenle kanat oyuncuları Jovane Cabral ve Gelson Martins ile forvet Fran Navarro, Fenerbahçe eşleşmesinde forma giyemeyecekler.

Fenerbahçenin rakibi Olympiakos... Yıldız isimler forma giyemeyecek

İKİ YILDIZ İSİM CEZALI

Fenerbahçe kart sınırındaki Djiku ve Oosterwolde, St.Gilloise rövanşını sıkıntısız tamamlamıştı. Olympiakos ise Sarı-Lacivertliler kadar şanslı olamadı. Maccabi Tel Aviv rövanşına sınırda çıkan takımın önemli isimleri Daniel Podence ile Konstantinos Fortounis, gördükleri kartla cezalı duruma düştü. İki yıldız da Atina’da oynanacak çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe’ye karşı forma giyemeyecek. Podence bu sezon 35 resmi maçta 12 gol attı ve 8 asist yaptı. Fortounis ise 38 karşılaşmada 10 kez fileleri sarstı ve 16 gol pası verdi.

YORUM YAZ