MENÜ

Erling Haaland, Kylian Mbappe'yi öve öve bitiremedi! 'O olağanüstü'

Yıllarca şahit olduğumuz Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo çekişmesinin bir benzerini Erling Haaland ile Kylian Mbappe arasında uzun yıllar izleyeceğiz gibi gözüküyor. Ancak bu ikilinin de Messi ve Ronaldo gibi aralarının iyi olması muhtemel... Şimdiden Haaland, en büyük rakibini öve öve bitiremedi, Mbappe'yi 'Olağanüstü' olarak tanımladı. İşte detaylar...

Erling Haaland, Kylian Mbappe'yi öve öve bitiremedi! 'O olağanüstü'

Uzun yıllardır günümüzün en büyük rekabeti Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi arasında yaşanıyordu. Ancak bu ikilinin rekabetinde hem yaşlarından hem de artık CR7'nin, Suudi Arabistan'da Al Nassr forması giymesi dolayısıyla sona gelindi.

Haberin Devamı

Erling Haaland, Kylian Mbappeyi öve öve bitiremedi O olağanüstü

Güncel değeri 1 milyar Euro...

Gelecek için bu ikiliye benzer bir ikilinin rekabeti konuşulduğunda akıllara iki isim geliyor: Kylian Mbappe ve Erling Haaland... 2018'de yani henüz 19 yaşındayken PSG onu Monaco'dan tam 180 milyon Euro'ya kadrosuna katmış ve tarihin en pahalı transferlerinden birini gerçekleştirmişti. Haaland ise sezon başında 60 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi ödenince Manchester City'nin yolunu tutmuştu. Bonservisinin az olması kafaları karıştırmasın, 22 yaşındaki futbolcunun tahmini güncel piyasa değerinin tam 1 milyar Euro olduğu iddia ediliyor.

Erling Haaland, Kylian Mbappeyi öve öve bitiremedi O olağanüstü

Skor katkısında ilk 5'teler

2022-2023 sezonu geneline bakıldığında en çok skor katkısı yapan 5 isim arasında iki futbolcu da yer alıyor. PSG'nin Arjantinli süperstarı Lionel Messi 46 gole direkt etki etmesiyle zirvede bulunurken, takım arkadaşı Mbappe 44 ile ikinci sırayı kaptı, onları yine PSG'den Neymar (40), Manchester City'den Haaland (37) ve Manchester United'dan Marcus Rashford (35) takip etti.

Haberin Devamı

Övgü dolu sözler

Hem saha içi rekabeti, hem istatistikler hem de piyasa değeri bakımından en çok karşılaştırılan ve birbirine rakip olarak gösterilen iki oyuncunun da ileride tıpkı Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo gibi araları iyi olacak gibi... Haaland son yaptığı açıklamada Kylian Mbappe'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Erling Haaland, Kylian Mbappeyi öve öve bitiremedi O olağanüstü

'Norveç için oynamasını isterdim'

Norveçli forvet, "Dünyada çok iyi oyuncular var. Mbappe de olağanüstü bir futbolcu. O bir kere çok güçlü. Kesinlikle Norveç için oynamasını isterdim. Fransa, böyle bir oyuncuya sahip olduğu için çok şanslı" ifadelerini kullandı.

Erling Haaland, Kylian Mbappeyi öve öve bitiremedi O olağanüstü

Ronaldo ile start verildi

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7.6'lık depremler, 11 ilimizde yıkıcı etkilere yol açtı. Depremde spor dünyası da büyük kayıplar verdi. Depremzedelere yardım amacıyla A Milli Futbol Takımımız'ın defans oyuncusu Merih Demiral, Cristiano Ronaldo'nun imzalı formasını açık artırmaya çıkararak kampanya başlatmıştı. CR7'nin formasına büyük ilgi gösterilirken pek çok yıldız futbolcu da depremzedeler için imzalı formasını Merih'e gönderdi.

Haberin Devamı

Erling Haaland, Kylian Mbappeyi öve öve bitiremedi O olağanüstü

Merih'in kampanyasına katıldılar

Gianliugi Buffon, Lionel Messi, Kevin de Bruyne, Harry Kane, Paulo Dybala, Leonardo Bonucci, Alvaro Morata gibi yıldızların da katıldığı bu bağış kampanyasında, Griezmann, Haaland ve Mbappe formaları 1 milyon 450 bin liraya satıldı. Merih'in kampanyasından deprem bölgesine aktarılan toplam tutar 9 milyon lirayı aştı. 

YORUM YAZ