MENÜ

Efsane kaleci Gianluigi Buffon'dan futbol için ilginç öneri

Efsane İtalyan kaleci Gianluigi Buffon, futbol için ortaya radikal bir öneri attı. Eski Juventus ve Parma kalecisi, bu önerisi ile şaşırttı.

Efsane kaleci Gianluigi Buffon'dan futbol için ilginç öneri

İtalyan futbolunun efsanelerinden Gianluigi Buffon, kramponlarını asmış olsa da futbol üzerine kafa yormaya devam ediyor. Efsanevi kaleciden, futbol için radikal bir öneri geldi. Buffon, kale boyutlarının değiştirilip değiştirilmemesi yönünde gelen sorunun ardından, kalecilerin boylarının uzadığını söyledi ve kale boyutlarının değiştirilebileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

"Üzerinde düşünmemiz gereken bir şey"

Buffon kalenin boyutlarının değişimini mantıklı bulduğunu vurgulayarak, "Bunu düşünmeye başlamak gerekiyor. Geçenlerde ailem ve eşimle bu konuyu tartışıyorduk. Kalenin boyu 1875'te belirlenmişti ve muhtemelen o zamanın antropometrik değerlerine uygundu. Ama şimdi, bazı sporcular ve kaleciler düşünüldüğünde, bu üzerinde düşünmemiz gereken bir şey. Voleybolda da file yüksekliği tartışılan bir şey" ifadelerini kullandı.

"Bana bağlı değil"

İtalyan efsane, kale boyunun olası değişiminde şaşırıp şaşırmayacağı sorusu üzerine ise, "Buna karar vermek bana bağlı bir şey değil. Bunu değerlendirecek ve inceleyecek yönetim organları var. Kalecilerin boyu uzadı ama oyuncular da daha öngörülemez hale geldi. Ancak kalecinin boyunun, uzaktan şutlar üzerindeki etkisini görebilirsiniz. Otuz yıl önce, her 50 şutta 10 gol atılıyordu. Bugün ise 50 şutta 3 gol, bu çok düşük. İki metre boyundaki bir kaleciye uzaktan gol atmak çok daha zor" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Efsane kaleci Gianluigi Buffondan futbol için ilginç öneri

YORUM YAZ