MENÜ

Dünya şampiyonu Lionel Scaloni'ye yeni kontrat

Arjantin ile 2022 Dünya Kupası'nı kazanan teknik adam Lionel Scaloni başarısının karşılığını aldı. 46 yaşındaki çalıştırıcı, takımıyla yeni sözleşme imzaladı.

Dünya şampiyonu Lionel Scaloni'ye yeni kontrat

2016'da antrenörlük hayatına Jorge Sampaoli'nin yardımcısı olarak Sevilla'da başlayan Lionel Scaloni başarı merdivenlerini hızlıca tırmandı. 2017'de yine Sampaoli ile birlikte Arjantin Milli Takımı'na giden genç çalıştırıcı 2018'de Arjantin U20 Milli Takımı'nın başına getirildi. U20'nin başında 5 maça çıkan ve 4 galibiyet, 1 mağlubiyet alarak 2.40 puan ortalaması yakalayan başarılı çalıştırıcı, ustası Sampaoli'nin Arjantin Milli Takımı'ndan ayrılmasının hemen ardından A takımda göreve başlamıştı.

Haberin Devamı

2020-21'de Copa America'yı müzesine götüren Güney Amerika devi, 21-22'de ise Avrupa Şampiyonu ile Copa America kazananı arasında oynanan Finalisma'da mutlu sona ulaşarak başarısını taçlandırmıştı. Kısa sürede iki kupayı kazanan Scaloni'li Arjantin, 2022 Dünya Kupası'nı da müzesine götürerek tarih yazmıştı.

44 yaşındaki teknik adam bu başarısının karşılığını yeni kontratla aldı. Arjantin Futbol Federasyonu, başarılı hocayla 2026 yılına kadar sözleşme uzattı.

Arjantin de Scaloni'yle imzalanan yeni sözleşme işte bu paylaşımla duyuruldu:

Dünya şampiyonu Lionel Scaloniye yeni kontrat

YORUM YAZ