MENÜ

Deniz Çoban haftanın hakemlerini değerlendirdi: Bu kadarına da pes dedim...

Süper Lig'in 24. haftası geride kalırken, yazarlarımızdan Deniz Çoban, haftanın tüm maçlarını mercek altına aldı. Çoban ayrıca, haftanın hakemini ve hayal kırıklığı yaratan ismini de belirledi. İşte detaylar...

Deniz Çoban haftanın hakemlerini değerlendirdi: Bu kadarına da pes dedim...

Son haftalarda MHK’nin atamlarında ciddi bir özensizlik var. Bu özensiz atamalar yakın zamanda MHK’nin başını fazlasıyla ağrıtacak gibi duruyor. Beşiktaş Trabzonspor maçına atanan iki VAR hakemi Alper Çetin ve Erkan Engin, özensiz atamaların en son örneği olarak kayda geçti sanıyordum ki, yanılmışım...

Haberin Devamı

Bu haftaki değerlendirme yazımı yazmak üzere bilgisayarımın başına oturduğumda, hafta arası oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçı hakemleri açıklandı. Trabzonspor’un Ziraat Türkiye kupasında oynayacağı Gençlerbirliği maçının hakemlerini görünce “Bu kadarına da pes!” dedim. 23. Haftada, Trabzonspor Kasımpaşa maçında, topun taça çıkıp/çıkmadığının tartışıldığı pozisyonun baş aktörü yardımcı hakem Mert Bulut, bir sonraki maçında yine Trabzonspor’un maçına atanmış. Üstelik hafta sonu oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçındaki hakem yönetimine öfkelenen Trabzonspor takımını daha da öfkelendirmek ister gibi...

✔️Bu atama MHK açısından ciddi bir özensizlik. 

✔️Hadi MHK gözden kaçırdı diyelim, Mert Bulut bu durumu MHK’ye bildirmiş mi, o da başka bir konu.

Haberin Devamı

✔️Bu atama Trabzonspor’u öfkelendirmek, hakemleri zor durumda bırakmaktan başka bir amaca hizmet etmez.

Deniz Çoban haftanın hakemlerini değerlendirdi: Bu kadarına da pes dedim...

Haftanın Hakemi: Abdülkadir Bitigen 
Haftanın Hayal Kırıklığı: Arda Kardeşler
Beşiktaş-Trabzonspor: Arda Kardeşler

Maçın hakemi Arda Kardeşler bana göre maçın gidişatını değiştirecek hatalara imza attı. Maçta 4 kez sarı kartına başvurdu ancak çok daha fazlasını göstermeliydi. Açık ve bariz sarı kartları atladığı gibi faul fena hareketlerde de  çok sayıda hata yaptı.İlk yarının son dakikalarında hakemin iki kritik kararının da hatalı olduğu fikrindeyim. 43’de, Svensson Bardhi’yi formasından çekerken aynı anda diziyle bozuyor. Topu göğsüne almaya çalışan Bardhi dengesini kaybederek yerde kalıyor. Bu pozisyon açık bir penaltı iken hakem maçı devam ettirdi.

YILDIZ OYUNCUYLA GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Aynı pozisyonun devamında Beşiktaş Semih’le golü buldu. Golden önce Rashica, Mendy’i formasından açıkça çekerek düşürüyor. Trabzonspor lehine faul vermesi gereken hakem, avantaj işareti yaparak, gol kararı verdi. VAR’daki Alper Çetin de bu iki pozisyonda oralı olmadı. Trabzon lehine penaltı verilmesi gerekirken, Trabzonspor aynı dakikada faulden gol yemiş oldu.Bahsettiğim penaltı pozisyonu dışında birkaç penaltı beklentisi daha vardı ancak bence o pozisyonlarda hakemlerin devam kararları doğruydu.

Haberin Devamı

Maçın sonlarına doğru Baniya, Semih’in yüzüne doğru şiddetli bir hamlede bulunuyor. Burada Baniya kırmızı kartla oyundan atılmalıydı. Ancak sarı kart dahi çıkmadı. Hakem taç kararı verdi.

Deniz Çoban haftanın hakemlerini değerlendirdi: Bu kadarına da pes dedim...

Yılport Samsunspor-Galatasaray: Tugay Kaan Numanoğlu

4 Haftada 4 büyük takımın maçlarını üst üste yöneten Tugay Kaan Numanoğlu’nun en başarısız performanslarından birini izledik. Özellikle kart ve faul değerlendirmeleri kendi standardının çok altındaydı. Yayıncı kuruluşta yaptığımız Trio programında tam 8 sarı kart hatasını tespit ettik. Bereket yaptığı hatalar kazanan ya da kaybeden takımı belirleyecek türden değildi.71’de Kaan’ın ortasında topa hamle yapan Icardi, kolundan çekilerek düşürüldü. Burada Galatasaray lehine penaltı kararı verilmeliydi. VAR hakemi de pozisyona müdahale etmedi.

Bitexen Antalyaspor-Fenerbahçe: Volkan Bayarslan

Son haftaların başarılı ismi Bayarslan, bu haftada başarılı kabul edeceğimiz bir maç yönetti. Bazı kart hataları olsa da sonuca tesir edecek pozisyonlar değildi. Oyuncularla etkili iletişim kurdu. Faul değerlendirmeleri sahada kabul gördü. Yardımcılarıyla iş birliği olumluydu.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü-EMS Yapı Sivasspor: Abdulkadir Bitigen

Hakem açısından haftanın en rahat maçlarından biriydi. Karşılıklı 2 sarı kartın çıktığı maçta hakem gösterdiği kartlarda yanılmadı. Son düdüğü çaldığında arkasında tartışılacak bir pozisyon bırakmadı. 

Atakaş Hatayspor-VavaCars Fatih Karagümrük: Ömer Faruk Turtay

Ligin yeni isimlerinden Turtay’ın, geçtiğimiz hafta yönettiği ve hatalar yaptığı maçtan sonra bu maça atanması beni hayli şaşırttı. Özellikle faul ve kart değerlendirmelerinde sıklıkla hataya düşen bu hakemimiz, bu seviye maçlar için henüz hazır değil. 

Maç boyunca tek bir kritik kararla karşılaşan Turtay’ın, o kararında da yanıldığı fikrindeyim. 48’de Hatayspor hücumunda hakemin çaldığı penaltı düdüğüne katılmıyorum. Cecherini’nin Strabberg’e penaltıyı gerektirecek bir müdahalesini göremedim. 

Çaykur Rizespor-TÜMOSAN Konyaspor: Cihan Aydın

Sürekli kendini geliştiren Cihan Aydın, yine sorunsuz bir yönetime imza attı diyebilirim. Ancak halen beden dilinde düzeltmesi gereken bazı olumsuzluklar olduğu muhakkak. Ayrıca siyahla beyaz gibi net sarı kartları atlamaması gerekiyor. 

Haberin Devamı

Deniz Çoban haftanın hakemlerini değerlendirdi: Bu kadarına da pes dedim...

RAMS Başakşehir-İstanbulspor: Emra Kargın

Emre Kargın çok fazla kritik pozisyonla karşılaşmadı. Genelde kararları doğruydu ancak 38’de açık bir penaltıyı atladığını düşünüyorum. İstanbulspor hücumunda ceza sahası içinde Emirhan ayağını Muammer’in kafa seviyesine kadar kaldırıyor. Her ne kadar topla oynasa bile tehlikeli kalkan ayak Muammer’in kafasına temas ediyor.

Burada karar penaltı olmalıydı. Hakem temas yok diye düşünmüş olsa en kötü endirekt serbest vuruş verilmeliydi. Hiç olmayacak bir karar çıktı ve korner kararı verildi. 

Gaziantep FK-Mondihome Kayserispor: Murat Erdoğan

53’de yaşanan pozisyon bence bu sezonun en büyük 3 VAR hatası arasına girecek bir VAR hatasıydı. 
Hakem Gaziantep FK lehine kendinden emin şekilde penaltı noktasını gösterdi. Maxim- Boa Morte mücadelesinde, Maxim yerde kalmıştı. Benim gördüğüm bir müdahale varsa çizgi üstündeydi. Yani hakem kararı doğruydu. VAR’da görev yapan Halil Umut Meler, hangi kanıtla pozisyonun ceza sahası dışında olduğunu ispatladı ve penaltıyı iptal ettirdi, çözemedim…

Siltaş Yapı Pendikspor-Yukatel Adana Demirspor: Direnç Tonusluoğlu

Direnç Tonusluoğlu yine başarısız bir performansa imza attı. Faul ve kart hatalarıyla dolu bir maç yönetti. 
Maçın 15.dakikasında kıdemsiz yardımcı hakem Ali Can Alp erken kaldırdığı bir ofsayt bayrağı ile Adana Demispor’un golünü iptal ettirdi. Pozisyon çok kritikti. Bayrak erken kalktığı, düdük de erken çalındığıiçin VAR devreye giremedi.72’de Halil Akbunar’a doğru bir kırmızı kart çıkartmasına rağmen 88’de Çekici’nin Mithut’a yaptığı daha ağır harekete faul dahi çalmadı. Yardımcı hakem Ali Can Alp pozisyonda hakeme yardım etmediği gibi VAR da pozisyona karışmadı.

Maçın uzatma dakikalarında Adana Demirspor’un golünde önce kullanılan serbest vuruş yaklaşık 12-13 metre daha içerden kullanıldı. 

Deniz Çoban haftanın hakemlerini değerlendirdi: Bu kadarına da pes dedim...

Kasımpaşa-Corendon Alanyaspor: Oğuzhan Çakır

Ligin yeni ismi Oğuzhan Çakır da diğer yeni arkadaşlarının çoğunluğu gibi faul standardı henüz oturmamış durumda. Disiplin konusunda kendisini geliştirmesi gerekiyor. 67’de Alanyaspor hücumunda Hadergonay yerde kaldı, penaltı bekledi. Pozisyon bence penaltıydı. Hakemin devam kararı hatalıydı. Rakibi, Haderjonaj’ın topuğuna basmıştı.

Deniz Çoban haftanın hakemlerini değerlendirdi: Bu kadarına da pes dedim...

YORUM YAZ