MENÜ

Inter-Juventus maçının ardından Hakan Çalhanoğlu şaşkınlığı: Pirlo Türk oldu...

İtalya Serie A'da Inter sahasında Juventus'u 1-0 ile geçmeyi başardı. Zorlu mücadelede Hakan Çalhanoğlu harika bir performans sergilerken, İtalyan basını şaşkınlığını gizleyemedi.

Inter-Juventus maçının ardından Hakan Çalhanoğlu şaşkınlığı: Pirlo Türk oldu...

İtalya Serie A'nın 23. haftasında şampiyonluk yolunda önemli bir karşılaşma oynandı. Inter ile Juventus, Guiseppe Meazza Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye ev sahibi ekipte Hakan Çalhanoğlu, Juventus'ta ise Kenan Yıldız ilk 11'de başladı. 37. dakikada Gatti'nin kendi kalesine attığı gol, Inter'in üç puanı kazanmasına ve bir maç eksiğine rağmen dört puan farkla zirvede oturmasını sağladı.

Haberin Devamı

HAKAN ÇALHANOĞLU'NDAN TARİHİ PERFORMANS

29 yaşındaki milli oyuncu, dev maçta gösterdiği performansla tüm İtalya'da gündeme oturdu. La Gazetta dello Sport'ta, "Hakan'dan Oscar'a layık yönetmenlik: Bay 100 pas'ın ilk şampiyonluğu yaklaşıyor" başlıklı bir yazı yayınlandı. Yazıda Hakan Çalhanoğlu için şu ifadelere yer verildi;

'JUVENTUS'A FUTBOL DERSİ VERDİ'

Juventus karşısında sahanın en iyi olan Hakan Çalhanoğlu, 100 isabetli pas, sekiz kez de kilit pasla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

"Hakan Çalhanoğlu geçtiğimiz Pazar günü dinlendirilmişti, ancak şampiyonluk yarışına yön verebilecek en önemli maçta Juventus karşısında harika bir form yakaladı. Vatandaşı Kenan Yıldız ile karşı karşıya gelen Türk oyuncu, Juventus'a futbol dersi verdi. Curva Nord'un idollerinden biri için Oscar'a layık bir yönetim. Milan yıllarından bu yana bir ömür geçmiş gibi..."

Haberin Devamı

'EN İYİ REGİSTA'

"Hakan Çalhanoğlu, şu anda muhtemelen Avrupa'nın önde gelen liglerindeki en iyi regista : attığı 11 gol ve takım arkadaşlarına verdiği yüzlerce pasla unutulmayacak bir yıl geçiriyor.

Ağustos 2022'de çok az kişi Inter'in sadece savunmanın önünde Brozovic olmadan yapabileceğini değil, aynı zamanda Hırvat oyuncudan daha belirleyici bir oyuncuya sahip olduğunu tartabilirdi. Yeni rolüne uyum sağladığı için Türk oyuncuya bravo. Inzaghi'nin onun üzerinde durması ve topsuz alanda beceri kazanmasını sağlaması çok iyi oldu."

'HAKAN'DAN VAZGEÇEMEZSİNİZ'

Çünkü Inter'in 20 numarası artık rakibin hareketlerini kesen ve yeniden başlatan komple bir oyuncu. Tıpkı vazgeçilmesi zor modern oyuncular gibi. Arnavutluk vatandaşı olan ve büyük umutlar vaat eden Asllani'nin bu kadar az şans bulmasının nedeni de bu. Böyle bir Hakan'dan vazgeçemezsiniz."

* Regista: İtalyan futbolunun teorisyenleri tarafından betimlenen iki yaratıcı oyuncu rolünden biri de 'Regista'dır. Regista geriden oyun kuran oyuncuya verilen isimdir.

İŞTE JÜBİLE TARİHİ

'INTER'DE KENDİNİ KRAL GİBİ HİSSEDİYOR'

"Hakan, kariyerinin ilk üçlemesini kazanmanın hayalini kuruyor. Inter'deki ilk sezonunda, 2021-22'de elinden kaçan ve sözleşmesini yenilemeyerek ayrıldığı AC Milan'ın göğsünde gördüğü o üçgen. Mayıs 2022'den itibaren, 29 yaşındaki Mannheimlı oyuncunun eski taraftarlarının ve eski takım arkadaşı Ibrahimovic'in sataşmalarına maruz kaldığı aylar oldu.  Üst üste kazanılan beş derbi ve Ocak 2023'te Riyad'da kazanılan İtalya Süper Kupası finaliyle işleri yoluna koydu ama gerçek 'intikam' ancak İtalya şampiyonluk kupasını elinde tuttuğunda tamamlanacak.

Haberin Devamı

O anda bir çember kapanacak ve geçen yaz Arabistan tarafından kendisine teklif edilen milyonlara söylediği 'hayır' daha anlamlı hale gelecek.

Hakan Milan'da mutlu ve Inter'de kendini kral gibi hissediyor. Tek eksiği Scudetto, ancak mutlak bir kahraman olarak geçirdiği bir gecenin ardından hedefe her zamankinden daha yakın olduğunu hissediyor."

'PIRLO TÜRK OLDU'

Corriere dello Sport'ta Hakan Çalhanoğlu'na geniş yer ayırdı. 'Pirlo Türk oldu' başlıklı haberde milli oyuncunun istatistiklerine değinilirken, her maç gösterdiği muhteşem performanstan övgüyle bahsedildi.

Haberin Devamı

Inter-Juventus maçının ardından Hakan Çalhanoğlu şaşkınlığı: Pirlo Türk oldu...

YORUM YAZ