MENÜ

Cristiano Ronaldo'dan olay Türkiye Süper Ligi sözleri!

Dünya futbolunun en iyileri arasında gösterilen Ronaldo, İspanya'da Celta Vigo'ya karşı oynadıkları hazırlık maçının ardından Suudi Arabistan Ligi hakkında konuştu. Portekizli süperstarın Türkiye Süper Ligi hakkında sözleri ise büyük bir şaşkınlık yarattı. İşte detaylar...

Cristiano Ronaldo'dan olay Türkiye Süper Ligi sözleri!

Maçın ardından konuşan Ronaldo, Suudi Pro Ligi'yle alakalı ifadeler kullanırken Türkiye Süper Ligi, MLS ve Hollanda Ligi hakkındaki düşüncelerini de dile getirdi.

Haberin Devamı

GELECEĞİ HAKKINDA KONUŞTU

Al Nassr forveti Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan Pro Ligi'nin MLS'den "daha iyi" olduğunu ve ABD'de oynamayı veya Avrupa'da bir takıma dönmeyi düşünmediğini söyledi. Ronaldo, memleketi Portekiz'de Al Nassr'ın, La Liga ekibi Celta Vigo'ya sezon öncesi hazırlık maçı kapsamında 5-0 kaybettiği maçın ardından medyaya konuştu.

Cristiano Ronaldodan olay Türkiye Süper Ligi sözleri

Portekizli yıldıza, Pazar günü Inter Miami CF oyuncusu olduğu açıklanan İspanya'daki eski rakibi Lionel Messi gibi ABD'ye bir transfer olma olasılığı sorulduğunda, "Suudi ligi MLS'den daha iyi" dedi. Devre arasında maç 0-0 devam ederken oyuna giren Ronaldo, "Suudi liginin yolunu açtım, şimdi bütün oyuncular buraya geliyor" diyerek kendisine has mizacıyla konuşmayı sürdürdü.

Haberin Devamı

RONALDO'DAN SONRA YILDIZ YAĞDI

Bu yaz, Karim Benzema, Marcelo Brozovic, N'Golo Kante ve Roberto Firmino gibi birçok yüksek profilli oyuncu Suudi Pro Ligi'nde oynamak için anlaşmalar imzalayarak Ronaldo'nun ayak izlerini takip etti. Inter Milan'ın eski oyuncusu Brozovic, 3 Temmuz'da Al Nassr'a katıldıktan sonra Pazartesi günü Ronaldo ile sahadaydı.

'AVRUPA FUTBOLU KALİTE KAYETTİ'

38 yaşındaki oyuncu, Manchester United'daki ikinci döneminin ardından Suudi Arabistan ekibine geçtiğimiz sezonun devre arasında katıldı ve Portekizli süperstar, ilk defa Al-Nassr ile geçireceği tam sezonuna hazırlanıyor. Real Madrid'in tüm zamanlarda en çok gol atan oyuncusu Ronaldo, Avrupa'da oynadığı günlerin sona erdiğini ve oradaki oyun seviyesinin son yıllarda düştüğüne inandığını da söyledi.

Ronaldo, "Hiçbir Avrupa kulübüne geri dönmeyeceğime yüzde yüz eminim. 38 yaşındayım ve Avrupa futbolu çok kalite kaybetti. Geçerli olan ve hala iyi giden tek lig Premier Lig... Diğer tüm liglerin çok önündeler."

Cristiano Ronaldodan olay Türkiye Süper Ligi sözleri

OLAY TÜRKİYE LİGİ SÖZLERİ

Ronaldo, "Bir yıl içinde daha fazla üst düzey oyuncu Suudi Arabistan'a gelecek. Bir yıl içinde Suudi ligi, Türkiye ve Hollanda liglerini geride bırakacak." dedi.

Öte yandan Al-Nassr ile Celta Vigo arasında oynanan maçta Valencia, Liverpool ve Real Madrid gibi takımları da çalıştıran Rafa Benitez'in, İspanyol ekibinin başında çıktığı ilk mücadele oldu.

Haberin Devamı

RONALDO'DAN İNCE AYAR

Al Nassr, Perşembe günü Portekiz'de son şampiyon Benfica ile ikinci hazırlık maçını oynayacak. Ronaldo, "Plan benim için bugün 45 dakika oynamaktı. Benfica'ya karşı 60 veya 70 dakika oynayabilirim. En iyi forma ulaşmak için makineye yavaş yavaş ince ayar yapmak daha iyidir." dedi.

Cristiano Ronaldo'nun İkonik Serie A Golleri

Cristiano Ronaldodan olay Türkiye Süper Ligi sözleri

YORUM YAZ