MENÜ

Çarpıcı hamle: Suudi Arabistan takımları Şampiyonlar Ligi'ne iddiası

UEFA'nın, 2024-25'ten itibaren formatı değişecek Şampiyonlar Ligi'ne, Suudi Arabistan kulüplerini de dahil etmeyi düşündüğü iddia edildi.

Çarpıcı hamle: Suudi Arabistan takımları Şampiyonlar Ligi'ne iddiası

Dünya futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı turnuvası olan Şampiyonlar Ligi, gelecek sezondan itibaren önemli değişikliklere hazırlanıyor. Devler Ligi'nde 32 olan takım sayısı, 2024-25 sezonundan itibaren 36'ya yükselecek, grup aşamasında 6'şar maç oynayan takımlar artık lig usülünde en az 8 karşılaşmaya çıkacak.

Haberin Devamı

'EN BÜYÜK OYUNCUMUZU KAYBETTİK'

FORMATTAN SONRA YENİ TAKIMLAR

Yapılması düşünülen değişiklilere, turnuvaya eklenecek takımlarla ilgili yeniliklerin de eşlik edebileceği öne sürüldü. Calciomercato.it haberine göre UEFA, 2024-25'ten itibaren formatı değişecek Şampiyonlar Ligi'ne, özel davetle (wild card) Suudi Arabistan takımlarını da dahil etmeyi düşünüyor.

Çarpıcı hamle: Suudi Arabistan takımları Şampiyonlar Ligine iddiası

RONALDO, BENZEMA VE KANTE GİBİ YILDIZLAR

Suudi Arabistan futbolu son dönemde kulüpler düzeyinde büyük bir atılımın içerisine girdi. Avrupa'dan bir çok dünya yıldızı futbolcu, profesyonel hayatlarına devam etmek için Ortadoğu ülkesinin yolunu tuttu. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N'Golo Kante, Koulibaly, Firmino, Henderson gibi daha bir çok isim Arap ülkesindeki kulüplere transfer oldu.

Haberin Devamı

'ÜTOPİK GÖRÜNMEYEN BİR HİPOTEZ'

UEFA'nın düşüncesinin, Arabistan ligini seçen yıldız oyuncuların Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya devam edebilmeleri için Suudi kulüplerini Devler Ligi'ne davet etmek olduğu belirtildi, bu seçenek haberde "Ütopik görünmeyen bir hipotez" şeklinde yorumlandı.

Çarpıcı hamle: Suudi Arabistan takımları Şampiyonlar Ligine iddiası

RONALDO LİGİN PR'INI YAPIYOR

Al Nassr takımının yıldızı Cristiano Ronaldo geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan futbol liginin dünyanın en iyi ligleri arasına girmek üzere olduğunu iddia etmişti. Portekizli futbolcu "Suudi ligi MLS'ten daha iyi. Suudi Arabistan ligi beş yıl içinde dünyada ilk 5 arasında yer alabilir" dedi.

Çarpıcı hamle: Suudi Arabistan takımları Şampiyonlar Ligine iddiası

YORUM YAZ