MENÜ

Büyük sürpriz: Favori İlhan Palut, plase Cannavaro ve Şenol Güneş

Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, bir A Milli Takım teknik direktörlüğüne getirilebilir. Söz konusu federasyonun aklındaki isimlerden diğerleri ise Fabio Cannavaro ve Şenol Güneş... İşte detaylar...

Büyük sürpriz: Favori İlhan Palut, plase Cannavaro ve Şenol Güneş

Süper Lig'de son yıllarda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç teknik adam İlhan Palut, ülke sınırları dışında da dikkat çekmeye başladı.

Haberin Devamı

KARİYERİNDEN SATIRBAŞLARI

Teknik Direktörlük kariyerine Hatayspor'da başlayan Palut, ardından sırasıyla Göztepe ve Konyaspor'u çalıştırdı. 47 yaşındaki Palut son olarak sezon başında Çaykur Rizespor'un başına geçti.

ADAYLARIN İLK SIRASINDA İLHAN PALUT VAR

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri F Grubu'nda mücadele eden Azerbaycan, yeni teknik direktör için üç isim belirledi. Bu isimlerden biri de İlhan Palut oldu.

Grupta oynadığı sekiz maçta yedi puan toplayan Azerbaycan'da İtalyan Teknik Direktör Giovanni De Biasi ile yollar ayrıldı. Kardeş ülke Azerbaycan yeni teknik direktör için İlhan Palut dışında Fabio Cannavaro ve Franco Foda üstünde duruyor. Son olarak ise düşük bir ihtimal olsa da Şenol Güneş de düşünülen isimlerden biri.

Haberin Devamı

Büyük sürpriz: Favori İlhan Palut, plase Cannavaro ve Şenol Güneş

MUHTEŞEM KARİYERİNİN ARDINDAN TEKNİK ADAMLIĞA BAŞLADI

Adaylardan öne çıkan bir diğer isim Fabio Cannavaro, dünya futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi savunma oyuncuları arasında gösteriliyor. Napoli alt yapısından çıkan İtalyan efsane sırasıyla, Parma, Inter, Juventus ve Real Madrid gibi takımlarda forma giydi.

2012'de futbola veda eden Cannavaro, Al-Ahli'de bir dönem yardımcı antrenör olarak görev yaptı ve ardından birinci adam oldu. Sırasıyla, GZ Evergrande, TJ Quanjian, yeniden GZ Evergrande ve Benevento takımlarını çalıştırdı.

Avrupa futbolunun efsane ismi Azerbaycan Milli Takım'ı için üç adaydan biri...

BİR DİĞER ADAY FRANCO FODA

Azerbaycan Futbol Federasyonu'nun teknik direktör adaylarından biri de Alman teknik adam Franco Foda...

Teknik direktörlük kariyerine Sturm Graz'da başlayan Foda, 2017-2022 yılları arasında Avusturya Milli Takımı'nı çalıştırdı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'ni Foda yönetiminde ikinci sırada tamamlayan Avusturya, C Grubu'nda Kuzey Makedonya, Hollanda ve Ukrayna ile rakip olmuştu.

Gruptan ikinci olarak yükselen Avusturya, son 16 turunda İtalya ile eşleşmişti. Wembley'de oynanan mücadeleyi İtalya 2-1 kazanmıştı.

EN GÜÇLÜ ADAY KİM?

Şenol Güneş'in son Beşiktaş serüvenindeki başarısızlığı, Franco Foda'nın milli takım tecrübesi ve Fabio Cannavaro'nun dünya çapında önemli bir isim olması deneyimli teknik adamın üçüncü alternatif olmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Azerbaycan Futbol Federayonu ilk aşamada İlhan Palut ya da Fabio Cannavaro ile anlaşmayı umuyor.

Büyük sürpriz: Favori İlhan Palut, plase Cannavaro ve Şenol Güneş

FANATİK.COM.TR HASANOV'A FİKRİNİ SORDU

Azerbaycan'ın önde gelen kulüplerinden Karabağ FK'da uluslararası iletişim koordinatörü olarak görev yapan isim Vusal Hasanov'a görüşlerini almak üzere ulaştık.

Hasanov, Azerbaycan Futbol Federasyonu'nun ilk tarercihinin İlhan Palut olabileceğini ifade etti.

"İlhan Palut ilk aday olabilir. Çünkü gençlerle çok iyi çalışıyor. Azerbaycan Milli Takımı da bir proje antrenörü arıyor. İstatistikleri ve rakip analizleri ortada. Projenin başında İlhan Palut'un olabilir."

FANATİK.COM.TR ÖZEL - BURAK ÖZDEMİR

Büyük sürpriz: Favori İlhan Palut, plase Cannavaro ve Şenol Güneş

YORUM YAZ