MENÜ

Bundesliga'da şampiyonluk düğümünü çözen sürpriz ayrıntı

Bundesliga'da şampiyonluk heyecanı son haftaya taşındı. Bayern Münih, RB Leipzig maçının ardından ilginç bir detay ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Bundesliga'da şampiyonluk düğümünü çözen sürpriz ayrıntı

Almanya Bundesliga'da şampiyonluk yarışı son haftaya taşındı. 32. haftaya Bayern Münih 68 puanla liderlik koltuğunda girerken Borussia Dortmund ise 67 puanla ikinci sıradaydı.

Haberin Devamı

34. haftada lider Bayern Münih sahasında Leipzig ile karşı karşıya geldi.

ALLIANZ ARENA'DA ŞOK!

Bayern Münih sahasında RB Leipzig karşılaşmasına baskılı başlayan taraftı. 25. dakikada Serge Gnabry'nin attığı golle ev sahibi ekip 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı önde kapattı.

İkinci yarıda ise işler değişti. Konuk ekip 64. dakikada Konrad Laimer'in attığı golle beraberliği sağladı. 76. dakikada RB Leipzig bir penaltı kazandı. Topun başına geçen Nkunku skoru 2-1'e taşıdı. Mücadelede son sözü ise Szoboszlai söyledi. Kazanılan ikinci penaltının ardından Leipzig 3-1 öne geçti.

Bundesligada şampiyonluk düğümünü çözen sürpriz ayrıntı

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bayern Münih sahadan puansız ayrılan taraf oldu.

DORTMUND FIRSATI TEPMEDİ

Bayern Münih'in yenilmesinin ardından Borussia Dortmund liderlik için büyük bir fırsat yakaladı.

Haberin Devamı

Sarı - siyahlılar deplasmanda Augsburg'a konuk oldu. Mergim Berisha'nın yedekler arasında yer aldığı mücadelenin 38. dakikasında ev sahibi ekipten Uduokhai kırmızı kart gördü. İlk 45 dakika 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda ise konuk ekip çok baskılı bir oyun sergiledi. 58 ve 84. dakikada Haller'in attığı gollerle 2-0 öne geçen konuk ekip, 90+3. dakikada Reyna'nın attığı golle sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu.

Bundesligada şampiyonluk düğümünü çözen sürpriz ayrıntı

Bu skorların ardından puanını 70'e yükselten Borussia Dortmund son haftaya ikinci sıradaki Bayern Münih'in iki puan önünde girdi.

SON HAFTADA KRİTİK MAÇLAR

Ligin son haftasında Borussia Dortmund sahasında Mainz ile karşı karşıya gelecek. Bayern Münih ise deplasmanda Köln'e konuk olacak.

İLGİNÇ DETAY: MARCO ROSE

Geçtiğimiz sezonu 13. sırada tamamlayan Galatasaray'ın yeni sezon için teknik direktör adaylarından biri de Alman teknik adam Marco Rose idi. Alman çalıştırıcıyla birçok kez görüşülmüş, ancak anlaşma sağlanamamıştı.

Sezona takımsız giren 46 yaşındaki çalıştırıcı, altıncı haftada Domenico Tedesco'nun yerine takımın başına getirilmişti ve ilk maçında geçen sezon çalıştırdığı Borussia Dortmund'u 3-0 ile geçmişti.

Bundesligada şampiyonluk düğümünü çözen sürpriz ayrıntı

Marco Rose geçen sezon Borussia Dortmund'u çalıştırırken sekiz puanla şampiyonluğu kaçırmıştı, ancak bu sezon son maç öncesi aldığı galibiyetle belki de Borussia Dortmund'un şampiyon olmasını sağladı.

Haberin Devamı

EDIN TERZIC ZAFERE YÜRÜYOR

2013-2015 yılları arasında Beşiktaş'ı çalıştıran Slaven Bilic'in yardımcılığını yapan Edin Terzic, sezon başında Borussia Dortmund'un teknik direktörlüğüne getirilmişti.

Bundesligada şampiyonluk düğümünü çözen sürpriz ayrıntı

40 yaşındaki Hırvat çalıştırıcı, son haftada takımının Mainz'in yenmesi halinde Bayern Münih'in 10 yıllık serisine son vererek adını tarihe yazdıracak.

Sarı - siyahlılar zafere ulaşması halinde tarihindeki dokuzunca şampiyonluğunu yaşayacak.

Burak Özdemir - Fanatik ÖZEL

Bundesligada şampiyonluk düğümünü çözen sürpriz ayrıntı

YORUM YAZ