MENÜ

Brezilyalı efsane Pele hayatını kaybetti

1958, 1962 ve 1970 Dünya Kupaları'nı kazanarak en çok Dünya Kupası zaferi yaşayan oyuncu olan, 1999'da Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 'Yüzyılın sporcusu' seçilen, 20. yüzyılın en önemli 100 ismi arasında yer alan Brezilyalı efsane futbolcu Pele 82 yaşında hayatını kaybetti.

Brezilyalı efsane Pele hayatını kaybetti

Son dakika haberi... Brezilyalı efsane futbolcu Pele 82 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

1958, 1962 ve 1970'te Dünya Kupası'nda zafere ulaşarak dev turnuvayı en çok kazanan oyuncu olan, Brezilya Milli Takımı'nın en önemli süperstarı, Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından biri olan Pele uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

Yıldız ismin temsilcisi Joe Fraga ölümü doğruladı. Pele geçtiğimiz ay Brezilya'nın São Paulo kentinde kolon kanseri tedavisi görerek hastaneye kaldırılmıştı. Sağlık durumu kötüye giden 82 yaşındaki efsane isim birkaç gündür sevdikleriyle vedalaştığı biliniyordu.

Haberin Devamı

Brezilyalı efsane Pele hayatını kaybetti

Brezilya'da unutulmayacak unvan

Kariyerinde bin 300'ten fazla maça çıkan ve 1281 gole imza atan Brezilyalı oyuncu dönemin Brezilya Cumhurbaşkanı tarafından 'Ulusal hazine' olarak nitelendirilmişti. Yetenekli futbolcuya her türlü imkanı sunan Brezilya devleti, Pele'nin herhangi bir Avrupa ülkesine gitmesine engel olmuştu. 1956-1975 yılları arasında Santos'ta forma giydi. Pele, Brezilya ekibinde tam 25 kupa kazandı. 1975-1977 yıllarında ABD ekibi New York Cosmos'ta görev yapan Pele futbolu ABD'de bırakmıştı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, yıldız oyuncuyu 1999 senesinde 'Yüzyılın sporcusu' seçildi. Times ise 20. yüzyılın en önemli 100 insanı arasına Pele'yi gösterdi.

Brezilyalı efsane Pele hayatını kaybetti

Hatırlanacağı üzere Pele'yle birlikte dünyanın en iyi futbolcuları arasında yer alan Maradona da 25 Kasım 2020'de hayata gözlerini yummuştu.

Brezilyalı efsane Pele hayatını kaybetti

Günümüzün yıldız futbolcuları Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar ve Mbappe de her fırsatta Pele'ye olan saygılarını göstermişti. Neymar yaptığı paylaşımda, "Pele'den önce 10 sadece bir sayıydı. Bu cümleyi bir yerde, hayatımın bir noktasında okumuştum. Ama bu güzel cümle eksik. Pele'den önce futbol sadece bir spordu diyebilirim. Pele her şeyi değiştirdi. Futbolu sanata, eğlenceye dönüştürdü. Fakirlere, siyahlara ve çoğunlukla Brezilya'ya görünürlük verdi. Futbol ve Brezilya, Kral sayesinde statüsünü yükseltti! O gitti ama büyüsü kaldı. Pele sonsuza kadar!!" dedi.

Haberin Devamı

Brezilyalı efsane Pele hayatını kaybetti

'Huzur içinde uyu Kral Pele'

Ronaldo da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tüm Brezilya'ya ve özellikle Edson Arantes do Nascimento ailesine derin başsağlığı diliyorum. Ebedi Kral Pele'ye sadece bir "hoşça kal". Tüm futbol dünyasının şu anda kucakladığı acıyı ifade etmeye asla yetmeyecek. Milyonlarca insan için ilham kaynağı, dün, bugün ve sonsuza kadar bir referans. Bana gösterdiğin sevgi uzaktan da olsa paylaştığımız her anımızda karşılık buldu. O asla unutulmayacak ve hatırası her birimizin futbolseverlerinde sonsuza kadar yaşayacak. Huzur içinde uyu Kral Pele" ifadelerini kullandı.

Brezilyalı efsane Pele hayatını kaybetti

'Seni sonsuza kadar seveceğiz'

Pele'nin kızı Kely Nascimiento, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Sahip olduğumuz her şey senin sayende. Seni sonsuza kadar seveceğiz. Huzur içinde yat" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Aşk, aşk ve aşk'

Pele'nin Twitter hesabından ailesinin yaptığı açıklama ise şu ifadeler kullanıldı: "Bugün huzur içinde aramızdan ayrılan Pele'nin yolculuğuna ilham ve aşk damgasını vurdu. Aşk, aşk ve aşk. Sonsuza kadar..."

Pele'nın vefatı sonrası futbol camiasından taziye mesajları paylaşıldı:

Ronaldo: ''Hatıran sonsuza kadar yaşayacak. Huzur içinde uyu Kral Pele''

Lionel Messi: "Huzur içinde uyu Pele."

Neymar: "Pele'den önce 10 sadece bir sayıydı. Bu cümleyi bir yerde, hayatımın bir noktasında okumuştum. Ama bu güzel cümle eksik. Pele'den önce futbol sadece bir spordu diyebilirim. Pele her şeyi değiştirdi. Futbolu sanata, eğlenceye dönüştürdü. Fakirlere, siyahlara ve çoğunlukla Brezilya'ya görünürlük verdi. Futbol ve Brezilya, Kral sayesinde statüsünü yükseltti! O gitti ama büyüsü kaldı. Pele sonsuza kadar!!"

Josef: "Pele, dünya futbolunun unutamayacağı, belki de en büyük efsaneydi."

Vincenzo Montella: "Bir efsaneyi daha kaybettik. Ailesine sevgilerimi gönderiyorum. Uzun zamandır mücadele veriyordu ama olmadı."

Haberin Devamı

Kylian Mbappe: "Futbolun kralı bizi terk etti ama mirası asla unutulmayacak.

Enner Valencia: "Huzur içinde yat Pele"

TFF: "Dünya futbolunun en büyük efsanelerinden biri olan Brezilyalı Pele, 82 yaşında aramızdan ayrıldı. Futbola yaptığın unutulmaz katkılar için sonsuz teşekkürler, huzur içinde yat Pele".

Beşiktaş: "Efsane, ikon, kral. Futbol seni asla unutmayacak Pele."

Göztepe: "Futbolun simge isimlerinden Pele hayatını kaybetti. Futbola kattığın tüm değerler için minnettarız. Seni unutmayacağız Pele"

Brezilya Futbol Federasyonu: "Kral Pele"

Santos: "Sonsuz"

Manchester United: "Huzur içinde yat Pele. Dünyanın dört bir yanındaki futbol taraftarlarına yaşattığınız mutluluk için teşekkür ederiz.

Merih Demiral: "Ardında ne miras bıraktı. Efsane"

Pele Santos Taraftarlarına Seslendiği an!

YORUM YAZ