MENÜ

Avrupa Birliği Adalet Divanı'ndan UEFA ve FIFA'ya şok: İşte Süper Lig kararı

Bugün Lüksemburg'daki Avrupa Birliği Adalet Divanı, Avrupa'nın birkaç dev kulübünün kurduğu Avrupa Süper Ligi ile ilgili kararını verdi. UEFA ve FIFA şokta... İşte detaylar...

Avrupa Birliği Adalet Divanı'ndan UEFA ve FIFA'ya şok: İşte Süper Lig kararı

Avrupa futbolu için beklenen gün geldi çattı. Avrupa Birliği Adalet Divanı, Avrupa'nın birkaç büyük kulübünün UEFA'dan ayrı düzenleme kararı aldığı Avrupa Süper Lig için karar verdi. 

Haberin Devamı

AVRUPA SÜPER LİGİ NEDİR?

Avrupa Süper Ligi, UEFA'nın himayesinde düzenlenen Şampiyonlar Ligi'ne rakip olmayı amaçlayan, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin yer alacağı, bir kulüp futbol turnuvasıdır.

Bu on beş "kurucu kulüp", yönetecekleri yarışmanın kalıcı katılımcılarıdır. Florentino Pérez ilk turnuvanın ilk başkanıdır.

Avrupa Birliği Adalet Divanından UEFA ve FIFAya şok: İşte Süper Lig kararı

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme, Süper Lig'in uygulanabilirliğini yargılamadı. Lüksemburg'da Avrupa Birliği Adalet Divanı; UEFA ve FIFA'nın 2021'de Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine karar verdi. Böylece Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasının önünde bir engel kalmadı.

PEREZ'DEN İLK AÇIKLAMA

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın kararının ardından Real Madrid TV'Ye çıkarak açıklama yaptı. İşte Perez'in sözleri; 

Haberin Devamı

Bugünden itibaren Avrupa futbolunun bugünü ve geleceği artık kulüplerin, oyuncuların ve taraftarların elinde. Kaderimiz bize ait ve önümüzde büyük bir sorumluluk var. Futbol tarihi ve spor tarihi için harika bir gün.

"MAÇLAR ÜCRETSİZ YAYINLANACAK"

Avrupa Süper Lig CEO'su Bernd Reichart da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

"UEFA'nın tekeli sona erdi. Futbol özgürdür. Kulüpler artık kendi geleceklerini belirlemekte özgürler. Tüm maçları ücretsiz olarak yayınlayacağız. Kulüpleri gelirleri garanti altında olacak."

MAÇIN ARDINDAN SAHAYA GİRDİLER

BİR ÜST MAHKEME YOK

Taraflar bugün verilecek karara uymak zorunda. Lüksemburg'daki bu mahkeme gidebilecekleri son merci.

Real Madrid ve Barcelona, her fırsatta Süper Lig projesini desteklediklerini açıkça beyan ediyor. Öte yandan UEFA, kendi organizasyonları dışında başka bir ligde mücadele edecek takımları kendi himayesindeki organizasyonlara almayacağını açıkça ifade etmişti.

UEFA'DAN AÇIKLAMA

Avrupa futbolunun patronu UEFA, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın aldığı kararın ardından bir açıklama yayınladı.

"UEFA, Avrupa Süper Ligi davasında Avrupa Birliği Adalet Divanı tarafından verilen kararı not etmektedir.

Bu karar, sözde 'Süper Lig'in onaylanması ya da doğrulanması anlamına gelmemekte; daha ziyade UEFA'nın ön yetkilendirme çerçevesinde önceden var olan ve Haziran 2022'de zaten kabul edilmiş ve ele alınmış olan teknik bir eksikliğin altını çizmektedir. UEFA, yeni kurallarının sağlamlığından ve özellikle de ilgili tüm Avrupa yasa ve yönetmeliklerine uygun olduğundan emindir.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Adalet Divanından UEFA ve FIFAya şok: İşte Süper Lig kararı

UEFA, Avrupa futbol piramidini koruma ve toplumun daha geniş çıkarlarına hizmet etmeye devam etmesini sağlama konusundaki kararlılığını sürdürmektedir. Avrupa spor modelini ulusal federasyonlar, ligler, kulüpler, taraftarlar, oyuncular, antrenörler, AB kurumları, hükümetler ve ortaklarımızla birlikte şekillendirmeye devam edeceğiz.

Taraftarların ve tüm paydaşların vazgeçilmez model olarak ilan ettikleri dayanışmaya dayalı Avrupa futbol piramidinin, Avrupa yasaları ve ulusal yasalar tarafından kopma tehdidine karşı korunacağına inanıyoruz."

Avrupa Birliği Adalet Divanından UEFA ve FIFAya şok: İşte Süper Lig kararı

YORUM YAZ