MENÜ

Fenerbahçe'de Fred gerçeği! Galatasaray maçında oynayabilir

Fenerbahçe'nin en önemli oyuncularından olan Fred, dünkü Kayserispor mücadelesinin son anlarında hakeme yaptığı itirazların ardından direkt kırmızı kartla cezalandırıldı. Brezilyalı futbolcu, ligde oynanacak Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Ancak Süper Kupa mücadelesinde oynama ihtimali var. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe'de Fred gerçeği! Galatasaray maçında oynayabilir

Sarı-Lacivertli ekibin Brezilyalı yıldızı Fred, 4-3 kazanılan Kayserispor deplasmanında kırmızı kart görerek hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü. Ancak, kurallar gereği Sarı-Kırmızılı ekiple oynanacak Süper Kupa maçında sahaya çıkma ihtimali oldukça yüksek. Nasıl mı? Detaylara göz atalım... 

Haberin Devamı

Deplasman serisi devam etti

İki takım arasındaki son 4 resmi karşılaşmayı da Fenerbahçe kazanmıştı. Kayserispor, rakibini 8 Şubat 2022’de Türkiye Kupası’nda 1-0 (d) yendikten sonra, 3’ü Süper Lig ve 1’i kupa olmak üzere 4 mağlubiyet yaşadı. Bu sezon Kanarya, ligin deplasmanda yenilmeyen tek takımı unvanını elinde bulunduruyordu. Fenerbahçe, dış sahada 6 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederken, dün akşam ise serisini 8 maça çıkardı.

Fenerbahçede Fred gerçeği Galatasaray maçında oynayabilir

Kötü hali bile yetti

Fenerbahçe, bu sezonki Süper Lig deplasmanlarındaki maçlar baz alındığında en az isabetli pas yaptığı (271), rakip ceza sahasında topla buluştuğu (12), şut çektiği (13) ve en düşük pas isabet oranında kaldığı (yüzde 74) maçı geride bıraktı. Sarı-Lacivertli ekibin, Kayserispor karşısında sergilediği bu futbol, her şeye rağmen 3 puana uzanmaya yetti.

Haberin Devamı

Büyük şok yarattı!

Fenerbahçe, konuk olduğu Kayserispor mücadelesinde hata yapmadı, sahadan galibiyetle ayrıldı. Fakat maçın son anlarında inanılmaz agresif hareketler sergileyen Fred ile Mert Hakan Yandaş, ortamı gerdi ve sonuç olarak ikisi de kırmızı kartla cezalandırıldı. Bu durum Sarı-Lacivertliler adına Galatasaray derbisi öncesi büyük şok yarattı. Fred, 90+9. dakikada direkt kırmızı kart gördü. Kayserispor’un kullanacağı serbest vuruş öncesinde hakem Zorbay Küçük’le diyaloğa giren Brezilyalı yıldız, direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçede Fred gerçeği Galatasaray maçında oynayabilir

4 maç ve üzeri…

Kurallar gereği Sambacı direkt kırmızı kart gördüğü için iki maç ceza alacak. Böylece cezalı duruma düşen Fred Galatasaray’la pazar günü oynanacak maçta forma giyemeyecek. Fred, 4 maç ve üzeri ceza alırsa Galatasaray ile yapılacak Süper Kupa karşılaşmasında da yer alamayacak. Brezilyalı yıldız, 4 maçın altında bir ceza alması halinde Galatasaray'la oynanacak Süper Kupa mücadelesinde forma giyebilecek. 90+11’de ise kaptanlardan Mert Hakan Yandaş da hakem Zorbay Küçük’e yaptığı itiraz sonrasında ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. Mert Hakan, yalnız pazar günkü Galatasaray mücadelesinde forma giyemeyecek.

Fenerbahçede Fred gerçeği Galatasaray maçında oynayabilir

Penaltıda zirve Fenerbahçe’nin

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler, bu sezon Süper Lig’de 8. kez penaltı vuruşu kullandı. Kanarya, bu vuruşların tam 6’sında topu filelerle buluşturmayı başardı. Fenerbahçe, ligde en çok penaltı kullanan takımlar arasında ise zirvede yer alıyor.

Fenerbahçede Fred gerçeği Galatasaray maçında oynayabilir

YORUM YAZ