MENÜ

Arjantin Milli Takımı'nda kriz! Lionel Messi teknik direktörünü endişelendirdi

Arjantinli teknik adam Lionel Scaloni Arjantin Milli takımı ile Katar'da oynanan 2022 FIFA Dünya Kupasını ülkesine getirmeyi başarmıştı. Ortaya atılan iddialarda Scaloni ile Lionel Messi arasında tartışma çıktığı ve başarılı teknik adamın bu tartışmalar sonucunda görevi bırakmayı düşündüğü ifade edildi.

Arjantin Milli Takımı'nda kriz! Lionel Messi teknik direktörünü endişelendirdi

Arjantin Milli Takımı ile Katar'da oynayan 2022 Dünya kupasını kazanan Teknik Direktör Lionel Scaloni'nin, yıldız oyuncusu Lionel Messi ile yaşadığı tartışmanın ardından görevinden ayrılabileceği haberleri gündeme oturdu. Özellikle Brezilya'ya karşı elde edilen galibiyet öncesindeki bu gerilim, Arjantin futbolunu sarsmış durumda.

Haberin Devamı

ARJANTİN'İN DÜNYA KUPASI ZAFERİ

Arjantin, 2022 Katar Dünya Kupası'nda büyük bir zafer elde ederek tarihinde 3. kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Lionel Messi ve Scaloni önderliğindeki ekip, uzun bekleyişin ardından Dünya Kupası'nı evine götürmeyi başardı. Arjantin'de, son olarak 1986'da Diego Maradona'nın Tanrı'nın eli golüyle çeyrek finalde İngiltere'yi eledikten sonra yarı finalde de Belçika'yı Maradona'nın golleriyle 2-0'lık skorla finale taşırken finalde de 3-2'lik skorla Batı Almanya'yı mağlup eden Arjantin, Diego Maradona'nın kaptanlığında kazanılan bu unutulmaz an, ülkede büyük bir coşku ve sevinçle karşılanmıştı.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

ARJANTİN'DE GÜÇ SAVAŞI

Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Brezilya'yı deplasmanda mağlup eden Arjantin Milli Futbol Takımı'nda, galibiyetin ardından sorunlar su yüzüne çıktı. Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni ile kaptan Lionel Messi arasında Brezilya maçı öncesinde bir gerginlik yaşandı. Maç öncesinde ve saha içinde başlayan olaylar, şiddet olaylarına dönüşmesiyle birlikte Messi başlama vuruşundan önce takım arkadaşlarını soyunma odasına götürme kararı aldı. Brezilyalı polis ekiplerinin Arjantin taraftarlarına şiddet uygulaması Messi'yi kızdırmıştı. Takımını maçtan çeken Messi ''Bu şartlar altında oynayamayız'' şeklinde konuştu. Geri sahaya döndükten sonra maç içinde Rodrygo'nun Lionel Messi'ye, "Korkaklar" dediği ifade edildi. Messi'nin ise, "Korkak olduğumuz için mi dünya şampiyonu olduk? Kapayın çenenizi!" şeklinde yanıt verdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Arjantin Milli Takımında kriz Lionel Messi teknik direktörünü endişelendirdi

Arjantinli süperstarın tek taraflı maçtan çekilme kararı, Scaloni ve teknik ekibin rahatsızlık duymasına neden oldu. Arjantin basınında Scaloni'nin soyunma odasında kendisini patron olarak hissetmediği otoriterin Messi'de olduğu iddiaları ortaya atıldı. Hem Scaloni hem de Messi arasında güç savaşı olduğu ifade edildi.

''FUTBOLU BİR KENARA BIRAKIP DÜŞÜNMEYE İHTİYACIM VAR''

Lionel Scaloni, Brezilya ile oynanan müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, "Arjantin'in en iyi teknik direktöre ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Şu an futbolu bir kenara bırakıp düşünmeye başlamam gereken çok şey var" dedi. Scaloni'nin geleceği hakkındaki belirsizlikler, Arjantin futboluyla ilgili spekülasyonları artırırken, bu açıklama Arjantin futbolunda gelecekle ilgili belirsizlikleri gündeme getirirken, milli takımın önündeki dönemde nelerin beklediği merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Arjantin Milli Takımında kriz Lionel Messi teknik direktörünü endişelendirdi

SCALONI'NİN GELECEĞİ

Lionel Scaloni'nin geleceği belirsizlik içerirken, 2024 Copa America'nın ardından görevi bırakabileceği yönünde spekülasyonlar gündemi meşgul ediyor. Aynı zamanda, Real Madrid'in Scaloni ile sezon sonunda Carlo Ancelotti'nin yerine geçme olasılığı üzerine görüşmelere başladığı biliniyor. Madrid teknik direktörü, bu sezon sonunda ayrılacak ve gelecek yıl Brezilya milli takımının başına geçeceği iddia ediliyor. Bu gelişmeler Scaloni'nin kariyerinde yeni bir dönemin kapısını aralayabilir.

Arjantin Milli Takımında kriz Lionel Messi teknik direktörünü endişelendirdi

YORUM YAZ