MENÜ

Ancelotti Anelka'ya destek verdi

Chelsea Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, son Şampiyonlar Ligi maçında attığı gole sevinirken "kelepçe" hareketi yapan Fransız forvet Nicola Anelka'ya destek verdi.

Ancelotti Anelka'ya destek verdi

2010 Dünya Kupası’nda Fransa Milli Takımı’ndaki krizin ardından kadro dışı bırakılan ve Fransa Futbol Federasyonu tarafından 18 maç ceza alan Anelka, Chelsea’nin Slovak takımı Zilina’yı Şampiyonlar Ligi’nde 4-1 yendiği maçta attığı ilk golden sonra tribünlere dönerek bileklerini çapraz olarak birleştirerek "kelepçe" hareketi yapmıştı.

Haberin Devamı

Anelka’ya bu hareketin nedenini sorduğunu belirten Ancelotti, "Bana bu hareketi Fransa Futbol Federasyonu’na karşı yaptığını söyledi. Onun haklı olduğunu düşünüyorum. Federasyonun kararı adil değil. Anelka hala kızgın mı bilmiyorum, ancak bunun onu biraz daha motive ettiğini sanıyorum" dedi.

Güney Afrika’daki 2010 Dünya Kupası’na galibiyet alamadan veda eden Fransa’da Anelka, 2-0 kaybedilen Meksika maçının devre arasında teknik direktör Raymond Domenech’e küfür etmiş ve kadro dışı bırakılmıştı. Fransa Milli Futbol Takımı, Anelka’nın kadrodan çıkarılmasını protesto etmek için bir gün antrenmana çıkmamış, Fransa son maçında da galibiyet alamayarak turnuvadan elenmişti.

Fransa Futbol Federasyonu, bu olaylar nedeniyle Anelka’ya 18 maç, Patrice Evra’ya 5 maç, Frank Ribery’e 3 maç ve Jeremy Toulalan’a 1 maç milli takımdan men cezası vermişti.

YORUM YAZ