MENÜ

Alman basınından Borussia Dortmund'a ağır eleştiri: Başta Emre Can ve Salih Özcan var

Almanya Bundesliga devi Borussia Dortmund, 26. hafta sonunda lider Bayer Leverkusen'in 20 puan gerisinde kaldı. Alman basını Nuri Şahin'in yardımcı antrenör olarak görev yaptığı sarı-siyahlı kulübün oyuncularını isim isim değerlendirirken özellikle A Milli Takım kampında bulunan Salih Özcan ve Almanya Milli Takımı'nı seçen Emre Can için çarpıcı ifadeler kullanıldı.

Alman basınından Borussia Dortmund'a ağır eleştiri: Başta Emre Can ve Salih Özcan var

Geçtiğimiz sezon Bundesliga şampiyonluğunu Bayern Münih'e kaptıran Borussia Dortmund bu sezon 26. hafta itibariyle lider Bayer Leverkusen'in 20 puan gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

'GÖRÜNTÜLERDE YERDE BIÇAK OLDUĞUNU GÖRDÜM'

Yardımcı antrenörlük görevine Nuri Şahin'i getiren sarı - siyahlılarda Teknik Direktör Edin Terzic, eleştirilerin odağı haline geldi. Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden BILD, Alman ekibinin oyuncularını tek tek değerlendirirken Türk oyuncular Emre Can ve A Milli Takım'ın vazgeçilmez isimlerinden Salih Özcan'a da değindi.

Alman basınından Borussia Dortmunda ağır eleştiri: Başta Emre Can ve Salih Özcan var

İşte o değerlendirme...

"Geçtiğimiz mali yılda Bundesliga'da oyuncu maaşları için en fazla ödemeyi 308 milyon Euro ile rekor şampiyonu Bayern yaptı. BVB 183 milyon ile ikinci sırada yer alıyor."

BILD'in isim isim oyuncular hakkında yaptığı değerlendirme ise şöyle;

EMRE CAN: Kaptan sık sık bunalmış görünüyor. Yeterince iyi performans gösteremiyor. Çok fazla bireysel hata yapıyor.

Haberin Devamı

SALİH ÖZCAN: Formunda büyük dalgalanmalar yaşıyor ve Köln'de oynadığı dönemdeki iyi formunu nadiren tekrarlayabiliyor.

NIKLAS SULE: Bayern'den transfer olduktan sonra beklentileri nadiren karşılayabildi. Çok sık ortalama performanslar gösterdi.

SEBASTIEN HALLER: Kanser ameliyatından çıktıktan sonra bu sezon hiç forma giyemedi. Ayrıca sık sık sakatlanıyor. Hayal kırıklığı yaratan rekor: 11 lig maçı, 0 gol.

MARCO REUS: Artık otomatik bir ilk 11 oyuncusu değil, ancak genellikle sadece üst düzey bir joker. 4 lig golü ve 5 asisti var ve gelişime açık.

YOUSSOFO MOUKOKO: Yavaş yavaş "ebedi yetenek" statüsünü kazanıyor. Bu sezon henüz ateşlenemedi (21 rekabetçi maç/4 gol).

KARIM ADEYEMI: Büyük potansiyelini nadiren gösterdi (2 lig golü/1 asist) ve sık sık sakatlandı (62 gün izin).

MARCEL SABITZER: Avusturya için BVB'den çok daha iyi oynuyor. Henüz umduğu lider oyuncu değil ama formu yükselişte.

MARIUS WOLF: Geçen sezon hala güçlü, milli takıma kadar yükseldi. Şimdi genellikle sadece üçüncü tercih ve ikinci tercih.

RAMY BENSEBAINI: Eski Gladbach oyuncusu BVB'de potansiyelini asla gerçekleştiremedi. Sadece yeni transfer Ian Maatsen sakatlandığında ya da formsuz olduğunda oynuyor.

Alman basınından Borussia Dortmunda ağır eleştiri: Başta Emre Can ve Salih Özcan var

GREGOR KOBEL: Manuel Neuer ile birlikte ligin en iyi kalecisi olarak görülüyor. Neredeyse tüm üst düzey kulüplerin istek listesinde.

Haberin Devamı

JULIAN RYVERSON: Union'dan 2023 kışında 5 milyon gibi kelepir bir fiyata geldi. Formda olduğunda sağ veya sol bek olarak oynayabilir.

MATS HUMMELS: 29 rekabetçi maçta 3 gol attı. Savunmanın patronu, ikili mücadelelerin yüzde 60'ını kazanarak hala oyun kurmada en iyi stoper.

DONYELL MALEN: 33 maçta 13 gol (5 asist) attı. Arsenal, Liverpool ve Manchester United onun peşinde.

ALEXANDER MEYER: Sportif direktör Sebastian Kehl (44) onu "ligdeki en iyi 2 numara" olarak övdü. Bu sezon 7 kez ceza sahasına girdi ve olağanüstü performanslar sergiledi.

NICLAS FULLKRUG: Transferinin ardından hemen BVB'de çalışmaya başladı. 36 rekabetçi maçta 13 gol, 10 asist. Şu anda milli takımdaki tek Dortmundlu.

NICO SCHLOTTERBECK: Teknik direktör Edin Terzic (41) için oynayacak (35 rekabetçi maç/2 gol). Büyük potansiyele sahip ancak (çok fazla) hata yapıyor.

JULIAN BRANDT: 34 rekabetçi maçta 8 gol ve 12 asist güçlü bir rekor. Ocak ayında bir virüs enfeksiyonu nedeniyle 6 kilo verdi, yoluna giriyor.

Haberin Devamı

Alman basınından Borussia Dortmunda ağır eleştiri: Başta Emre Can ve Salih Özcan var

YORUM YAZ