MENÜ

Ağızları açık bırakan skor! 149-0 bitti...

Dünya futbol tarihinin en farklı skoru Madagaskar'da çıktı. 31 Ekim 2002'de yani tam 11 yıl önce bugün oynanan AS Adema-SO l'Emyrne mücadelesi 149-0 sona ermişti. Bu tarihe geçen maçın yıl dönümünde unutulmayacak mücadeleyi hatırlatalım istedik. İşte o maç...

Ağızları açık bırakan skor! 149-0 bitti...

Bugün ilginç bir olayın yıldönümü... Dünya futbol tarihinin hem en farklı skoru hem de en çok golünün atıldığı maç olarak tarihe geçen AS Adema-SO l'Emyrne mücadelesi tam 11 yıl önce bugün oynandı.

Haberin Devamı

Normal bir maç değildi...

Tarihe geçen mücadeleyi AS Adema 149-0'lık asla unutulmayacak bir skorla kazandı. Elbette 90 dakikalık bir maçta normal şartlarda bu skorun ortaya çıkması imkansıza yakın. Bu nedenle söz konusu karşılaşma da normal bir maç değildi.

Son saniyelerdeki penaltı ortalığı karıştırdı

Madagaskar Ligi'nde şampiyonluğu belirlemek için play-off oynanacaktı. Dört takımlı play-off'un da bir eşleşmesi AS Adema- SI l'Emryne mücadelesiydi. İki ayaklı oynanan karşılaşmanın ilk maçında son dakikalara girilirken SO l'Emyrne 2-1 öndeydi. Mücadelenin bitmesine saniyeler kala hakemin AS Adema takımının lehine çaldığı penaltı ile maç 2-2 bitmişti.

Yeşil sahalarda ender rastlanacak olay

SO l'Emyrne bu penaltıya çok sinirlense de karşılaşmanın normal bir şekilde bittiği düşünülüyordu. Taa ki rövanşa kadar... 31 Ekim 2002'de yani tam 11 sene evvel oynanan rövanş mücadelesinde yeşil sahalarda ender rastlanacak bir olay yaşandı.

Haberin Devamı

Ağızları açık bırakan skor 149-0 bitti...

Yankıları da normal olmadı!

SO l'Emyrne takımı ilk mücadeledeki hakemin penaltı kararına tepki olarak karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte 90 dakika boyunca kendi kalesine tam 149 gol attı. Böylece mücadele AS Adema'nın 149-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Elbette mücadelenin yankıları da maç gibi çok normal olmadı!

3 yıl men edildi!

Madagaskar Futbol Federasyonu (FMF) maçın ardından bir maçta kendi kalesine bilerek 149 gol atan SO l'Emyrne takımının teknik direktörüne hakemle tartıştığı gerekçesiyle 3 yıl, takımın oyuncuları Mamisoa Razafindrakoto, Manitranirina Andrianiaina, Nicolas Rakotoarimanana ve Dominique Rakotonandrasana'ya da birer yıl futboldan men cezası vermiştir.

Ağızları açık bırakan skor 149-0 bitti...

Hakeme ceza verilmedi

Maçın ardından Madagaskar Futbol Federasyonu (FMF), teknik direktör Zaka Ratsarazaka'yı ve takımın dört oyuncusunu (SOE kaptanı Manitranirina Andrianiaina, kaleci Dominique Rakotonandrasana, Mamisoa Razafindrakoto (Madagaskar milli futbol takımının kaptanıydı) ve Nicolas Rakotoarimanana) sezon sonuna kadar cezalandırdı ve aynı dönemde stadyuma girişlerini de yasakladı. Her iki takımın diğer tüm oyuncuları bir uyarı ve daha fazla suç işlemeleri halinde daha ciddi bir eylem tehdidi aldı. Durum kontrolü dışında görüldüğü için hakem cezalandırılmadı.

Haberin Devamı

Ağızları açık bırakan skor 149-0 bitti...

YORUM YAZ