MENÜ

Afrika Uluslar Kupası'nda dram! 3 ölü 15 yaralı

Afrika Uluslar Kupası'nda Gine'nin Gambiya karşısında aldığı galibiyetin ardından sevinç, drama dönüştü. Gine'nin başkenti Konakri'de üç kişi hayatını kaybederken en az 15 kişi yaralandı. İşte detaylar...

Afrika Uluslar Kupası'nda dram! 3 ölü 15 yaralı

Afrika Uluslar Kupası C Grubu ikinci hafta mücadelesinde Gine ile Gambiya karşı karşıya geldi. Grubun ilk karşılaşmasında zorlu rakibi Kamerun'dan Mohamed Lamine Bayo'nun golüyle 1 puan alan Gine, ikinci haftada ise Gambiya'yı 1-0 mağlup etmeyi başardı. Kaba Diawara'nın öğrencilerini kritik galibiyete taşıyan gol, 69. dakikada Aguibou Camara'dan geldi. Gine, grubun son maçında 1 puan alması takdirde diğer maçın sonucuna bakılmaksızın gruptan çıkacak.

Haberin Devamı

MOURİNHO, BARSELONA'DA!

SEVİNÇ, DRAMA DÖNÜŞTÜ

Gine'nin Gambiya karşısında aldığı galibiyetin ardından büyük bir dram yaşandığı ortaya çıktı. İspanyol gazetesi MARCA'da yer alan habere göre mücadelenin ardından Gine'de kutlamalara büyük bir kalabalık katıldı. Ülkenin başkenti Konakri'de yapılan kutlamalar esnasında meydana gelen kazalarda üç kişi hayatını kaybederken 15 kişi de yaralandı.

Afrika Uluslar Kupasında dram 3 ölü 15 yaralı

DOKTORLAR AÇIKLADI

Başkent Konakri'de bir hastanede görev yapan Dr. Mathieu Moussa Tèmbèdouno, Gine yerel kanallarına konuyla ilgili bilgilendirme yaptı. Vefat eden 3 kişinin Batı Gine'deki Coyah şehrine kayıtlı olduklarını bildiren doktor, en az 15 kişinin de yaralı olduğunu aktardı. Tèmbèdouno konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Acil servise üç ölü ve 15 yaralı getirildi. İki kişi hastaneye geldiğinde zaten hayatını kaybetmişti. Bir kişi ise hastaneye geldiğinde vefat etti" dedi.

Haberin Devamı

AFRİKA ULUSLAR KUPASI'NDA SON DURUM NE?

Turnuvada üçüncü hafta, bugün oynanacak maçlarla devam edecek. Bu akşam saat 20.00'de A Grubu'nda Ekvator Ginesi - Fildişi Sahili ile, Gine Bissau - Nijerya maçları oynanacak. Saat 23.00'te ise B Grubu'nda Yeşil Burun - Mısır ve Mozambik - Gana karşılaşmaları oynanacak. Gine'nin yer aldığı B Grubu'nda ise yarın Gambiya - Kamerun ile Gine - Senegal maçları sahne alacak. 

YORUM YAZ