MENÜ

Afrika Uluslar Kupası ne zaman başlıyor? 2023 Afrika Uluslar Kupası nerede oynanacak?

Afrika Uluslar Kupası ne zaman başlıyor? Afrika Uluslar Kupası nerede oynanacak? Geçen yaz oynanması gereken turnuva neden ertelendi? Tüm detaylar burada...

Afrika Uluslar Kupası ne zaman başlıyor? 2023 Afrika Uluslar Kupası nerede oynanacak?

Kulüp futbolunda heyecan tüm hızıyla devam ederken, uluslararası arena da da ayrı bir heyecan yaşanacak. 2024'ün ocak ayı, dev bir turnuvaya sahne olacak.

Haberin Devamı

Afrika Uluslar Kupası, 24 takımın katılımıyla birlikte büyük bir heyecanla yeni yılın ilk günlerinde sahne alacak. Fanatik, turnuvayla ilgili detayları aktarıyor...

Afrika Uluslar Kupası ne zaman başlıyor 2023 Afrika Uluslar Kupası nerede oynanacak

Afrika Uluslar Kupası ne zaman?

Futbolseverlerin merakle beklediği Afrika Uluslar Kupası, Fildişi Sahili'nde düzenlenecek. 24 takımın katılacağı turnuva, 13 Ocak 2024'te cumartesi günü başlayacak. İlk karşılaşma, A Grubu'nda ev sahibi Fildişi Sahili ile Gine Bissau arasında oynanacak. Organizasyon, 11 Şubat'ta sona erecek.

Afrika Uluslar Kupası grupları

Afrika Uluslar Kupası'nda dörder takımdan altı ayrı grup bulunuyor. Grup birincileri ve ikincilerinin yanı sıra, altı gruptaki en iyi 4 üçüncü takım, son 16 turuna kalmaya hak kazanacak. Böylelikle toplamda 16 takım, çeyrek final mücadelesi verecek.

Haberin Devamı

Afrika Uluslar Kupası'nda gruplar şu şekilde:

A Grubu: Fildişi Sahili, Nijerya, Ekvator Ginesi, Gine-Bissau

B Grubu: Mısır, Gana, Yeşil Burun Adaları, Mozambik

C Grubu: Senegal, Kamerun, Gine, Gambiya

D Grubu: Cezayir, Burkina Faso, Moritanya, Angola

E Grubu: Tunus, Mali, Güney Afrika, Namibya

F Grubu: Fas, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Zambiya, Tanzanya

 

Afrika Uluslar Kupası ne zaman başlıyor 2023 Afrika Uluslar Kupası nerede oynanacak

Afrika Uluslar Kupası neden ertelendi?

Turnuva normalde 2023'ün haziran-temmuz aylarında oynanacaktı. Ancak ev sahibi Fildişi Sahili'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle 34. Afrika Uluslar Kupası, 11 Ocak 2024'e ertelendi. Afrika Futbol Konfederasyonu'nun (CAF) Fas'ın başkenti Rabat'ta düzenlenen İcra Kurulu toplantısının ardından alınan kararlar, Başkan Patrice Motsepe tarafından düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Afrika Uluslar Kupası'nın düzenleneceği Fildişi Sahili'nde 2023 yılının haziran ve temmuz aylarında şiddetli yağış beklendiğini kaydeden Motsepe, şunları söyledi: "Risk alamayız. Bu nedenle Afrika Uluslar Kupası, 2024'ün ocak ve şubat aylarında oynanacak. Ocak aslında bizim için ideal bir zaman değil. Ama Avrupa takımlarının maç takvimi nedeniyle başka bir seçeneğimiz yok."

Afrika Uluslar Kupası, Süper Lig'i de etkileyecek

Afrika Uluslar Kupası'na Trendyol Süper Lig'den katılım da yüksek olabilir. Ligden yaklaşık 80 futbolcu millî davet bekliyor. Söz konusu futbolcular, davet edilmeleri halinde en az dört maç kulüplerinden uzak kalacaklar.

Haberin Devamı

Altay Bayındır kaleyi devralacak

Manchester United'ın Kamerunlu kalecisi Andre Onana, ocak ayında başlayacak turnuvada Kamerun kalesinde mücadele edecek. Tecrübeli eldiven böylelikle en az dört hafta, Kırmızı Şeytanlar'ın formasını giyemeyecek. Bu süreçte kaleci Altay Bayındır, Manchester United'ın kalesini koruyacak.

YORUM YAZ