MENÜ

Afrika Kupası'nda şampiyon, Fildişi Sahili!

2024 Afrika Uluslar Kupası Finali'nde Fildişi Sahili, Nijerya'yı 2-1 mağlup ederek tarihinde 3. kez zirveye çıkmayı başardı.

Afrika Kupası'nda şampiyon, Fildişi Sahili!

Afrika Uluslar Kupası Finali'nde Fildişi Sahili, Nijerya'yı 2-1 yenerek kupayı kaldıran taraf oldu. Fildişi, elde ettiği bu şampiyonlukla 3. kez mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Afrika Kupasında şampiyon, Fildişi Sahili

Nijerya'dan açılış, Fildişi'nden kapanış!

Nijerya'da 38. dakikada William Troost-Ekong takımını öne geçirmeyi başardı ve ilk yarı Nijerya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Ev sahibi olduğu Alassane Outtara Stadyumu'nda oynanan final maçında rakibini ikinci yarıda attığı gollerle yenen Fildişi Sahili'nde 62. dakikada Frank Kessie ve 81. dakikada Sebastian Haller golleri kaydeden futbolcular oldu ve Fildişi Sahili, Nijerya'yı 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Afrika Kupasında şampiyon, Fildişi Sahili

3. kez zafere ulaştı!

Fildişi Sahili böylece, 1992 ve 2015 yıllarının ardından üçüncü kez Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluğa uzandı.

Gaziantep FK forması giyen Max Gradel ile Galatasaray'a transfer olan Serge Aurier, Fildişi Sahili'nde maça ilk 11'de başlarken, Trabzonsporlu Nicolas Pepe ise yedek kulübesinde yer aldı. Nijerya'da ise Fenerbahçeli Bright Osayi-Samuel, Trabzonsporlu Paul Onuachu, Kasımpaşalı Kenneth Omeruo ve Sivassporlu Ahmed Musa final müsabakasında forma şansı bulamadı.

Haberin Devamı

Afrika Kupasında şampiyon, Fildişi Sahili

YORUM YAZ