MENÜ

Acun Ilıcalı bir kulüp daha satın alıyor! Hull City'den sonra...

Yaklaşık 1 sene evvel İngiliz ekibi Hull City'i satın alan Acun Ilıcalı için flaş bir iddia ortaya atıldı. Ünlü iş insanının bir kulübü daha satın almak için harekete geçtiği kaydedildi. İşte o takım...

Acun Ilıcalı bir kulüp daha satın alıyor! Hull City'den sonra...

Uzun yıllardır futbola olan tutkusuyla bilinen ve hayalinin bir gün kulüp almak olduğunu söyleyen ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı 19 Ocak 2022'de resmen İngiliz ekibi Hull City'nin sahibi olmuştu. İngiliz basınına göre Acun Ilıcalı bu anlaşma için 20 milyon Sterlin ödedi.

Haberin Devamı

'Çok büyük hayallerimiz var'

Satış sonrası Acun Ilıcalı, "Bugün en büyük hayallerimden birini gerçekleştirdiğim için mutluyum. Hull City ile birlikte güzel bir yolculuğa başlıyoruz. Çok büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Bu güzel şehrin muhteşem taraftarlarıyla başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

'Başarıyı getirecek kişi...'

Hull City'nin eski sahibi Ehab Allam, "Acun Ilıcalı, taraftar kitlesiyle olan ilişkiyi yeniden inşa edecektir. Taraftarların can attığı ve hak ettiği başarıyı bu kulübe getirecek kişi o" dedi.

Acun Ilıcalı bir kulüp daha satın alıyor Hull Cityden sonra...


Genç oyuncular için satın alacak

Anlaşmanın ardından Ozan Tufan, Jean Michael Seri, Adama Traore, Doğukan Sinik, Dimitrios Pelkas, Allahyar Sayyedmanesh, Oscar Estupinan ve Benjamin Tetteh gibi Türkiye'den tanıdığımız isimleri kadrosuna katan Ilıcalı'nın ekibi Hull şu anda İngiltere Championship'te 13. sırada yer alıyor. Özellikle sezon sonu için transfer çalışmaları devam ederken Acun Ilıcalı geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yapmıştı. Hull City'nin patronu, Turuncu-Siyahlılar'daki genç oyuncuların gelişimi için bir kulüp satın alma niyetinde olduğunu duyurmuştu.

Haberin Devamı

Forma şansı verecek

İrlanda merkezli LMFM'in haberine göre, Acun Ilıcalı'nın hedefindeki kulübün İrlanda Premier Lig'de mücadele eden Dundalk FC olduğu belirtildi. Acun Ilıcalı'nın, İrlanda kulübünü satın alarak genç oyuncularına burada forma şansı vereceği ifade ediliyor.

En başarılı ikinci takım

1903 yılında kurulan Dundalk FC, Shamrock Rovers'tan sonra İrlanda Ligi'ni en fazla kazanan ikinci takımdır. Kulüp tarihinde 14 İrlanda Şampiyonluğu bulunan Siyah-Beyazlı ekip, 12 İrlanda FAI Kupası ve 7 İrlanda Lig Kupası kazanma başarısı gösterdi.

YORUM YAZ